Upload jouw foto's
Sneak peek: de nieuwe updates van Adobe Photoshop en Lightroom © IDG NL

1 oktober 2020, 14:40

De programma's Adobe Photoshop en Lightroom krijgen binnenkort weer een update. Met deze update komen ook een aantal nieuwe functies. Wij gingen even voor je op onderzoek uit en dit is wat we al voor je hebben kunnen vinden.

Voor zowel Adobe Photoshop als Lightroom is al een nieuwe functie bekend gemaakt. Deze nieuwe functies worden samen met andere nieuwe updates bekend gemaakt tijdens de Adobe Max conferentie die online plaatsvind van 20 tot en met 22 oktober.

Een super geavanceerde kleurcorrectie met Lightroom

Voor zowel Lightroom Classic, Lightroom en Adobe Camera Raw zal er een nieuwe functie komen om geavanceerde kleurcorrecties uit te voeren. Het nieuwe paneel is geïnspireerd op het Lumetri Color-paneel dat te vinden is in Adobe Premiere Pro (de videobewerkingssoftware van Adobe). Het is een bijgewerkte versie van het paneel dat voorheen bekend stond als Split Toning. Dit paneel stelde je al in staat om de schaduwen en de hooglichten van een kleurtint te speciferen. Met het nieuwe paneel heb je ook controle over de tint van middentonen.

Bekijk het verschil van voor en na door met de pijltjes van links naar recht te slepen

Foto: Adobe Lightroom

Meer over hoe de nieuwe functie zal werken vind je in de video hieronder:

Luchten veranderen in slechts een paar klikken

Vind je luchten veranderen altijd zo'n gedoe? De nieuwe functie van Adobe Photoshop heeft een oplossing voor je. De nieuwe, slimme software van Adobe Photoshop laat je namelijk in slechts een paar klikken de lucht veranderen. Door simpelweg op de lucht te klikken en een van de luchten uit de bibliotheek te selecteren heb je in een handomdraai een compleet andere lucht. Verder wordt niet alleen de lucht aangepast, maar, wanneer je een andere lucht selecteerd, past Photoshop ook automatisch de kleurtonen voor je aan. Zo blijft de voorgrond perfect bij de achtergrond passen.

Bekijk het verschil van voor en na door met de pijltjes van links naar recht te slepen

Foto's: Adobe Photoshop

Meer over hoe de nieuwe functie zal werken vind je in de video hieronder:


Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
WillyCasteels op 29 oktober 2020 om 15:13

Ik had heel wat foto's uit vervlogen tijden die ik met mijn eerste digitaal toestel had genomen.
Mijn luchten waren bezoedeld door afgrijselijke pixels.
Met de software om lucht te veranderen biedt dit nu een zeer gemakkelijke oplossing.
En, ik kan mijn luchtfoto's gebruiken.

JanSpoelFotografie op 10 oktober 2020 om 12:00

Een beetje kort door de bocht mouse58, er zijn wel eens situaties welke je niet in de hand hebt, bijv. trouwreportages, actie fotografie, je moet het dan doen met de dan geldende omstandigheden, en kom eens onder die steen vandaan en kijk eens hoe de huidige fotografie werkt

mouse58 op 5 oktober 2020 om 17:48

Ik hoef dat niet, software om een lucht uit een bibliotheek te halen omdat je niet in staat bent zelf een mooie lucht op de foto te zetten. Nepfotografie.

Henkje op 2 oktober 2020 om 18:15

SNEAK PEEK. Dit is Engels! Wat maakt dit een artikel toch interessant! In gewoon Hollands: Voorproefje. Een te simpel woord, toch?

333-fotografie op 4 oktober 2020 om 13:24

update is ook Engels

Henkje op 4 oktober 2020 om 15:12

Dat weet ik ook. Juist daarom. Onze taal verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Als de titel gewoon Hollands is dan komt dat veel minder belangrijk over. Vandaar.

apadmos op 2 oktober 2020 om 12:44

Met ingang van wanneer?