Upload jouw foto's
Schoonheid in natuurlijk licht © Arjen Nouta

22 oktober 2019, 09:18

In een voormalige zuivelfabriek met hoge ramen schijnt prachtig licht naar binnen. Zoomers Kim, Arjen, Jacinthe, Dennis en Ingrid zijn de gelukkigen die vandaag twee prachtige modellen in deze setting mogen fotograferen. Zij worden hierbij begeleid door portretfotografe Thirsa Nijwening en mogen gebruikmaken van hoogwaardige SIGMA-objectieven.

Dit is een samenwerking met SIGMA. Lees hier wat dit betekent.

Review van Kim Rosenbrand

Bij binnenkomst word ik enthousiast begroet. Iedereen heeft er zin in! Na een inleidende presentatie van Thirsa en het bekijken en opschroeven van de SIGMA-objectieven staan we er klaar voor! We worden opgedeeld in 2 groepjes van 2 en 3 personen met voor ieder groepje een model. De ruimte is voorzien van prachtig licht door de mooie hoge ramen en witte muren.


Foto: Kim Rosenbrand
SIGMA 85mm F1.4 DG HSM | Art
ISO 100 • F 1,8 • 1/3200 SEC • 85 MMWe kunnen gelijk in de praktijk beginnen met fotograferen en aansturen van het model. Om en om hebben we een moment met het model. Wat een ervaring om op z'n mooie, lichte locatie te mogen werken en dat in combinatie met ervaren modellen! Ook de kleding en make-up zijn tip top in orde.
Thirsa laat ons zelfstandig werken en geeft ondertussen tips over hoe je het meeste uit het natuurlijke licht haalt en hoe je dit licht kunt sturen door middel van een reflectiescherm. Het werkt erg fijn en effectief om het geleerde gelijk toe te kunnen passen in de praktijk.

SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM | Art


Dit objectief maakt gelijk indruk omdat deze mooi is afgewerkt. Ook is deze mooi in verhouding op mijn camera. Het objectief voelt zeer degelijk. Je voelt de kwaliteit, het glas en de hoge afwerking. Ook ligt hij goed in de hand en voelt natuurlijk aan.

Foto: Kim Rosenbrand
SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM | Art
ISO 100 • F 2,8 • 1/320 SEC • 58 MMOmdat ik gewend ben aan een 50mm objectief, valt mij gelijk op dat ik niet alleen het gezicht van het model zie maar de gehele ruimte! Dit nodigt zeker uit om de letterlijke speelruimte te benutten. In kleinere ruimtes kun je alsnog veel van de omgeving op de foto krijgen. Met een prime-objectief is het zo dat je veel voetenwerk moet verrichten in plaats van in en uit te zoomen. Deze dag sta ik op een krukje om op ooghoogte te kunnen zijn met het model. Ik ben nog steeds geneigd om eraf te stappen om te 'zoomen met mijn voeten' maar besef dat dit met dit zoomobjectief niet nodig is. Hierdoor kan ik kijken hoe ik het beeld wil kaderen zonder steeds het krukje te moeten verplaatsen. Dat werkt erg fijn in deze situatie. Bovendien nodigt dit objectief mij uit om juist alle ruimte te benutten die het me geeft.

Kortom: houd je ervan om full body te fotograferen en om de omgeving in je foto te betrekken, dan zou ik je dit objectief zeker aanraden!

SIGMA 85mm 1.4 DG HSM | Art


Ook voor de innerlijke mens is goed gezorgd. Tijdens de lunch kunnen we kiezen uit heerlijke broodjes en drankjes. Volledig voldaan beginnen we met het tweede deel van de dag en wisselen we van objectief. Zo zie je de verschillen en de karakteristieken van de objectieven. Mijn eerste indruk van het 85mm objectief is het grote formaat. Bij het vasthouden voel je de hoeveelheid glas gelijk. Nu snap ik de F1.4 mogelijkheid. Het objectief ligt goed in de hand en vormt een mooi geheel met de camera.


Foto: Kim Rosenbrand
SIGMA 85mm F1.4 DG HSM | Art
ISO 100 • F 1,8 • 1/160 SEC • 85 MMOp de eerste foto's valt gelijk de boterzachte bokeh op! Waar ik erg van houd zijn (close-up) portretten met een zo klein mogelijke F-waarde voor het mooie bokeh effect dat boterzacht wegloopt, en een vlijmscherp gebied op het punt waar je dit wilt hebben. Met dit objectief is dit perfect te verwezenlijken en ik heb deze eigenschappen ten volle benut.

Kortom: houd je onder andere van scherpe portretten met een boterzachte bokeh dan is dit objectief daar optimaal geschikt voor. Aan het einde van de dag doet het dan ook zeer om het prachtige objectief er weer af te schroeven. We hadden ze maar al te graag meegenomen! Tevreden en terugkijkend op de leuke dag nemen we afscheid van elkaar.


Foto: Kim Rosenbrand
SIGMA 85mm F1.4 DG HSM | Art
ISO 100 • F 1,4 • 1/1000 SEC • 85 MM

Over Kim Rosenbrand

Ik ben kim Rosenbrand en ik ben 30 jaar oud. Zeven jaar geleden heb ik fotografie ontdekt en een jaar later heb ik mij toegespitst op model-/portretfotografie en fotografeer ik vooral bekenden. De uitdaging is voor mij iets creatiefs aan de foto toe te voegen. Verf, water en kleurpoeder zijn hierbij aan bod gekomen. Mensen blij maken met het resultaat geeft elke keer weer een fijn gevoel. Een geslaagde fotoshoot geeft iedere keer een kick. Elke fotoshoot is gezellig en geeft een leuke herinnering. Hier kun je later altijd met een fijn gevoel op terug kijken.


« vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
rvangaal op 22 oktober 2019 om 21:38

Ik heb zelf alleen de 85mm van Sigma (voor Canon) maar het is een van mijn favoriete lenzen. f/1.4 heeft wel erg weinig scherptediepte dus heeft meer zin als je wat verder weg staat, zodat je minder kans op onscherpe ogen hebt. Het is binnenshuis wat lastiger omdat je niet zo vaak de ruimte hebt om wat afstand te creeren. Dan is een 24-70 flexibeler. De 70-200mm gebruik ik wat eerder buiten, maar is mooi voor close-ups binnen evt. Een 50mm is net niet flatteus voor de neus (al naar gelang je richting); 24mm is dan weer een grappig perspectief, en alles boven de 70mm is mooi voor het gezicht.