Meld je gratis aan
Test de X-T20 van Fujifilm © Productbeeld 3, Fujifilm, oproep

22 augustus 2017, 01:43

Testers gezocht! Kleine en snelle systeemcamera's worden steeds populairder bij liefhebbers en professionals, net als deze Fujifilm X-T20. Wil jij deze camera met retro body testen? Dat kan!

Ben jij benieuwd naar de functies en mogelijkheden van deze camera? Meld je dan nu aan en wie weet ga jij twee weken lang op pad met deze retro camera! Aan het einde van de testperiode schrijf je een gebruikerservaring die samen met jouw foto's verschijnt in Zoom.nl.

Wil je kans maken, meld je direct aan!

Geef je nu op en wie weet kiezen we jou uit als tester.

Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
Woonplaats
E-mailadres
Zoom.nl profielnaam

Welke camera ga je testen?

De Fujifilm X-T20 ademt net als de X-T2 het hippe retrogevoel. Die liefde voor het analoge beeld vind je terug in de X-Trans-sensor en de filmsimulaties die de camera rijk is. Een X-Trans-sensor heeft een wat onregelmatiger kleurgevoeligheid, zodat moiré nauwelijks kans krijgt. Iets waar traditionele Bayer-sensoren wel gevoelig voor kunnen zijn. Daardoor gaan de X-Trans-sensoren probleemloos zonder anti-aliasfilter door het leven. De filmsimulaties vertalen als je dat wilt je opnames naar een sfeer zoals je die 'vroeger' kreeg als je een bepaald type filmpje in je camera stopte. Die simulaties werken zowel in je foto's als in je videoclips. En dat ziet er fraai uit, zonder nabewerking.

De hybride autofocus van de X-T20 bestaat uit 169 fasedetectiepunten en komt daarmee gecombineerd met de contrastzones in totaal uit op 325 autofocuspunten. De camera volgt bewegende onderwerpen uitstekend, de autofocus is snel en nauwkeurig. Al is die trefzekerheid en snelheid natuurlijk wel afhankelijk van het objectief dat je op de body klikt.

De X-T20 combineert het high-tech digitale met het old skool uit de analoge wereld. Je kunt als je dat wilt handmatig met je draaiwiel een sluitertijd instellen of op je objectief een diafragma kiezen. Wil je dat niet, dan zet je beide op A en regel je de sluitertijd of diafragma met de instelwielen aan de voor- en achterkant.