Upload jouw foto's
Adobe presenteert Photoshop Elements 12 en Premiere Elements 12 © premiere, photoshop, elements

26 september 2013, 12:00

Adobe vernieuwt haar Elements pakketten naar versie 12. Hierin vind je een aantal nieuwigheden waaronder Content-aware move en rode ogencorrectie voor dierenogen.

Nieuw in Adobe Photoshop Elements 12


Nieuw toegevoegd is de Content-aware move mogelijkheid, die je kent uit Photoshop CS en CC, waarmee je bijvoorbeeld personen kunt verplaatsen, en Photoshop automatisch de achtergebleven lege ruimte opvult met passend beeld. Deze techniek is ook toegepast op de Straighten tool waarmee je je foto's rechtzet. Na het rechtzetten vult Photoshop de lege randen zelf op.

De rode ogencorrectie is niet nieuw, maar werkte niet goed bij dieren omdat dierenogen meestal geen rood maar een andere kleur reflecteren vanuit de ogen. Hiervoor is de Pet Eye Correction toegevoegd, nu kun je dus ook rustig je huisdier inflitsen en achteraf de ogen corrigeren.

Een andere toevoeging is de Auto Smart Tone, een intelligente functie die iedere keer als je een bewerking doet jouw voorkeuren opslaat, zodat je steeds makkelijker jouw foto's bewerkt zoals jij dat wilt.

Voor de creatievelingen heeft Adobe een aantal fotolijsten, effecten en texturen toegevoegd die je eenvoudig op je foto's kunt loslaten. Hiermee kun je een bijvoorbeeld een Instagram-achtige bewerking creëren of een digitale ansichtkaart fabriceren.

De Guided Edits zijn niet nieuw, maar wel weer uitgebreid. Je wordt aan de hand meegenomen terwijl je bepaalde handelingen uitvoert. Zo leer je snel de mogelijkheden van het pakket. Toegevoegd zijn Zoom Burst, Puzzel-effect en Herstellen van een oude foto vol beschadigingen.Tot slot heeft deze versie ook 64-bits ondersteuning voor Mac, hierdoor werkt alles nog sneller en efficiënter.

Nieuw in Adobe Premiere Elements 12

Ook in het videobewerkingspakket Premiere Elements zijn een aantal Guided Edits toegevoegd zoals het trimmen van ongewenste frames, nieuwe overgangen en animaties.Met Scores kun je kiezen uit meer dan 50 muziektracks verdeeld in diverse stijlen die je aan je video toevoegt. Deze scores passen zich dynamisch aan aan de lengte van je clip zodat je altijd een prettig begin en eind krijgt. Deze Score worden on-the-fly gedownload zodra je ze selecteert. Ook heb je keuze uit ruim 250 geluidseffecten.

Ook in Premiere is de functie van de Auto Smart Tone toegevoegd. Deze herkent en onthoudt de aanpassingen die je doet, zodat je bij een volgende bewerking snel jouw gewenste stijl toepast.

Motion Tracking maakt het mogelijk om een object in je clip te selecteren en deze een tekst of effect mee te geven die vervolgens meebeweegt met het onderwerp. Leuk voor bijvoorbeeld tekstballonnetjes.En tot slot maakt Film Looks het pakket af met 4 nieuwe filters met Hollywoodstijl die je video's nog professioneler doen ogen.

Adobe Revel

Beide pakketten kunnen overweg met Adobe Revel (op de iPhone, iPad, Mac, and Windows 8) waarmee je overal toegang hebt tot je bestanden. Met de gratis versie kun je tot 50 bestanden opslaan.

Prijs en beschikbaarheid

Adobe Photoshop Elements 12 en Adobe Premiere Elements 12 (Mac en Windows) kosten € 98,40 per stuk of in een bundel voor € 147,60. Upgrades kosten € 79,95 per pakket of € 121,77 voor de bundel. Ze zijn beschikbaar via de website van Adobe.

Meer informatie: www.adobe.com

Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
egbertmol op 1 april 2014 om 07:19

Als je over het Adobe pakket meer info wilt hebben, stap even bij je plaatselijke fotograaf binnen, ook op Bol.com kun je hierover info vinden. of je gaat via deze link naar de site van Adobe. http://www.adobe.com/nl/products/photoshop-elements.html, hier staat een heleboel info op. ik gebruik het zelf ook en ben er zeer tevreden over. heel veel succes en natuurlijk veel foto plezier! Groeten Egbert.

Wimtos op 5 maart 2014 om 13:04

Kan ik ook mijn raw foto's gemaakt met een Samsung NX 11 camera bewerken in Elements 12

Anouk24 op 29 december 2013 om 21:42

Kan dat ook met (RAW) foto's van een Nikon spiegelreflexcamera?

bennny op 5 december 2013 om 16:41

ja zeker

klaas10 op 5 december 2013 om 16:01

Een vraagje, kan ik mijn RAW foto's genomen met mijn Canon EOS 40D en 7D bewerken in Elements 12?