Upload jouw foto's
MindShift en Peak Design User Experience Day © Mindshift, Experience Day, Header

22 juli 2019, 13:20

Iedere fotograaf heeft zo zijn eigen voorkeur als het gaat om een cameratas. Tijdens een User Experience Day gingen we onlangs met 8 Zoomers op pad om verschillende tassen van MindShift te testen. Lees hier hun bevindingen en bekijk de video!

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Op zoek naar de perfecte fototas

Als extra hulp krijgen zij tijdens het testen een aantal draagoplossingen van Peak Design om deze fotografiedag nog comfortabeler te maken. Onder leiding van een ervaren boswachter maakten we op een van de warmste dagen van het jaar een unieke wandeling over de Veluwe. Een mooie omgeving om te testen welke outdoor-cameratas hen het meest aanspreekt.

Firstlight Series


Ramses Grothausen

Ik test vandaag de 40L-uitvoering, hij draagt zeer comfortabel en heeft genoeg vakjes voor al je spullen zoals filters en batterijen. Tevens heeft de tas een H2O-vak voor een waterzak, wat ik een groot voordeel vind. Het hoofdcompartiment kun je naar wens indelen; erg prettig omdat ik niet altijd hetzelfde meeneem.


Rudolf Dieben
Ik ben iemand die niet wil misgrijpen wanneer ik een dag op pad ga, dus test ik een van de grootste tassen: de Mindshift Firstlight 30 liter. Een 'hutkoffer' met veel indelingsmogelijkheden en ruimte voor allerlei kleine spullen. Het draagcomfort is prima, hij voelt lekker aan op mijn rug. De Firstlight glijdt soepel van mijn schouder om mijn spullen te pakken.


Foto: Kimberly de Pater

Backlight Series


Lars Stoof
Ik ben direct onder de indruk van het uiterlijk maar ook van de functionaliteit van deze tas. Hij ziet er degelijk en tegelijkertijd stoer uit. Hij is erg comfortabel om te dragen doordat de stevige schouderbanden verstelbaar en gebogen zijn. Mijn laptop heb ik deze dag niet meegenomen, maar past perfect in de daarvoor speciaal bestemde 15" laptop-sleeve. De Backlight 26 liter staat na deze test hoog op mijn verlanglijst. De tas heeft alles wat ik in een cameratas zoek en is meer dan geschikt voor al mijn activiteiten.


Tim van Dongen

Op het eerste gezicht is deze tas gemaakt van hoogwaardige materialen. De ritsen gaan soepel open en dicht en zijn voorzien van fijne lusjes. De active zone op de rug voldoet prima. Ondanks het warme weer heb ik het idee dat de luchtstroom goede verkoeling brengt. Ook heeft hij voldoende ruimte voor een fullframe spiegelreflexcamera met een grote telelens. Mijn 5D mk 4 met 1.4 extender en Canon EF 100-400 f/4.5-5.6 L mk II kunnen er makkelijk in.


Foto: Diana Kemperman


Foto: Tim van Dongen

Rotation Series


Kimberly de Pater
Een leuke tas met een mooie insteek. Het gedeelte voor je dagelijkste spullen is voor mij wel te groot in verhouding met het cameravak. Een plus aan deze tas vind ik de snelheid waarmee je je spullen kunt pakken. Het aparte cameragedeelte kun je namelijk voor op je buik draaien terwijl de dagelijkse spullen op je rug blijven, heel erg fijn.


Ramses Grothausen
De Mindshift Rotation is een tas die uit twee losse delen bestaat. Je hebt het opberggedeelte voor je camera en een extra lens onderin in een apart gedeelte, en bovenin de rest van je gear. Je draagt de tas als één geheel op je rug en dit voelt erg comfortabel. Het onderste gedeelte zit vast met een magneetclip. Door onder aan de achterkant de magneetclip los te maken kun je het onderste gedeelte naar voren draaien, waarbij de rest van de tas op je rug blijft. Een erg groot voordeel bij een lange wandeling, zoals vandaag over de Hoge Veluwe.

Ultralight Series


Diana Kemperman
Ik test het Dual-model uit deze serie. De tas ziet er mooi uit en heeft een degelijke uitstraling. In het onderste vak bevindt zich een uitneembare cameratas. De draagriemen zijn zacht en toch stevig. De heupgordel is makkelijk te verstellen en geeft extra draagcomfort.


Luuk Wilbers
Doordat de tas vrij licht is, hangt deze erg lekker op mijn rug, ondanks alle apparatuur. Door zijn heupgordel wordt het gewicht verdeeld over de rug en heupen waardoor er minder gewicht aan je schouder hangt, erg comfortabel. Ondanks zijn lichte gewicht is de tas vrij stevig gebouwd waardoor je spullen veilig zijn opgeborgen.Photocross series


Diana Kemperman
Deze tas is wat compacter dan de andere tassen, maar heeft onverwacht veel ruimte voor mijn (systeem)camera. Ook mijn lenzen kunnen er makkelijk in.


Marielle de Valk
Qua uiterlijk een mooie tas met fijne kleuren die erg professioneel oogt. De geboden vakverdeling vind ik persoonlijk iets te groot en te diep. Het draagcomfort is goed, met goede stevige banden, maar met mijn lengte (1.62m) wel iets te groot.

« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende »