Upload jouw foto's
Adobe presenteert: Lightroom 3

8 juni 2010, 16:45

Nadat de publieke beta versie maarliefst meer dan 600.000 keer is gedownload presenteert Adobe versie 3.0 van Lightroom. Deze versie komt met een aantal mooie nieuwe technieken.

Verbeterde ruisreductie

In deze versie van Lightroom zit een verbeterde mogelijkheid voor het reduceren van ruis in je foto's. Mocht je foto's hebben moeten maken met een hogere ISO-waarde dan mooi is, dan kun je de ontstane ruis behoorlijk goed terugdringen.

Lenscorrectie

Lensfouten zoals geometrische vervorming, chromatische afwijkingen en vignetten zijn gemakkelijk te repareren. Standaard komt Lightroom met een beperkt aantal voorinstellingen, echter je kunt zelf ook profielen aanmaken voor lenzen en deze online delen met andere gebruikers.

Videobestanden

Lightroom ondersteunt in deze nieuwe versie ook videobestanden van de meeste digitale SLR-camera's. Deze kun je dus nu gewoon importeren en beheren in de bibliotheek.

Online delen

Je favoriete foto's kun je nu ook eenvoudig online delen. Geselecteerde foto's kun je vanuit Lightroom direct exporteren naar je eigen gallery op fotosites zoals Flickr.

Gebruik van tethering

Een leuke nieuwe functie is het zogeheette "tethered shooting". Hierbij sluit je je camera aan op de computer en zie je de gemaakte foto direct in Lightroom verschijnen. Erg handig voor studiowerk.

Perspectiefcorrectie

Met behulp van de perspectiefcorrectie is vervorming die je kunt krijgen bij het fotograferen van bijvoorbeeld gebouwen te verminderen, een softwarematige variant op een tilt/shift-objectief.
De nieuwe versie van Lightroom is vanaf nu verkrijgbaar voor Windows en Mac voor €300, een upgrade kost €96.

www.adobe.com/nl/products/photoshoplightroomalle nieuwe mogelijkheden in Lightroom 3

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
siebe op 14 juni 2010 om 09:11

De grootste verrbetering vind ik toch wel de snelheid, het is nu eindelijk plezierig om met veel en grote bestanden te werken. Ruisonderdrukking is ook niet slecht. Ik fotografeer onder andere voor een makelaar en de perspectief functies schelen veel tijd doordat nabewerken in photoshop veel minder nodig. Kotom een echte verbetering.

Sharkey op 11 juni 2010 om 15:38

15% korting als je "Lightroom3" invult in de "discount code box".
Code verstuurd aan betatesters, verloopt 18 juni !!

Bedenk ook dat je Lightroom 3 aan kunt schaffen als student/leraar.
Volledige versie voor maar € 69.-- !!!!!! (excl. btw en vezendkosten, incl. ongeveer € 90, kan ook als download dus dan ben je nog minder kwijt. weet niet of de code bij deze versie ook werkt...)

Hiervoor moet je wel een bewijs hebben dat je student of leraar bent (foto maken van je studentenpas/salarisstrook en verzenden naar support. Duidelijke uitleg als je voor deze versie kiest)

Mijn vrouw is lerares basisonderwijs, dus daar maar even gebruik van gemaakt. Krijg het pakket eind volgende week in de bus.

Nu wachten op Olympus zuiko lenscorrectie profielen...deze worden helaas niet "out of the box" ondersteund.

plonie op 9 juni 2010 om 18:40

Gebruikt het al jaren, en zo ook nu de laatste nieuwe versie.
In één woord perfect.
de ruis onderdrukking is imposant
ik kan nu wel vertellen hoe het allemaal is maar download de testversie zelf maar je mag 30 dagen gratis proberen. veel succes. gr ton Meuldijk.