Upload jouw foto's
Download nu gratis de nieuwe Zoom.nl Landschap 2019 Presets voor Lightroom © presets, landschap, 2019

31 mei 2019, 11:23

Met het Zoom.nl Presetpakket kun je in één klik in Adobe Lightroom of Photoshop al je foto's transformeren. Na de succesvolle eerste Zoom.nl Presetpakketten is nu dit nieuwe pakket beschikbaar: de Zoom.nl Landschap 2019 Presets!

Wat is een Lightroom of Photoshop Preset?

Adobe Lightroom en Photoshop worden op Zoom.nl het meest gebruikt om foto's te bewerken. En terecht, want de programma's bieden naast een bijzonder krachtige ontwikkelmodule voor raw-bestanden, tal van mogelijkheden om foto's te organiseren en snel te bewerken. Zo bieden ze de mogelijkheid om met één klik een foto te verbeteren, door zogeheten 'voorinstellingen' of 'presets'.

In een preset zitten alle aanpassingen die je anders met de hand zou moeten doen. Zo worden bijvoorbeeld het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en meer automatisch ingesteld.

Hoe moet je de presets installeren?


De presets installeren in Lightroom of Photoshop is niet moeilijk. Pak allereerst het zip-bestand uit, bijvoorbeeld met 7Zip.
Lees daarna de installatie-instructie van jouw software:

Installatie-instructies Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger

Installatie-instructies Photoshop CC


LET OP: Deze presets zijn alleen te gebruiken met Lightroom Classic CC versie 7.3.1 en hoger.

Download het Presetpakket Landschap 2019

Door hieronder je e-mailadres in te vullen en op 'Verzenden' te klikken, ontvang je de Lightroom presets gratis als .zipbestand per e-mail.
Emailadres

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie ons privacystatement). Door het downloaden van de presets meld je je aan voor onze nieuwsbrief en voor aanbiedingen van Zoom.nl. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.

Wat doen de presets?

In het pakket krijg je 10 unieke presets, stuk voor stuk gericht op verschillende situaties die je bij landschapsfotografie tegenkomt:

  • Cold as Ice: Maakt foto's met sneeuw en ijs nog kouder. Warme delen worden koeler gemaakt, koele delen blauwer. Fijne details in sneeuw en ijs worden benadrukt.
  • Colorful HDR: Haalt de schaduwen op en dempt de hooglichten, zonder dat het contrast eronder lijdt. Geeft de kleuren een extra boost.
  • Mountain Holiday: Geeft je bergfoto's een ouderwetse postkaart-look door de hooglichten te dempen en een subtiel verkoelend split-tone effect.
  • Muted Blue Hour: Geeft stedelijke foto's gemaakt in het blauwe uurtje meer pit door het overdreven blauw wat te dempen en te contrasteren met extra geeloranje stadslichten.
  • Old Town: Geeft je stadsfoto's een vergeelde, gedempte sfeer zonder diepe contrasten. Luchten worden verder opgelicht zodat alle aandacht naar de bebouwing gaat.
  • Pastel Sunrise: Schuift de kleuren van de zonsopkomst op richting het koelere roze-blauwe spectrum en frist de hele foto wat op. Lekker luchtig.
  • Spring Greens: Maakt groene blaadjes, mossen en grassen nog frisser groen. Andere kleuren worden gedempt en het contrast wordt aangezet.
  • Vibrant Landscape: Zet kleuren en contrasten in je landschapfoto's aan zonder verder al te veel fratsen. Een voorzichtig verloop maakt de lucht net iets dramatischer.
  • Vintage Pink: Geeft je cityscapes een contrastarme, paarsroze gloed, alsof het allerlaatste beetje zonlicht nog via de roze wolken op de stenen weerkaatst. Ook geschikt voor portretten!
  • Warm Sunset: Bezorgt je foto een behaaglijk warm gevoel door vooral de warme tinten verder aan te zetten. Het contrast wordt verhoogd zonder dat de donkere delen er onder lijden.


Zoom.nl presets

Dit preset-pakket is onderdeel van de Zoom.nl Presets. Kijk ook naar het overzicht van alle Zoom.nl Presets.

Reacties (45)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Piether op 27 juni 2020 om 17:46

het lukt me niet om de presets naar mijn email adres te versturen. na klikken op verzenden komt er wel te staan dat de gegevens verstuurd worden, maar er gebeurt in mijn mailbox niets...

SoosGrave op 9 augustus 2019 om 15:36

ben er al de hele morgen mee bezig maar downloaden lukt ons niet!.......

SoosGrave op 9 augustus 2019 om 15:31

hoe kan ik die preset downloaden?

mpvanhoudt op 16 juni 2019 om 17:15

In de download vind ik alleen *.xml bestanden en geen *.LRTemplate bestanden zoals bij de voorgaande presets. In Lightroom kan ik de bestanden wel importeren, maar die worden vervolgens niet zichtbaar. Ik werk met windows 7 en de laatste versie van lightroom 8.3.1
Met vriendelijke groet, Theo

KennethD op 10 augustus 2019 om 14:10

ik zit met hetzelfde probleem...ondertussen al een oplossing gevonden?

ThomasPaardekooper op 15 juni 2019 om 18:48

De presets bevatten alleen die van Photoshop en niet voor Lightroom??

Gr. Thomas