Upload jouw foto's
Op stedentrip met Case Logic! - Review Thule Enroute Camera backpack 25L © artikel, stedentrip, marjolein

8 augustus 2019, 08:03

Hobby fotograaf Marjolein Hermans reisde af naar het zonnige Andalusië om deel te nemen aan de 'Outdoor Photo Experience' en testte daar de Thule Enroute Camera backpack 25L. Lees hier haar review hoe de tas is bevallen tijdens de reis!

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

De eerste indruk

Yes, ingeschreven voor de 'Outdoor Photo Experience' gegeven door Martin Hogeboom in Andalusië, het heerlijke zuiden van Spanje aan de Costa Tropical. Ik heb er even over nagedacht: tja, ik ben niet de meest sportieve persoon, maar het stukje 'Photo' in de naam trok me over de streep. Oh, en zou je een review willen schrijven over een Thule camera rugzak tijdens je reis? Natuurlijk wil ik dat wel.

Een paar dagen later ligt de rugzak op de mat en kan ik hem eens goed gaan bekijken. Ik zoek namelijk een rugzak voor reizen voor werk of vakantie. Hierin moet ik mijn basis fotospullen - Sony A7iii met een 24-105mm objectief - makkelijk mee kunnen nemen, maar ook wil ik tegelijkertijd een 15" laptop mee kunnen nemen in het vliegtuig. Daarnaast moet ik ook nog genoeg andere spullen erin kwijt kunnen: een trui, wat te eten, maar ook extra fotospullen als een flitser of objectieven.

De Thule Entroute Camera backpack 25L

De Thule rugzak is heel flexibel opgezet. Er is een inset voor de camera, deze is er ook uit te halen en dan als klein tasje met handvat verder te gebruiken. Als de inset eruit is, is de rugzak een normale 25L rugzak. De binnenkant van de rugzak en de inset is lichtblauw. Dit maakt het makkelijk om dingen terug te vinden in de tas. Er is een groot hoofdvak die in grootte te veranderen is door een roltop bovenkant, het vak wordt nog groter als de inset eruit gehaald is. In het hoofdvak is ook een makkelijk vakje met rits. Verder is er een redelijk formaat zijvak die door een lange rits goed te bereiken is en een kleiner voorvak, met hierin een kleiner vakje met rits en een aantal insteekvakjes. Aan de ene zijkant van de rugzak is de opening voor het cameradeel en aan de andere kant is de mogelijkheid om een statief te bevestigen of een bidon mee te nemen. Tegen je rug aan zit een vak voor laptops van 15", een vak voor een tablet en kleine vakjes voor bijvoorbeeld geheugenkaartjes. De rugzak heeft geen heupriem, wat voor mij een minpunt is, maar voor veel anderen wellicht een voordeel.

Fashionshoot met Flamenco dansers

De tas is echt gericht op systeemcamera's of DSLR camera's met een korte lens. Voor mijn cameracombi van de Sony met 24-105 lens is het vak net te klein. Als de inset 1 centimeter dieper zou zijn, zou de inset alleen ook dicht kunnen en als tasje gebruikt kunnen worden. Als de inset in de rugzak zit, is het niet een heel groot probleem, omdat dan de rits van de rugzak gebruikt wordt, maar het is wel krap.

De tas draagt makkelijk en is ideaal om mee te nemen in het vliegtuig. Goede, compacte maat zonder uitsteeksels en past daardoor gemakkelijk in het vak boven je hoofd. De magnetische roltop maakt het ook makkelijk om even wat uit het hoofdvak te pakken zonder de hele tas compleet open te moeten ritsen.

De Outdoor Photo Experience

De Outdoor Photo Experience zelf is een heel goed georganiseerde, 4-daagse fotoreis met heel veel verschillende outdoor activiteiten met goede begeleiding. Ons gezelschap bestaat uit zes deelnemers, waarvan twee met het vliegtuig uit Nederland komen. De rest zijn in Spanje wonende Nederlandse, Deense en Engels/Nederlandse deelnemers van veel verschillende leeftijden. Dit maakt het een leuk gevarieerd gezelschap. De fotoreis wordt geleid door de fotograaf Martin Hogeboom. Hij is ook een ambassadeur voor Fujifilm en heeft een grote koffer vol Fuji lenzen en body's meegenomen. Iedereen mag deze helemaal vrijblijvend uitproberen.De eerste ochtend hebben we na de kennismaking meteen een flinke wandeling in de bergen gemaakt. Daar kan ik meteen mijn rugzak als echte rugzak uitproberen. Ik mis de heupband wel, maar aangezien de tas verder niet heel zwaar is, is dat ook niet een heel groot probleem. Het borstbandje is in hoogte verstelbaar en geeft mij net wat extra steun. De tas blijft mooi op mijn rug zitten en zit mij niet in de weg.Het programma van de fotoreis zit verder vol met leuke activiteiten en ook genoeg tijd om foto's te vergelijken en tips en hulp te krijgen met het bewerken van de foto's. Zo zijn we met een speedboot op pad gegaan voor het fotograferen van waveboarders. Op het strand hebben we een fashionshoot met Flamenco dansers gedaan. Ik heb alleen wel mijn rugzak even afgedaan om van een hoge rots de zee in te springen. De tas is wel mee geweest in het stof voor een supermooie fotosessie met paarden in de lage zon. Daarbij was het wel heel fijn dat de ritsen het goed doen en er dus geen stof de tas in komt. De camera had het wat meer te verduren.... Tja, dan maar geen lenzen wisselen... Dit zijn maar een aantal activiteiten van de 4 dagen.

Conclusie Thule Enroute Camera Backpack 25L:

Pluspunten:
• Ruimte voor 15.6" laptop
• Uitneembare inset voor camera met toebehoren
• Veel vakken en ruimte voor spullen
• Roltop hoofdvak waardoor de ruimte te vergroten is
• Bandjes voor statiefbevestiging

Minpunten:
• Geen heupbanden
• Inset net niet diep genoeg voor mijn camera (Sony a7iii met 24-105 lens)

Ik kan de rugzak verder zeker aanbevelen voor mensen met een wat kleinere systeemcamera voor dagtrips. Zelf wil ik liever een iets groter cameravak.

Over Marjolein Hermans:Marjolein is een hobby fotograaf die sinds 7 jaar langzaam een beetje begonnen is met fotograferen met eerst een DSLR en nu een Sony systeemcamera. Ze is in veel onderwerpen geïnteresseerd, vooral in de wat meer technisch technieken, zoals lightpainting en long exposures. Ook HSS flitsen in de buitenlucht vind ze een uitdaging om in te groeien. Maar, de camera gaat ook regelmatig mee met een rondje steppen lekker in de natuur.


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Henkje op 9 augustus 2019 om 17:54

Waarom krijg ik geen antwoord?!

Henkje op 10 augustus 2019 om 13:39

Gaat het jullie alleen om het commerciële? Dan zou ik juist dan een antwoord verwachten. Anders vind ik het erg onbeschoft!

Henkje op 8 augustus 2019 om 08:53

de Thule Enroute Camera backpack 25L. Wat is de vertaling hiervan?