Upload jouw foto's
 • 0 Hoe een kleine wereld groot wordt: LAOWA 60 mm 2:1 Macro

  Hoe een kleine wereld groot wordt: LAOWA 60 mm 2:1 Macro

  8 oktober 2017, 10:00

  Er zijn volop macrolenzen te vinden die bijvoorbeeld een insect of bloem op ware grootte, 1:1, vastleggen. Maar wat als je nu een stapje verder kunt gaan? En voorbij de ware grootte gaat? En dat zonder je bankrekening volledig te plunderen? In deze blog gaat Erik Keulers aan de slag met de Venus Optics LAOWA 60m 2:1 macro van slechts €479,-!

  Lees verder >>
 • 1 Een kwestie van AutoFocus: Sony's A77II vs A6500 vs A7Rii

  Een kwestie van AutoFocus: Sony's A77II vs A6500 vs A7Rii

  14 juli 2017, 11:45

  Mirrorless Camerasystemen worden steeds sneller. Nog niet zo lang geleden werden hun autofocusprestaties gezien als een reden om de camera niet te kopen. Maar hoe hebben deze camera's zich ontwikkelt en kunnen ze inmiddels de strijd aan? Blogger Erik Keulers testte drie Sony-camera's naast elkaar en deelt zijn beeld.

  Lees verder >>
 • 1 Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 3: 7 tips voor een gezonde fotoclub!

  Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 3: 7 tips voor een gezonde fotoclub!

  9 februari 2017, 16:00

  Fotografie kun je op veel manier beoefenen. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen, digitaal of analoog, en niet onbelangrijk: fotografeer je in verenigingsverband of individueel. In een drietal blogs deelt Erik Keulers zijn ervaringen over het opzetten en fotograferen in een fotoclub en geeft hij een aantal tips. In dit derde deel: 7 tips voor een gezonde fotoclub!

  Lees verder >>
 • 2 Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 2: Begin je eigen clubje!

  Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 2: Begin je eigen clubje!

  27 januari 2017, 11:30

  Fotografie kun je op veel manier beoefenen. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen, digitaal of analoog, en niet onbelangrijk: fotografeer je in verenigingsverband of individueel. In een drietal blogs deelt Erik Keulers zijn ervaringen over het opzetten en fotograferen in een fotoclub en geeft hij een aantal tips. In dit tweede deel: Begin je eigen clubje!

  Lees verder >>
 • 2 Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 1: De oriëntatie

  Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 1: De oriëntatie

  7 december 2016, 14:00

  Fotografie kun je op veel manier beoefenen. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen, digitaal of analoog, en niet onbelangrijk: fotografeer je in verenigingsverband of individueel. In een drietal blogs deelt Erik Keulers zijn ervaringen over het opzetten en fotograferen in een fotoclub en geeft hij een aantal tips. In dit eerste deel: welke fotoclub past bij je?

  Lees verder >>
 • 2 Samyang 14mm en Voigtlander 15mm voor Sony A7-serie getest

  Samyang 14mm en Voigtlander 15mm voor Sony A7-serie getest

  28 november 2016, 10:00

  In deze blog test Erik Keulers twee nieuwe groothoeklenzen, bedoeld voor de Sony A7-serie, uit in de praktijk. Wat presteren deze twee handmatige lenzen, hoe hard mis je autofocus en hoe verhouden ze zich tot elkaar?

  Lees verder >>
 • 3 Photokina 2016: wat zijn de trends in foto- en videoland?

  Photokina 2016: wat zijn de trends in foto- en videoland?

  22 september 2016, 00:00

  Afgelopen dinsdag is de tweejaarlijkse Photokina in Keulen weer van start gegaan. De grootste imaging-beurs ter wereld laat tot en met aanstaande zondag de trends zien van de komende tijd. Blogger Erik Keulers zet de trends voor je op een rijtje.

  Lees verder >>
 • 1 'Hollywood meets LED': de Fresnel LED lampen van LUPO

  "Hollywood meets LED": de Fresnel LED lampen van LUPO

  31 augustus 2016, 13:00

  De technologie rond fotografie heeft zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkelt. Ook in de continu verlichting waarin LED verlichting snel oprukt. Maar waar moet je op letten bij LED verlichting? En wat gebeurt er als je LED-technologie combineert met een veel oudere technologie: de Fresnel lens? Blogger Erik Keulers zocht het uit én nam de proef op de som!

  Lees verder >>
 • 1 Creatief beweging vastleggen met de Elinchrom Ranger ELB400

  Creatief beweging vastleggen met de Elinchrom Ranger ELB400

  23 augustus 2016, 10:00

  Ruim tien jaar fotografeert blogger Erik Keulers inmiddels modellen op locatie. In een van zijn vorige blogs vergeleek hij de Elinchrom Ranger ELB400 met zijn studioflitsers. In deze blog gaat hij een stap verder een probeert hij een aantal bijzondere instellingen uit van dezelfde ELB400. Hoe leg je op een creatieve manier beweging vast met je flitser?

  Lees verder >>
 • 2 Vederlicht flitsen op locatie: De Elinchrom Ranger ELB400

  Vederlicht flitsen op locatie: De Elinchrom Ranger ELB400

  19 maart 2016, 09:00

  Ruim tien jaar fotografeert blogger Erik Keulers inmiddels modellen op locatie. Tot nu toe maakt hij daarvoor gebruik van twee Elinchrom D-Lite 4 studioflitsers die van stroom voorzien worden door een Tronix Explorer. Dat betekent een bolderkar vol zware apparatuur. Maar hoeveel verschil maakt het als je met een echte outdoorset op pad gaat? Erik kreeg de kans om de Elinchrom Ranger ELB400 set te testen en deelt zijn ervaringen in deze blog.

  Lees verder >>