Upload jouw foto's
De Lume Cube - Veel licht uit een klein doosje © IDG NL

12 juni 2016, 09:39

Klein, waterdicht en een bak licht waar je u tegen zegt: de kleine Lume Cube heeft het allemaal in zijn mars.

Klein maar fijn, zullen we maar zeggen bij de Lume Cube. Met zowel handmatige als bluetooth bediening, geeft dit 1,5-inch kleine kubusje maar liefst 1500 lumen licht en is hij bovendien volledig waterdicht tot 30 meter. Bedenk maar eens welke creatieve mogelijkheden dat geeft, zonder grote apparatuur mee te hoeven zeulen.Qua gebruik is de kleine Cube eenvoudig. Naast twee knoppen voor het aanzetten en regelen van de hoeveelheid licht, kan de Lume Cube ook via bluetooth op afstand bediend worden met de Lume Cube Pro app op je telefoon. Met deze app is het mogelijk om tot vijf afzonderlijke Cubes te bedienen, in allerlei verschillende standen. Kies bijvoorbeeld voor de videomodus om constant licht te hebben, of de flash modus voor het gebruik als flitslicht.

Gericht op actie
Met de 1/40-20 schroef-aansluiting aan de onderzijde is het mogelijk om de Lume Cube op elke mount of statief te bevestigen. Met name door zijn formaat is deze lichtbron uitermate geschikt voor actie. De producent van Lume Cube richt zich dan ook vooral op mensen die action camera's gebruiken en biedt in haar assortiment de GoPro Bar, waarop zowel een GoPro als twee cubes kunnen worden bevestigd. Ideaal als je er 's avonds of 's nachts op uit gaat om wat actie vast te leggen!Maar denk bijvoorbeeld ook aan het gemak voor smartphone-fotografie. Want als je alleen met een smartphone op pad gaat om te fotograferen, is de kleine Cube natuurlijk een handige accessoire, die zelfs in je jaszak past. Ook bij het fotograferen met je smartphone kan het nuttig zijn om extra licht te hebben voor macro-fotografie (dat is mogelijk met een opzetlensje voor smartphones), portretten met flitslicht of constant licht bij donkere lichtomstandigheden.

Specificaties
Nog wat extra specificaties op een rijtje: de Lume Cube biedt een lichttemperatuur van 6000k, wat ongeveer gelijkstaat aan daglicht. Het licht is dimbaar tussen de 0 en 1500 lumen en heeft een ingebouwde optische sensor om samen te kunnen werken met andere lichtbronnen of flitsers.

Kortom: de Lume Cube is een handige, kleine accessoire die op diverse manier te gebruiken is. Echt verrassend hoeveel licht er uit zo'n klein boxje kan komen!

Beschikbaarheid
De Lume Cube is in Nederland via distributeur Degreef & Partner beschikbaar en kost €119 euro. De uitgebreide Lume Cube Pro app is nu gratis verkrijgbaar in de Appstore en op Google Play.

avatar

Mijn naam is Janou Zoet. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelance fotograaf en content creator. Voor mijn fotografie- en video opdrachten gebruik ik een Canon EOS 5D Mark III, maar sta net zo graag met een smartphone in mijn handen. Keer op keer verbaas ik me weer over de kwaliteit van smartphone foto’s, het gemak van de camera's en alle handige en creatieve bewerkingsapps die verkrijgbaar zijn. Wil je meer weten over smartphone fotografie, of ben je geïnteresseerd in een workshop? Neem dan een kijkje op mijn blog www.foonfoto.nl.

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Fotodansen op 16 januari 2017 om 11:58

Ik heb een windows Phone en kan de app. niet downloaden..... hoe moet dat nu?

Kunstelaar op 25 augustus 2016 om 21:51

De Lume Cube van 1,5 inch (38.1 mm is inderdaad klein. Maar die prijs is wel erg groot.
Overigens in de "Gericht op actie" staat 1/40-20 schroef-aansluiting, bijna goed. Het is 1/4 inch met 20 gangen.

scrivere_permezzo_di_luce op 14 juni 2016 om 19:37

handig apparaatje voor erbij, vind alleen de prijs wel erg hoog voor zo'n gadget... ben overigens benieuwd of je het licht goed kunt spreiden (bijv in paraplu) zodat je geen punt lichtbron krijgt....

FotoFries op 13 juni 2016 om 13:24

Duur doosje.