Upload jouw foto's
Zo is de nieuwste cover van Zoom.nl gemaakt! - Panasonic One Shot © Cindy Stegeman

12 september 2019, 10:16

De tweede editie van One Shot was volledig gewijd aan planning, styling en een verleidelijk beeld. We gaven fantasy-portretfotografe Cindy Stegeman (Original Cin Photography) namelijk de kans om de cover van dit magazine te schieten. Zoals de naam al aangeeft, draait het bij One Shot om één foto. Ditmaal was de juiste blik, van zowel fotograaf als model, belangrijker dan ooit!


Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

MET DANK AAN CINDY STEGEMAN

Muah: Dominique Haveman
Model: Annabella Rijksen

Almere

Fotografe Cindy Stegeman loopt binnen bij Studio 34x, met een tas vol kleding en accessoires. Ze komt op uitnodiging van Zoom.nl en Panasonic, maar weet nog niet wat haar vandaag te wachten staat. Het enige wat ze weet, is dat ze een portretshoot gaat doen met het thema 'herfst'. Een duistere portretfoto heeft ze voor ogen, die mooi aansluit bij haar eigen fantasy-stijl.

Binnen in de grote, lichte ruimte van de fotostudio staat een tafel boordevol magazines: alle edities van Zoom.nl waarbij ooit een portretfoto de cover sierde. Te midden van de bladen staat de doos met de fullframe spiegelloze systeemcamera van Panasonic: de LUMIX S1. In de doos vindt Cindy een envelop met daarin haar opdracht voor de dag:

Beste Cindy,

Gefeliciteerd, jij bent uitgekozen om deel te nemen aan One Shot. Vandaag staat helemaal in het teken van één bijzondere foto: jij mag de cover fotograferen voor Zoom.nl magazine! Alles staat voor je klaar: van model tot visagist en een volledig uitgeruste studio.

De cover is voor het herfstnummer van Zoom.nl, en we willen de volgende
ingrediënten terugzien:

• Een close en verleidelijk portret
• Een mooie herfstsfeer in kleur, licht en attributen
• Een rustig, gebalanceerd beeld dat ruimte overlaat voor coverteksten

Werk aan de hand van deze ingrediënten drie concepten uit. Uiteindelijk kies je samen met Zoom.nl jouw One Shot-coverbeeld voor het magazine. Heel veel succes!

Zoom.nl & Panasonic

Almere - vervolg

Eenmaal bijgekomen van de schrik dat haar foto uiteindelijk overal in de schappen van de winkels zal liggen, gaat Cindy aan de slag. Ze maakt kennis met haar model en de visagiste en zet ze direct aan het werk. Daarna neemt ze even een moment om alle voorgaande covers te analyseren. Haar conclusie: de ogen, daar moet het vandaag om gaan!

Eye AF-functie
De Panasonic LUMIX S1 beschikt behalve over Face Detection ook over een Eye AF-functie. Door deze functie pikt de camera automatisch gezichten op en stelt daarbij nauwkeurig scherp op de ogen. Ideaal voor portret- en modelfotografie!

Van studio naar computer

Haar oorspronkelijke plan om een duistere portretfoto te maken, moet Cindy laten varen. Verleidelijk moet het worden, met een duidelijke herfstsfeer. Spinnenwebben, takken en dauwdruppels worden uit de kast gehaald om toch een fantasy-element toe te voegen. Model Annabella probeert haar blik zo verleidelijk mogelijk te maken, en de visagie is er volledig op gericht om de ogen uit het beeld te laten knallen.


In de studio heeft Cindy alle mogelijke lichtbronnen tot haar beschikking. Ze experimenteert met verschillende lichtopstellingen en werkt in korte tijd diverse concepten uit. Uiteindelijk voelt ze zich het prettigst bij het natuurlijke daglicht dat door het dakraam naar binnen valt.


Nadat ze verschillende concepten heeft uitgewerkt, kruipt Cindy achter haar computer voor een snelle selectie van haar beelden en een elementaire eerste bewerking.


Specificaties foto links: 1/160 sec, f/8, ISO 100, 50 mm
Specificaties foto rechts: 1/160 sec, f/2.5, ISO 100, 50 mm

Door middel van een overlay met de teksten en titels van de cover kan ze snel zien welke beelden goed tot hun recht komen en welke niet. Uiteindelijk blijft er één foto over waarin alle ingrediënten het beste zijn vertegenwoordigd.

Ben jij benieuwd welk beeld het is geworden? Bekijk dan onderstaande video

De nieuwe Zoom is verkrijgbaar vanaf vrijdag 20 september in de winkel.