Upload jouw foto's
Schiet in raw: Lightroom voor Android 2.0 © IDG NL

25 februari 2016, 11:22

Adobe introduceert een nieuwe versie van haar Lightroom app voor Android. Er zijn veel mogelijkheden zoals zelfs een volledige workflow in raw DNG.

Non-destructive

We noemen een aantal van de nieuwe functies. Er zijn 5 shoot-trough presets, effecten die je van te voren in je scherm kunt bekijken. Ze zijn non-destructive, het originele beeld wordt ook opgeslagen. Met de Dehaze-functie kun je mist of nevel snel verwijderen, of juist toevoegen.

Split Toning

Met Split Toning kun je bij zwart-witopnamen de schaduwen en hoge lichten van een kleurtint voorzien, zodat je een mooi duotooneffect krijgt. De Target Adjustment Tool biedt directe mogelijkheden voor het aanpassen van kleurtinten tijdens het bewerken van zwart-witfoto's.

Gebruiksvoorwaarden

De app is gratis down te loaden vanaf de Google Play Store. De raw-workflow werkt echter alleen als je een abonnement op het Creative Cloud Photography Plan hebt. De aanpassingen van een bepaald beeld is dat meteen op elk apparaat te zien. Voor fotografen zonder abonnement is er een gratis proefperiode inclusief 2 GB online opslag van 30 dagen.

www.adobe.com/nl/products/lightroom-mobile.html

Meer leerzame fotografie-artikelen lezen?

Abonneer je dan nu op de Zoom.nl Nieuwsbrief.
Je ontvangt dan iedere week een nieuwsbrief vol met leerzame cursussen, tips en inspiratie gratis in je mailbox.
Ga snel naar:
www.zoom.nl/nieuwsbrief


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn