Meld je gratis aan
Adobe updates voor Lightroom en Camera Raw © adobe, photoshop, lightroom

16 december 2016, 13:53

Adobe heeft updates aangekondigd voor Lightroom CC, Lightroom Mobile voor iOS en Android en voor Adobe Camera Raw. Sneller en gemakkelijker werken en ondersteuning voor meer camera's en objectieven vormen de belangrijkste ingrediënten.

Reference View

De updates zijn niet wereldschokkend, maar verhogen wel het gebruikscomfort. Voor Lightroom CC is er een nieuwe Reference View gerealiseerd om twee beelden naast elkaar te kunnen vergelijken. Zo wordt het gemakkelijker om twee vergelijkbare beelden exact op elkaar af te stemmen qua kleur, densiteit en contrast. Verder zijn er nieuwe profielen aanwezig voor de nieuwste camera's en objectieven, zijn de prestaties verbeterd en kun je nu prettiger zoomen.

iOS, Camera Raw en Android

Lightroom voor iOS bevat een nieuwe bewerkingsinterface, een nieuwe infosectie, een nieuwe capture-interface die met name bedoeld is voor professionals en uiteraard dezelfde camera- en lensondersteuning als de versie voor de "vaste PC". Deze Lightroom mobile versie draait zowel op de iPhone als op iPads. De tegelijkertijd beschikbare update voor Camera Raw en Lightroom voor Android bevat een fors aantal nieuwe camera- en lensprofielen.

Prijs en beschikbaarheid

Updaten doe je gratis via Adobe Creative Cloud
www.adobe.nl

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PtR op 18 december 2016 om 21:11

Ik moet mezelf even corrigeren, zie onder, de referenceview heb ik gevonden. Mijn lensprofielen niet. Iemand die weet waar je die weer vandaan kan peuteren?

PtR op 18 december 2016 om 17:28

Nieuwe lensprofielen. Klopt. Alleen de oude zijn verdwenen. Ik werk al 2 jaar met mijn lensprofielen maar ineens zijn die verdwenen uit het lijstje.
Iemand nog enig idee waar de referenceview te vinden is?