Upload jouw foto's
Verken de kracht van natuurlijk licht: volg een workshop portretfotografie! © thirsa nijwening, portretfotografie, workshop, sigma

16 augustus 2019, 13:43

Natuurlijk licht heeft vele kanten. Van harde schaduwen tot zacht, bijna sensueel licht: alles is mogelijk. Op 20 september geeft fotograaf Thirsa Nijwening een workshop om alle aspecten van het werken met natuurlijk licht te delen door middel van portretfotografie. Geïnspireerd raken met een prachtige locatie als decor? Geef je snel op!


Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Wat gaan we doen?

De dag zal in het teken staan van het fotograferen van portretten. Praktijk zal de focus zijn tijdens de workshop, dus je zult deze dag ook veel zelf aan de slag gaan. Fabriek Zuidermeer is het decor en heeft ontzettend veel daglichtmogelijkheden die op deze dag flink benut zullen worden. Hoe gebruik je het bestaande licht het beste en waar kijk je precies naar? Samen met Thirsa ga je dit ervaren en ga je aan het eind van de dag naar huis met kennis die je direct kunt inzetten voor je eigen werk.


Foto: Thirsa Nijwening


De workshop zal starten met een korte introductie, daarna zullen de deelnemers samen met de fotograaf aan de slag gaan om zelf te fotograferen en kennis op te doen over het onderwerp. Er is genoeg ruimte om je eigen vragen te stellen. Er zijn die dag twee modellen aanwezig, waarvan een ervaren model en een model met minder ervaring om hier de verschillen ook bij door te nemen en tips & tricks te delen.

Fotograferen met SIGMA-objectieven

Tijdens de workshop wordt er gewerkt met SIGMA-objectieven die speciaal voor deze dag ter beschikking worden gesteld. Naderhand schrijf je een review over je ervaringen en bevindingen die samen met jouw foto's van die dag op de Zoom.nl website en in het magazine verschijnt.

Dit zijn de objectieven waar we deze dag mee aan de slag zullen gaan:
85mm F1.4 DG HSM | Art
24-70mm F2.8 DG HSM | Art
70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports


Foto: Thirsa Nijwening

Waarom moet jij hierbij zijn?

Benieuwd naar de mogelijkheden van natuurlijk licht? Extra kennis verkrijgen over het werken met modellen? Je portretten naar een nóg hoger niveau tillen? Deze workshop is daar de uitgelezen mogelijkheid voor. Heb je vragen die je graag wilt stellen of zaken waar je zelf niet uitkomt? Voel je vrij om deze zaken te vragen tijdens deze dag!

Alles op een rij

Locatie: De workshop vindt plaats bij Fabriek Zuidermeer, nabij Hoorn
Datum: vrijdag 20 september
Fotograaf: Thirsa Nijwening
Thirsa is finalist van de SIGMA Talent Quest.
Kosten: deelname is gratis!

Wil je hieraan meedoen? Meld je dan snel aan via onderstaand formulier en wie weet word jij hiervoor uitgenodigd!
Foto: Thirsa Nijwening


Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met SIGMA.

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
mphvanhoof op 17 augustus 2019 om 15:52

Kunnen er ook eens workshops in Limburg worden georganiseerd? Zo hoeven wij niet steeds zo ver naar het noorden te reizen. Ik denk dat er zeker voldoende animo voor is bij mijn provincie genoten die ook op Zoom aanwezig zijn.

Gr, Marcel.

ThirsaNijwening op 18 augustus 2019 om 16:22

Wellicht dat een volgende collega het Zuiden wil inspireren met zijn/haar werk! Er zitten genoeg fotografen in die hoek die prachtig werk maken, dat moet vast wel mogelijk zijn.

slejan op 17 augustus 2019 om 14:35

Prachtige workshop jammer dat hij zo ver weg is, anders had ik graag mee gedaan.

ThirsaNijwening op 18 augustus 2019 om 16:18

Helaas moest er 'maar' één locatie gekozen worden en was dit voor nu de meest praktische oplossing, wellicht dat er in de toekomst weer iemand in een andere hoek dit kan op pakken. Hopelijk komt er snel iets waar de afstand minder ver is!