Upload jouw foto's
Photoshop Lightroom 5 gelanceerd © Lightroom 5

10 juni 2013, 14:24

Al eerder dit jaar werd een gratis bèta-versie van Lightroom 5 gelanceerd. Vandaag kwam de nieuwe Adobe Photoshop Lightroom 5 officieel naar buiten.

De nieuwe Adobe Photoshop Lightroom 5 is verbeterd op het gebied van organiseren, bewerken en het delen van je foto's. Natuurlijk een hoop kleine verbeteringen, maar ook een aantal grote opties zijn aangepast en toegevoegd.

Het geavanceerd retoucheerpenseel is verbeterd om kleine onvolmaaktheden, als stofjes en vuil, uit een foto te verwijderen. Ook grotere, storende elementen, zoals mensen, kun je nu makkelijk en precies uit een foto halen.

Met de Upright Tool kun je in één klik op de knop de horizon in een foto recht laten zetten. Zelfs als de foto eigenlijk geen duidelijke horizon heeft.

De optie radiaal verloop voegt makkelijk en snel vigneteffecten toe aan de randen van een foto zodat het hoofdonderwerp nog duidelijker naar voren komt.

Een ander punt waar over nagedacht is, is de opslag van foto's. Met Lightroom 5 kun je foto's bekijken en bewerken zonder de originele afbeeldingen nodig te hebben, door middel van slimme voorvertoning. Een klein formaat afbeelding, 5% van de originele grootte, vervangt het grote bestand wat zorgt voor een snellere workflow. Als het originele bestand weer gevonden wordt door de computer, omdat je bijvoorbeeld je harde schijf aansluit, worden alle gegevens, verwerkt op de kleinere bestand, automatisch gesynchroniseerd met de originele bestanden.

Naast deze handige features zijn er nog verbeteringen doorgevoerd op het gebied van videopresentaties maken, fotoboeken ontwerpen, afbeeldingen ordenen op basis van locatie, geavanceerde zwart-witconversie en meer. Op de website van Photoshop Lightroom 5 lees je meer over de nieuwe Lightroom en kun je filmpjes bekijken van de nieuwe features

Prijs
De prijs om te upgraden vanaf een oudere versie is € 72,57 (incl. btw).
Heb je geen oudere versie dan betaal je € 129,15 (incl. btw)

Meer informatie
www.adobe.com

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
servr op 2 maart 2014 om 00:15

Heb het programma net in huis, maar wat ik gezien heb zit er veel in, zeker als je in RAW fotografeer.
Nadeel zit geen handleiding bij, maar op pc veel te leren.