Upload jouw foto's
 • 8 Het verhaal van de fotograaf: De weesolifanten van Joachim Schmeisser

  Het verhaal van de fotograaf: De weesolifanten van Joachim Schmeisser

  31 maart 2015, 20:29

  Fotografie is zo veel meer dan techniek, hoewel velen van ons de neiging hebben zich vooral te richten op dat onderdeel. Een beeld moet gevoelens en emotie bevatten, om ons in ons hart te kunnen raken. In deze serie blogs neemt Erik Keulers je, door middel van de verhalen van fotografen, mee in hun manier van het vastleggen van emoties in hun beelden. In dit deel vertelt Joachim Schmeisser ons over zijn foto's van weesolifanten.

  Lees verder >>
 • 4 Het verhaal van de fotograaf: Lilith Love: vrijheid voor en achter de camera

  Het verhaal van de fotograaf: Lilith Love: vrijheid voor en achter de camera

  2 maart 2015, 13:29

  Erik Keulers neemt je mee in de manier waarop fotografen te werk gaan. In deze eerste blog in deze serie, het verhaal van Lilith Love, een icoon op het gebied van zelfportretten.

  Lees verder >>
 • 18 Snelheidsduivels: Sony A77II versus Sony A6000

  Snelheidsduivels: Sony A77II versus Sony A6000

  14 januari 2015, 11:02

  De afgelopen jaren leek de strijd om het aantal megapixels alles bepalend in fotoland. Nu deze strijd voorlopig tot stilstand is gekomen verleggen fabrikanten de focus. Sony heeft zich het afgelopen jaar met name gericht op de kwaliteit van haar jpeg-verwerking en de autofocus. De twee snelheidskanonnen, de Sony A77II en de Sony A6000 zijn het resultaat. De één met, de ander zonder spiegel. Blogger Erik Keulers vergelijkt beide camera's met elkaar en deelt zijn ervaringen in deze blog.

  Lees verder >>
 • 3 Film: The Salt of the Earth - Sebastião Salgado

  Film: The Salt of the Earth - Sebastião Salgado

  3 december 2014, 21:30

  Het komt niet vaak voor dat een fotograaf een eigen film krijgt van bijna 2 uur, die bovendien in de bioscoop wordt uitgebracht. Sebastião Salgado, krijgt in het jaar dat hij 70 is geworden wel die eer. Vanaf 4 december draait "The Salt of the Earth" van Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado in een aantal Nederlandse filmhuizen. Blogger Erik Keulers bezocht de voorpremière van de film over de man die op dit moment de wereld versteld doet staan met zijn project Genesis.

  Lees verder >>
 • 0 12 tips voor fotoshoots met groepen

  12 tips voor fotoshoots met groepen

  14 november 2014, 13:00

  Veel fotoclubs organiseren één of tweemaal per jaar een fotoshoot met modellen. Erik Keulers deelt vandaag zijn ervaringen en opgedane kennis na zijn georganiseerde fotoshoots voor de Fotogroep Gotcha.

  Lees verder >>
 • 0 In de etalage van Photokina 2014: Naneu Sahara tassenserie

  In de etalage van Photokina 2014: Naneu Sahara tassenserie

  13 oktober 2014, 19:21

  Het vinden van de juist fototas kan een hele zoektocht zijn. Tegelijkertijd is er de nodige vernieuwing in de fototassenwereld. Erik Keulers stuitte op de Photokina op het tassenmerk Naneu en deelt zijn eerste ervaring met de tassenserie Sahara.

  Lees verder >>
 • 1 Photokina 2014: Video, Action, girls en Back to basics

  Photokina 2014: Video, Action, girls en Back to basics

  19 september 2014, 12:15

  Een keer per twee jaar strijkt de Photokina neer in Keulen. 's Werelds grootste beurs op het gebied van fotografie en beeldverwerking laat dan alle trends en nieuwtjes zien op het gebied van foto, video, fotoafdrukken en veel en veel meer. Erik Keulers neemt je in deze blog mee naar de Photokina van dit jaar.

  Lees verder >>
 • 1 Bloggers op pad: Photo+Adventure 2014, Duisburg (D)

  Bloggers op pad: Photo+Adventure 2014, Duisburg (D)

  23 juni 2014, 09:23

  Op 13, 14 en 15 juni vond dit jaar voor het eerst het evenement Photo+Adventure plaats in Duisburg. Zoom nodigde een aantal van haar bloggers uit om het festival te beleven. Blogger Erik Keulers geeft je in dit blog een sfeerimpressie van deze bijzondere dag.

  Lees verder >>
 • 0 Help, mijn eerste expositie!

  Help, mijn eerste expositie!

  20 mei 2014, 12:00

  Fotograferen is op zichzelf natuurlijk al een leuke bezigheid, maar uiteindelijk wil je je mooiste foto's toch graag met anderen delen. Dat kan natuurlijk hier op Zoom.nl, maar je eigen werk in een galerie zien hangen, dat is misschien toch wel het summum. Blogger Erik Keulers deelt zijn ervaring op weg naar zijn eerste expositie.

  Lees verder >>
 • 0 Onderwater spiegelreflex-kwaliteit voor weinig geld?

  Onderwater spiegelreflex-kwaliteit voor weinig geld?

  28 april 2014, 14:00

  Is onderwaterfotografie met de kwaliteit van spiegelreflexkwaliteit mogelijk voor relatief weinig geld. Of is het een kwestie van lang sparen? Erik Keulers nam de proef op de som.

  Lees verder >>