Upload jouw foto's
Op stedentrip met Case Logic - Review Thule Enroute Camera backpack 20L © artikel, stedentrip, bastiaan

13 november 2019, 12:12

Onlangs vertrok Bastiaan Veenstra naar Schotland en testte daar de Thule Enroute Camera Backpack 20L tijdens zijn reis. Benieuwd wat hij van deze cameratas vindt? Je leest het in dit artikel!

Dit is een samenwerking met Case Logic. Lees hier wat dit betekent.

Ik heb deze tas gebruikt tijdens fotoshoots van voetbalwedstrijden, wandelingen door bossen en gedurende mijn vakantie naar Schotland. Door het diverse gebruik van deze tas, waarbij die alleen is gebruikt als cameratas en tijdens
mijn reis door Schotland ook deels als reistas, kan ik een review schrijven die ergens over gaat en waar alle lezers hopelijk wat aan hebben.

Door de bomen een uitzicht op Inverness Cathedral, een prachtige kerk.

Indeling Thule Enroute Camera Backpack 20L

De indeling van een cameratas is uiteraard zeer belangrijk! Kun je makkelijk bij je spullen? Past alles er in? En nog meer vragen van gelijke strekking.Ik vind het cameravak te klein. Wanneer ik foto's ga maken van een voetbalwedstrijd, dan heb ik uiteraard mijn Tamron 70-300mm mee. Wanneer ik deze lens op mijn body heb zitten, dan past het op geen enkele manier in het cameravak. Daarnaast blijft de opening van het vak niet open staan als je iets wilt pakken. Dit komt omdat je de "deksel" van het cameravak in de flap van de tas moet frommelen, dit proces verloopt overigens ook niet bepaald soepel.

Deze foto is gemaakt tijdens een regenachtige avond in Glasgow op een kruispunt waar relatief veel verkeer langskomt. Een prachtig punt voor een long exposure!

Verder valt het cameravak aan te passen door middel van scheidingen die vast te zetten zijn met klittenband. Dit cameravak is er overigens helemaal uit te halen, waardoor er (veel) meer ruimte ontstaat voor eventueel warme kleding, wat eten, drinken of wat anders. Aan de zijkant van de tas zit een vak die te benutten valt voor een bidon of andere drinkfles. Echter, wanneer je aan de binnenkant van je tas iets hebt zitten achter je cameravak, dan wordt de ruimte in het vak voor de drinkfles wel heel klein. Je kunt dus een bidon meenemen, maar dan lever je ruimte in aan de binnenkant van je tas. Verder is het een perfecte ruimte voor een telelens, een bluetooth speaker, of iets anders langwerpig.

Oban een havenstadje in Schotland met prachtige uitkijkpunten. Het was die dag onwijs mooi weer waardoor de herfstkleuren goed uitkomen.

Comfort Thule Enroute Camera Backpack 20L

Deze tas is ontzettend comfortabel! Je kunt er lange wandelingen mee maken door ruige natuur, maar ook wanneer je 's avonds op pad door een grote stad gaat op jacht naar "long-exposure" foto's, is deze tas zeer geschikt! Door de gevoerde schouderbanden en rugpaneel heb je aan het einde van de dag geen last van je schouders en rug.

Tijdens het touren door de Schotse landschappen prachtige wegen tegengekomen. Wegen die soms leken te vloeien als rivieren.

Deze tas heeft zo ongelooflijk veel opbergruimte! Je batterijen of accu's kunnen in het vak van het flapje bij het cameravak. Je paspoort, zonnebril of andere kleine dingen kunnen heel handig in het vak bovenop de tas waardoor je er erg goed bij kunt. Verder zit er in de tas een apart vak voor je tablet, laptop of map met belangrijke papieren. Dit vak is apart te bereiken wat heel handig is wanneer je aan het reizen bent.


Een klassiek beeld zoals wij Engeland en Schotland kennen, de klassieke taxi, een heel herkenbaar straatbeeld.

Conclusie

Is deze tas aan te raden, of zou ik deze tas zelf kopen? Het antwoord daarop is redelijk eenvoudig; ik zou deze tas zelf niet kopen met de kennis die ik nu heb. Voor mij zijn de feiten dat het vak voor drinkwater de ruimte binnen in de tas
inneemt en het feit dat de flap van het cameravak niet open blijft staan redelijke
irritatiepunten. Een dealbreaker voor mij is dat ik mijn Tamron 70-300mm niet op mijn body kan laten zitten als ik die combinatie wil opruimen in mijn cameratas. Een ander punt wat ik zeer onhandig vind, is dat de onderkant van de tas niet geheel vlak is. Hierdoor is het niet mogelijk om de tas rechtop neer te zetten.Het uitzicht na een pittige, maar onwijs mooie klim bovenop The Cobbler.

Over de auteur

Ik ben Bastiaan Veenstra, 26 jaar en werkend als 3d artiest. De laatste 2 en een half jaar ben ik bezig mijzelf te ontwikkelen op het gebied van fotografie en daarbij maak ik gebruik van een Nikon D5500 en een kleine diversiteit aan lenzen. Mijn voorkeur voor fotografie gaat uit naar steden, landschappen en sportfoto's.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Henkje op 13 november 2019 om 12:53

Case Logic - Review Thule Enroute Camera backpack 20L.
Graag vertalen. Ik kan me voorstellen dat de titel in het Engels een en ander belangrijker doet lijken dan het is.