Upload jouw foto's
Goed prijskwaliteitkaartje - Canon EOS 4000d

21 september 2018, 09:16

De Canon EOS 4000d is een instapreflex, bedoeld voor wie de stap wil maken naar een 'echte' camera, met een wel heel gunstig prijskaartje. Wat biedt de EOS 4000d voor dat geld?

Laten we deze keer maar eens starten met de prijs, want deze Canon is ontzettend betaalbaar. Voor slechts 300 euro heb je een heuse dslr plus lens en daarmee is het de goedkoopste spiegelrelfexcamera op de markt. Dat is toch al snel een paar honderd euro minder dan dat je voor een mooie instap-systeemcamera betaalt.

Eerder hebben we de iets duurdere EOS 2000d al voor jullie getest. Het is goed om te weten dat het bijna dezelfde camera's zijn. Het grootste verschil is de sensor. De EOS 2000d heeft een nieuwere 24-megapixelsensor aan boord, deze EOS 4000d schopt het tot 18 megapixel. Dat is minder, maar nog altijd genoeg voor dagelijks gebruik. Verder hebben beide camera's dezelfde processor, negen autofocuspunten, 3 fps en 1920x1080-filmresolutie. Verschillen zijn er ook: het beeldscherm achterop is iets kleiner, de EOS 4000d heeft geen NFC aan boord (wel wifi) en de accu gaat wat sneller leeg.

436 gram

De camera heeft een robuuste plastic body met op de grip een lederlook-afwerking. Wat opvalt is het gewicht: slechts 436 gram. Daar heb je tijdens een dagje uit geen zware dobber aan. De ergonomie is verder prima in orde, knoppen zitten waar je ze verwacht en bovenop vind je een draaiwiel met alle beschikbare scènestanden zoals 'Portret', 'Landschap', 'Close-up' en 'Voedsel'. Dat is ideaal, want zo zijn ze voor iedereen snel en makkelijk te vinden. Natuurlijk zijn de bekende M, Av, Tv en P-standen ook aanwezig voor als je meer controle over je beelden zoekt.


De Canon EOS 4000d is geen innovatieve of vernieuwende camera. De gebruikte techniek is bekend. De camera doet gewoon wat je van hem verwacht, niets meer, maar ook niets minder. De beelden die je met de camera maakt, zijn voldoende van contrast, kleur en scherpte. De camera ligt goed in de hand en is gemakkelijk mee te nemen door zijn lage gewicht. De bediening is eenvoudig en toch zitten alle functies en technieken die je nodig hebt als beginnend fotograaf op en in de camera.

De Canon EOS 4000d is geen opzienbarende camera. Maar toch, een heuse spiegelreflexcamera inclusief kitlens die precies doet wat-ie moet doen voor zo'n bescheiden bedrag, dat is gewoon een erg goede aanbieding.Plus- en minpunten
gebruiksvriendelijk
lage prijs
weinig innovatief

Beoordeling

Ergonomie
Functie
Snelheid
Beeldkwaliteit
Prijs/kwaliteit

Score: 7,0

Specificaties

  ModelCanon EOS 4000d
  Prijs€ 349,- (inclusief 18-55 mm)
  LeverancierCanon Nederland, www.canon.nl
  Sensoraps-c cmos-sensor, 18 megapixel
  Resolutie5184x3456
  Videoresolutie1920x1080
  Lichtgevoeligheidiso 100-6400 (uitbreidbaar)
  Burstrate3 bps
  Opnameformaatjpg, raw
  Meegeleverd geheugengeen, sd
  Soort lenzenCanon EF/EF-S
  Verlengingsfactor1,6x tov 35 mm
  Scherpstellencontrast-AF en fasedetectie
  Zoekeroptisch, pentaspiegel
  LCD-monitor6,8 cm tft lcd
  Gewicht/ Afmetingen body436 gram/129x101,6x77,1 mm

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
rebeccamorris op 8 november 2019 om 09:55

After we test an essayist's exploration and logical aptitudes with an example task, we direct a telephone meet with every one of them actually. This isn't the end. BrilliantWriter screen authors, edit papers they make, and trade criticism with them. That way, they continue building up their aptitudes and skill.

jaelyncyrus op 1 oktober 2018 om 13:06

Any NEW camera you purchase will be a significant overhaul. Out of your decisions recorded, the 6D will have the best low light execution and would be most appropriate for inside item photography. essay help. The 7D would give you the minimum enhanced outcomes. All things considered, it's somewhat long in the tooth thinking of it as was discharged in 2009.