Upload jouw foto's
NIEUW: De Zoom.nl Scherpstel Preset voor Lightroom - Corrigeer onscherpe foto's!

1 april 2018, 08:00

Zoom.nl introduceert iets bijzonders: een exclusieve preset voor Lightroom, waarmee je een onscherpe foto kunt corrigeren. De techniek werkt op basis van een unieke combinatie tussen de Adobe Sensei-kunstmatige intelligentie en het toepassen van een verscherpingsmasker in Lightroom.

[UPDATE: DIT WAS EEN 1 APRIL GRAP]

Het gebeurt de beste fotograaf weleens: je denkt dat je een scherpe foto hebt gemaakt, maar tijdens de nabewerking blijkt dit toch niet geval te zijn. Hoewel je veel zaken achteraf kunt aanpassen, zoals kleur en lichthoeveelheid, is het achteraf scherpstellen tot nu altijd onmogelijk geweest.

Adobe Sensei-techniek

Maar daar komt met de nieuwe Adobe Sensei-techniek verandering in. Deze kunstmatige intelligentie-techniek van Adobe kennen we al van de indrukwekkende Inhoud Behouden functie, waarmee objecten moeiteloos kunnen worden verwijderd in Photoshop. Nu is deze techniek ook beschikbaar om de pixels uit te rekenen die scherp moeten zijn, om de scherpstelling achteraf te kunnen corrigeren.

Speciaal voor onscherpe foto's heeft Zoom.nl dan ook een exclusieve preset ontwikkeld die, op basis Adobe Sensei en het verscherpingsmasker, onscherpe foto's automatisch corrigeert. Als je de Zoom.nl Scherpstel Preset toepast, kun je zelf het scherpstelpunt selecteren, waarna de preset de rest doet.


Lees meer over de Adobe Sensei-techniek.

Download de Zoom.nl Scherpstel Preset

Download hieronder gratis de exclusieve Zoom.nl Scherpstel Preset:Ontvang je geen mail, controleer dan ook je map met Ongewenste/Onbelangrijke Items/Spam voor de zekerheid.

* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacy-verklaring) en melden je aan voor onze nieuwsbrief en voor aanbiedingen van Zoom.nl. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.

Voorbeeld

Natuurlijk kun je niet alles corrigeren en is de techniek nog maar nieuw; houd er dus rekening mee dat het niet in alle gevallen het gewenste resultaat oplevert. Toch is het indrukwekkend om te zien hoe ver de Adobe Sensei techniek al is gevorderd:


Adobe Sensei gebruikt de data in de foto, gecombineerd met een database van miljoenen stockfoto's om de onscherpe gedeeltes in te vullen.

Installatie-instructies:

Als je hierboven je mailadres hebt ingevuld, ontvang je direct de Zoom.nl Scherpstel Preset! Volg de stappen hieronder en je kunt binnen 3 minuten aan de slag.

Stap 1: Open Adobe Lightroom (Classic CC).

Stap 2: Klik bovenin op 'Ontwikkelen'Stap 3: Selecteer een willekeurige foto om te bewerken en kijk in het linker gedeelte van het scherm bij 'Voorinstellingen'. Klik met de rechtermuisknop in dit venster en selecteer de optie 'Nieuwe Map'.

(Het kan zijn dat de linkerkant van Lightroom is dichtgeklapt en de Voorinstellingen niet zichtbaar zijn, klik in dat geval op het kleine pijltje helemaal aan de linkerkant van Lightroom)

Stap 4: Noem de map 'Zoom.nl Scherpstel Preset' en klik op Maken.

Stap 5: Selecteer de aangemaakte map in het Voorinstellingen-scherm, klik met de rechtermuisknop op de map en kies: Importeren. Blader naar de map Zoom.nl Scherpstel Preset op je computer in het downloadpakket. Selecteer het bestanden in deze map en klik op 'Importeren'.

Heel veel succes met deze exclusieve Zoom.nl Scherpstel Preset! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie feedback. Laat onder dit artikel weten hoe de Zoom.nl Scherpstel Preset heeft gewerkt op jouw foto's!

Reacties (24)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
bennny op 29 juli 2018 om 19:29

Onzin

petratouw op 9 april 2018 om 19:26

wat flauw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

petratouw op 9 april 2018 om 21:32

Maar....................... hoe krijg ik die rommel er weer af (uit LR). Helpen jullie daar ook mee? Of is dat ook pech gehad.

tims46roc op 5 april 2018 om 17:26

Ook ik ben er even mee aan het stoeien geweest en er dus lekker ingetuind. Als je niet tegen deze grappen kunt moet je op 1 april je mails niet openen. Zoom is echt niet de enige grappenmaker, ik heb er smakelijk om kunnen lachen en niet minder om de reactie van Henk.

tigos op 3 april 2018 om 17:04

Een fantastische goede 1 april mop. Ik ben er niet ingetrapt maar wel gelijk doorgestuurd naar de fotoclub waar wel verschillende mensen er in zijn getrapt.

Carelchi op 3 april 2018 om 11:15

prachtig!!!! Ben er volledig ingetuind

arhamar op 3 april 2018 om 10:35

Prima 1 april grap !

corvee1r op 3 april 2018 om 10:27

Kreeg foutmelding: 180401

ali op 3 april 2018 om 09:43

kostelijk!!! Ben er finaal ingetuind..Leek me geweldig om dit in Lightroom te hebben en ben aan de slag gegaan, maar het lukte niet. Vriendin geraadpleegd die ook geen onraad rook en samen zijn we opnieuw aan het werk gegaan, maar niets hielp.. We vonden het al zo verschrikkelijk ingewikkeld.............. tot vriendin opmerkte dat het een 1-april mop was.
Helemaal geslaagd, top!!!!!!!!!!!!
Bedankt voor de uren arbeid die erin gingen zitten...

BNN op 3 april 2018 om 09:43

Geweldig!!!! super leuke 1 april grap!
ik ben er samen met een vriendin die ik zou helpen het te installeren even lekker in getuind
en dat was weer eens voor het eerst sinds jaren...kostelijk!!

ali op 3 april 2018 om 09:44

maar toch hadden we er een hoop lol van he Nieske..

BNN op 3 april 2018 om 09:50

zo is het!! de bedenkers bedankt

marinusbeers op 2 april 2018 om 07:46

Het is inmiddels 2 april hoor, dit artikel kan weg...

inadv op 1 april 2018 om 14:21

sueno op 1 april 2018 om 11:32

1 april kikker in je bil hahaha