Upload jouw foto's
Doe mee met de Urban Photo Race! © artikel, zoom, upr

12 november 2019, 10:10

Enthousiaste straatfotografen opgelet! De Urban Photo Race is dé ultieme uitdaging voor elke fanatieke stadsfotograaf. Geef je op voor de Urban Photo Race en ervaar iedere stad vanuit een nieuw perspectief. Volgend jaar zal de race plaats gaan vinden in Utrecht en Breda. Benieuwd wat het verder inhoudt? Lees dan snel verder!

Dit is een samenwerking met Urban Photo Race. Lees hier wat dit betekent.

De nieuwe locaties voor de Urban Photo Races van 2020 zijn bekend! Ook volgend jaar worden er weer twee races gehouden. Ditmaal in Utrecht, welke gekozen is door de fotografiecommunity, en de stad Breda, waarbij de Race zal plaatsvinden tijdens het BredaPhoto Festival.

Wat kun je verwachten?

Op 16 mei 2020 in Utrecht en op 19 september 2020 tijdens het BredaPhoto Festival in Breda, zullen de Photo races gaan plaatsvinden. De organisatie van UPR organiseert alweer voor het tiende jaar de races. Daarmee zijn deze races een begrip geworden voor de fanatieke straatfotograaf en is het de ultieme uitdaging voor iedere fotograaf! Het levert gegarandeerd creatieve beelden op.Simpel gezegd is de UPR een fotografische marathon. In een notendop worden de deelnemers gevraagd om een serie foto's te maken op basis van verschillende thema's die op de dag zelf worden onthuld, terwijl ze door de stad lopen langs diverse checkpoints binnen een bepaald tijdsbestek. Er wordt van je verwacht dat je drie foto's per fotografiethema maakt en aanlevert. Het aantal thema's en het tijdsbestek kan variëren, het licht er maar net aan wat je kiest.

Verschillende mogelijkheden

De Urban Photo Race is allang niet meer alleen een fotowedstrijd, maar ook een community van fotografen die allemaal de passie voor straatfotografie delen. De race biedt uitdagende invulling en dit jaar voegen ze verschillende meet-up evenementen toe, zodat de deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en voor kunnen bereiden op de komende race. In Utrecht zullen er twee soorten races georganiseerd worden op dezelfde dag: één race met drie thema's, waar je zes uur de tijd voor krijgt, en één race met maar liefst 6 thema's, waar je 12 uur de tijd voor krijgt. Op die manier kun je als fotograaf zelf kiezen welke optie voor jou het beste bij jou past. In Breda is alleen de race beschikbaar met drie verschillende thema's en zes uur fotografie tijd.

Meld je aan!

Elk jaar probeert de organisatie van de Urban Photo Race het evenement zo uitdagend mogelijk te maken. Daarom staan er mooie prijzen te wachten voor degene die je mooiste foto's maakt binnen de verschillende thema's. Wat deze prijzen worden, houd de organisatie nog even geheim, maar de ervaring alleen al geeft een winnaarsgevoel. Bestel nu je kaartjes en maak deel uit van dit fotografische avontuur!

Ga voor meer informatie naar www.urbanphotorace.com. Je leest hier onder andere meer over de regels en het concept. Daarnaast is de Urban Photo Race te volgen via social media: Instagram en Facebook.

Stichting Urban Photo Race
Stichting Urban Photo Race is een stichting die is opgericht met als doel een community rond fotografie te creëren en te promoten. Daarnaast om een platform te bieden voor aankomende getalenteerde fotografen tijdens een UPR-evenement.. Tevens om straatfotografie in de breedste zin van het woord te promoten naar andere steden over de hele wereld. En tenslotte te verbinden en samenwerken met andere foto-gerelateerde organisaties die dezelfde visie delen.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn