Upload jouw foto's
Camergadget: Wacom Bamboo Fun

4 januari 2012, 10:00

Hoewel de tablets van Wacom veelal worden gebruikt om digitaal te tekenen, schilderen en ontwerpen, kun je er ook foto's mee (na)bewerken. Nauwkeurige selecties maken, digitale visagie en andere precisieklusjes worden met de Wacom een stuk leuker en makkelijker. Een van de nieuwste producten is de Bamboo Fun Pen & Touch V3.

Het installeren is erg gemakkelijk. Kwestie van aansluiten, driver installeren en je kunt aan de gang. Bij het installeren moet je kiezen tussen rechts- of linkshandig gebruik. Het nadeel is dat als je dit goed opgeeft, het snoer in de weg ligt. Bij rechtshandig gebruik loopt dat namelijk naar links richting het toetsenbord. Je kunt dus beter de software foppen en het verkeerd opgeven. Het snoer is verder wat aan de korte kant, waardoor je computerkast vlakbij de tablet moet staan.

Nauwkeurig

Eenmaal aan de gang met deze gevoelige plaat op A5-formaat merk je dat je snel gewend bent en je zeer nauwkeurig kunt werken. Een fijne selectie maken, bepaalde delen van een foto eens flink doordrukken of werken met het penseel gaat zeer goed. De pen beschikt over 1024 drukniveaus en reageert daardoor intuïtief. Hij is behalve een goede vervanger ook echt een uitbreiding op de muis. Dit geldt met name bij grafische toepassingen. Bij dagelijks gebruik in de Windows-omgeving is dit A5-formaat eigenlijk te groot, omdat je te grote afstanden moet afleggen om het hele scherm te bereiken. Dan is de 'small' variant wellicht een betere koop. Waar een van de eerste versies van deze tablet nog voorzien was van een penhouder, zit deze er nu niet meer op, wat wel een gemis is. Zo kun je tussen het schetsen door de pen niet op een handige plek wegzetten.

Multi-touch

Naast de pen kun je de Bamboo ook met je vingers bedienen. Dit is een stuk minder nauwkeurig, maar is dan ook bedoeld om met één, twee, drie of vier vingers basishandelingen te doen, zoals het slepen van mappen, scrollen, bladerfunctie bij afbeeldingen en internet, zoomen en draaien van foto's en scrollen in bijvoorbeeld een tekstbestand.

Sneltoetsen

Aan de zijkant van het tableau zitten nog vier sneltoetsen; je kunt zelf kiezen welke actie hierachter schuilgaat. Standaard staan deze op het oproepen van het Bamboo-menu, (rechts)klikken en in- of uitschakelen van de multi-touchfunctie. Wij hebben hier al snel een aantal applicaties achtergezet zoals Outlook, Photoshop en de Windowsverkenner. Het is even wennen als je met de Bamboo aan de slag gaat, maar na een paar dagen raak je verslingerd aan de verregaande controle over je beeld.

Bamboo Fun Pen & Touch Medium v3

ModelBamboo Fun Pen & Touch Medium v3
Prijs€ 160,-
Meegeleverde softwareCorel Painter Essentials 4, Photoshop Elements 9 en ArtRage 3
Websitewww.wacom.com
Verkrijgbaar viadiverse internetwinkels

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn