Upload jouw foto's
Storytelling: een eerste blik op MyAlbum (Bèta) © Voorbeeld, MyAlbum, Storytelling

12 augustus 2015, 09:00

Ed Steenhoek schrijft over zijn eerste ervaringen met de bèta versie van MyAlbum. Hij legt uit hoe je als storyteller te werk moet gaan.

De eerste indruk

Zet ik MyAlbum af tegen Exposre.co, dan is er voor MyAlbum nog ruimte om aan de betaalde abonnementen functionaliteit toe te voegen waardoor er een echt concurrerend product ontstaat. Voor MyAlbum is het echter nog te vroeg om dat echt als een minpunt te benoemen zolang het nog een bèta is. Na de bèta is dat een interessant onderwerp om verder over te schrijven.

Kijk ik puur naar wat de bèta nu biedt, dan is het een goed product met voldoende basismogelijkheden voor velen om met storytelling te beginnen. Het biedt een beter platform dan Facebook om je fotoverhaal te vertellen. Het is eenvoudiger dan een fotoblog. Het is snel en in een modern jasje gestoken en past dus helemaal in deze tijd.

Wat ik hoop dat er na de bèta echt verbetert, zijn deze punten:

-keuze van lettertypes en grootte
-keuze van tekstkleur
-uitlijning van de titel op de omslag
-meer controle over de marges in de tekstblokken

Daarna kan ik zeker goede verhalen maken. Het zou fijn zijn als er ook wat verbeteringen komen wat betreft de iconen, maar daar is omheen te werken.

Op de planning staat nog een app (Android en iOS) en ook die mis ik nu. Het plaatsen van foto's is zo gebeurd. Het verhaal schrijven is echter een proces waarbij inspiratie op de meest ongelegen plekken en momenten kan ontstaan. De kans dat je daar dan de app wil gebruiken is erg groot. Nu eerst nog even geduld hebben.

De site is voorzien van een zeer goede support sectie. De hoeveelheid en duidelijkheid van de informatie zorgt ervoor dat je snel aan de slag kunt. De reactiesnelheid op vragen is nu zeer goed maar dat is gedurende een bèta-periode natuurlijk erg belangrijk. Hopelijk houdt men dat ook na de bèta in stand. Eigenlijk is er maar één ding dat ontbreekt: de beginselen van een verhaal schrijven.

Hoe verder?

Op dit moment zou ik eigenlijk iedereen aan willen raden om het in elk geval te proberen en daarmee voor jezelf te bepalen waar je foto's goed tot zijn recht komen. Is dat een album op Facebook, Pinterest, je eigen blog, Flickr of wordt dat MyAlbum?

Wanneer MyAlbum zich verder ontwikkelt, is de kans groot dat ik Flickr vaarwel zeg en overstap. Daarvoor is meer nodig dan deze bèta en daarom zal ik op een later moment nog een update schrijven en met jullie delen of er nieuwe functies gedurende de bèta bij komen en wanneer de volledige lancering zal zijn.

Ook voorzie ik een verandering in mijn manier van fotograferen. Om een verhaal te vertellen heb je soms ondersteunende foto's nodig. Bijvoorbeeld die bus waarmee je van je hotel naar Tulum bent gereden. Niet bepaald een schoonheid maar wel goed ondersteunend materiaal voor een verhaal. Wat er dan uiteindelijk zal gebeuren is dat je het verhaal ter plaatse al vorm gaat geven. Je gaat bewust bepaalde foto's maken omdat ze in je verhaallijn passen. Dat is een stap verder dan alleen maar mooie plaatjes maken en een interessant onderwerp voor een volgende blog op Zoom.nl.

Veel succes met Storytelling!

« vorige 1 2 3 4 volgende »

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn