Upload jouw foto's
Gratis Lightroom 4 Bètaversie beschikbaar

11 januari 2012, 13:37

Adobe introduceert Lightroom 4 Bèta voor Windows en Mac, een publieke preview van nieuwe en verbeterde functionaliteit in de aankomende release. Lightroom 4 Bèta geeft een preview van nieuwe functies die beschikbaar zullen zijn in Lightroom 4.

De nieuwe functies omvatten onder meer een geoptimaliseerde technologie voor goede schaduw- en lichtverwerking, uitgebreide beheermogelijkheden, inclusief video-ondersteuning en de mogelijkheid om fotoalbums te creëren vanuit Lightroom. Door de bèta versie vrij te geven, biedt Adobe fotografen de mogelijkheid om de nieuwe features te testen en feedback te geven op het product.

Lightroom 4 Bèta vormt een grote software update waaronder alle wijzigingen in de basisbeheertools voor kleuraanpassing op het gehele aanbod van camera's. Hiermee worden indrukwekkende schaduwdetails en highlights mogelijk. De software biedt daarnaast extra bewerkingstools zoals Noise Reduction, Moire en wit-balans. Nieuwe native video-ondersteuning biedt fotografen de mogelijkheid om videoclips die geschoten met DSLR's, point-and-shoot camera's en smartphones in te korten, hier frames uit te exporteren en af te spelen. Veel van de standaard beeldbewerkingstools kunnen ook worden toegepast op videoclips en bewerkte video's kunnen vanuit Lightroom direct worden geëxporteerd als een H.264-bestand of direct worden geüpload naar Facebook.

Lightroom 4 Bèta biedt fotografen verder tools om fotoboeken met tekstfuncties en templates te leveren. Met een optie zijn de fotoalbums direct te creëren vanuit de nieuwe Book-module. Daarnaast toont de nieuwe Map-module afbeeldingen die al een locatie toegewezen hebben gekregen. Deze functie voorziet ook in location tagging en bewaarde locaties zodat een fotograaf foto's van een bepaalde locatie snel kan terugvinden.

In de Develop-module kunnen fotografen met behulp van soft proofing hun foto's in de gewenste kleuren omzetten om er zeker van te zijn dat prints en webcontent er optimaal uitzien. Ook kunnen Lightroom-gebruikers hun foto's direct vanuit Lightroom mailen met ieder gewenst e-mailaccount , waaronder Gmail, Hotmail en Yahoo! Mail.

De Betà versie is te downloaden via Adobe Labs. Feedback wordt gewaardeerd op het forum van Adobe.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn