Upload jouw foto's
Handige gratis apps en software om foto's te  bewerken! © photolemur, gratis, software, screenshot

12 september 2017, 10:00

We fotograferen steeds meer met onze telefoon, dus het is altijd handig om wat gratis apps te hebben om daarmee direct je foto's te kunnen bewerken. Werk je toch liever op je pc of laptop? Ook daar zijn genoeg gratis programma's voor beschikbaar!

Werk je toch liever met Adobe Photoshop Lightroom? Probeer dan eens onze tijdelijke gratis presets!

Pixlr

Via de website van Pixlr kan je, zonder zelf de software te installeren, hoogwaardige fotobewerkingen toepassen vanaf pc of laptop. Het programma heeft een vergelijkbare interface als Adobe Photoshop. Daarnaast is er ook een mobiele app beschikbaar voor zowel Android als iOS, waardoor je ook op je mobiel op eenvoudige wijze je foto's kan bewerken.

GIMP

GIMP is een zeer uitgebreid beeldbewerkingsprogramma dat ook nog eens volledig gratis en continu in ontwikkeling is. Alle gangbare fotoklussen, eenvoudige maar ook complexere, kan je met dit opensource-programma prima uitvoeren.

VSCO app

Een app voor zowel iOS als Android, met aanzienlijk meer mogelijkheden en subtielere filters dan Instagram. De gratis versie biedt al veel mogelijkheden en tegen betaling komen daar nog extra sets met filters bij.

Photolemur

Als je in een enkele klik je foto's wilt verbeteren, is Photolemur een heel handig programma. Je hoeft niet zelf dingen in te stellen en aan te passen; het programma past direct de meest gangbare bewerkingen toe aan de foto. Handig voor het snelle grove werk, maar niet voor de fotograaf die graag zelf zijn foto's wil finetunen.

Aviary app

Aviary is een mobiele app voor Android en iOS. De app heeft vrijwel alle functies, zoals het toevoegen van filters, standaard wijzigingen in belichting, contrast en verzadiging, maar biedt je daarnaast ook de mogelijkheid om heel gericht wijzigingen toe te passen met penselen. Aviary is overgenomen door Adobe, waardoor het nu ook onderdeel is van Adobe's Creative Cloud.

Fotor

Fotor is zowel beschikbaar als app als online software voor je pc. Het programma biedt standaard een overzichtelijke interface met de meest gangbare aanpassingen. Daarnaast zijn er genoeg betaalde uitbereidingen, om bijvoorbeeld te werken met HDR of met hogere resolutie bestanden te werken.

Over GIMP schreven we al eerder een uitgebreide workshop!

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Rolo72 op 12 september 2017 om 22:48

Hoera voor alternatieven!

Voor je het weet, loopt iedereen alléén nog in Adidas sneakers, kijken we allemaal naar "Heel Holland Bakt" en draait in elk huishouden nonstop SKY Radio.

Volg je instinct! Wordt geen kuddedier!

nicefoto op 12 september 2017 om 13:20

Als je gewoon bent aan Lightroom, Camera raw en Photoshop zijn deze niets zeggend.