Upload jouw foto's
Op stedentrip met Case Logic! - Thule Aspect DSLR Camera Backpack © artikel, stedentrip, jan

30 september 2019, 09:18

Fotograaf Jan van Duyn is op citytrip geweest naar de bruisende stad New York. Hij testte tijdens deze trip de Thule Aspect Camera Backpack DSLR voor ons. Benieuwd naar zijn ervaringen en reis? Lees dan snel verder!

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Begin augustus kreeg ik bericht dat ik een camera-rugzak mocht uittesten tijdens mijn citytrip naar New York. Ik kon kiezen uit verschillende modellen. Mijn keuze viel op de Thule Aspect DSLR Backpack .

Thule Aspect DSLR Camera Backpack

De keuze viel op deze rugzak, omdat het zowel een gewone rugzak moest zijn, maar ook een degelijke cameratas, met ruimte voor een tablet of laptop. Voor mij moest er dus genoeg ruimte voor de nodige fotoapparatuur, tablet, tijdschriften voor tijdens de vlucht en andere persoonlijke artikelen zijn. Nou, daar voldeed deze Thule Backpack ruimschoots aan.

Na ontvangst van het pakket, viel het me op dat de rugzak van flink formaat was, maar ruim binnen de norm voor handbagage van de diverse luchtvaartmaatschappijen. De rugzak is stevig uitgevoerd, de flexibele tussenschotten zijn degelijk en het gewicht viel mij enigszins mee.Het achter paneel is met ventilerend gaas uitgevoerd en geeft goede ondersteuning aan rug en lendenen. De rugtas is voorzien van een gevoerde schouder- en (afneembare) heupriem, beiden goed aan te passen. De heupriem is van 2 insteekzakken voorzien, ook aan een borstriem is gedacht. Prettig is, dat de rugzak rechtop blijft staan. De rugzak is helaas niet van een regenhoes voorzien.

Gelijk tegen het achter paneel bevind zich de goed beschermde ruimte voor de eventuele laptop en tablet. Deze is vanaf de zijkant te benaderen. Over de lengte van de voorzijde is nog een opbergruimte, ook vanaf de zijkant te benaderen, maar deze is aan één kant voorzien van een niet al te dikke stof. Stootgevoelige artikelen kun je daar beter niet in opbergen, het is meer voor papieren en dergelijke. Aan de rechterkant bevindt zich een vak voor een fles water of statief, een riempje voor het vastzetten van het statief is ook aanwezig.

Zijvak voor de camera

Via het zijvak zijn eenvoudig de camera en twee objectieven te plaatsen en als de objectieven niet te groot zijn, een eventuele flitser of andere attributen. Een camera voorzien van een 100-400mm objectief leverde ook geen probleem op zonder de ruimte voor de andere objectieven in te leveren. In de afsluitflap is tevens een van een ritsluiting voorziene opbergvakje voor bijvoorbeeld geheugenkaartjes en dergelijke.


Topload vak

Het topload vak is redelijk ruim, voorzien van twee open vakjes en in de top een van een ritsluiting voorziene vak. De bodem is gedeeltelijk los te maken, waardoor deze omhoog geplaatst kan worden om meer ruimte voor het cameracompartiment te creëren, het nut is mij alleen niet helemaal duidelijk.

New York

Vanwege de vele films en televisieseries die zich in New York af spelen, waarmee we al jaren mee worden bestookt, komt het stadsbeeld vertrouwd voor. De veel monumenten zijn wereldberoemd en staan vaak symbool voor de Verenigde Staten in het algemeen. Denk bijvoorbeeld aan het Vrijheidsbeeld, Wall Street, wolkenkrabbers, zoals het Empire State Building en de opvolger van de in 2001 door terroristen vernietigde World Trade Center met de Twin Towers en de opvolger hiervan, het One World Trade Center.De welbekende statige panden met hun typische trappen, de metalen brandtrappen, de metro's en de stations, de hotdogkramen; alles komt bekend voor. Tijdens mijn trip heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van de 10-18mm, de 18-55mm en de 55-250mm objectieven op de Canon 80D crop camera.

Conclusie

De Thule Aspect Camera Backpack is een complete camera rugzak, je kunt met gemak een DSLR met twee extra lenzen, een laptop, tablet, statief en wat extra attributen meenemen. Het draagcomfort is prettig. De topload is redelijk ruim bemeten, waardoor je ook je lunch en een jas mee kan nemen.

Een backpack voor een citytrip naar een stad als New York, met de vaak overvolle metrostations en metro's? Vanwege de te eenvoudige toegankelijkheid van het vak aan de voorzijde, prefereer ik toch een schoudertas, daar heb je meer zicht op. Al met al is het wel een fijne backpack, die ik ook bij een bezoek aan de Amsterdamse Waterleiding Duinen heb gebruikt. Dan komt deze rugtas vanwege het gebruikscomfort goed tot zijn recht.
Over Jan van Duyn

Ik ben Jan van Duijn, 64 jaar, woonachtig in Rotterdam en werk op kantoor in de scheepvaart. Eind zeventiger jaren ben ik begonnen met fotograferen van voornamelijk concerten. Het afwerken van de foto's deed ik toen voornamelijk in mijn eigen donkere kamer. Na zo'n 4 à 5 jaar ben ik daar vanwege tijdgebrek mee gestopt. In 2009 heb ik vanwege een reis naar Egypte een digitale reflexcamera aangeschaft en de draad weer opgepakt en ben ik de laatste jaren regelmatig in natuurgebieden, zoals de Amsterdamse Waterleiding Duinen, Oostvaardersplassen en de Veluwe te vinden. Ook tijdens de stedentrips blijft de camera niet in de tas. Ik fotografeer ook graag vanuit vogelkijkhutten. Daarnaast bewerk ik mijn opnames in Lightroom en Photoshop.


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Henkje op 30 september 2019 om 13:08

Case Logic! - Thule Aspect DSLR Camera Backpack. Graag vertalen! Is onze taal niet goed genoeg!?
Schaam je!

houdoex op 30 september 2019 om 22:30

Het zijn merknamen. Ga jij 'Apple' ook vertalen naar 'Appel' en noem jij een 'Laptop' een 'Schootmodel' ????

Henkje op 1 oktober 2019 om 09:00

Apple hoeft niet te worden vertaald omdat het inderdaad een merknaam is en laptop ook niet.
Mij gaat het alleen om het feit dat steeds meer wordt verengelst. Zoals wat ik al schreef.
Onze prachtige taal gaat het onderspit delven, helaas. Net zoals de voertaal van Romeinen, het Latijn en ook het oud-Grieks. Waaarvan acte! Begrijp je nou wat ik bedoelde?