Upload jouw foto's
 • 6 Nachtfotografie voor beginners

  Nachtfotografie voor beginners

  25 november 2016, 10:00

  Als de zon onder is, hoef je niet gelijk de camera niet op te bergen. Er zijn nog meer lichtbronnen om compleet andere foto's te maken dan overdag mogelijk is. Door de langere belichting krijg je bovendien leuke bewegingseffecten.

  Lees verder >>
 • 10 Belichting voor beginners - goed belichten doe je zo

  Belichting voor beginners - goed belichten doe je zo

  9 september 2016, 09:00

  Goed belichten van foto's is een kunst op zich. Op de automaat gaat dat regelmatig mis. Voor optimaal belichte foto's moet je begrijpen waarom ze soms lichter of donkerder uitvallen. Zo krijg je met een kleine ingreep alsnog de gewenste foto.

  Lees verder >>
 • 5 Histogram lezen voor beginners

  Histogram lezen voor beginners

  20 mei 2016, 10:00

  Het histogram is een grafiekje dat bij veel camera's onrustig op het scherm danst tijdens het fotograferen. Abracadabra voor de meeste beginners, maar wie het leert lezen, haalt er een schat aan informatie uit waarmee je foto's optimaal kunt belichten.

  Lees verder >>
 • 1 Landschapsfotografie voor beginners

  Landschapsfotografie voor beginners

  18 maart 2016, 09:00

  Een goede landschapsfoto is zelden een lucky shot. De locatie, het tijdstip en waar jij staat in het landschap; het speelt allemaal mee. Net als het objectief, de camera-instellingen en de compositie. We helpen je in vijf stappen op weg naar de perfecte landschapsfoto.

  Lees verder >>
 • 3 Fotograferen in het gouden uur

  Fotograferen in het gouden uur

  17 maart 2016, 00:00

  Indrukwekkende zonsopkomsten en prachtige zonsondergangen. Het zijn de beste tijden om te fotograferen maar waarom? Wij leggen het hier uit.

  Lees verder >>
 • 9 De belichtingsdriehoek deel 3: ISO

  De belichtingsdriehoek deel 3: ISO

  23 januari 2016, 10:00

  Belichten in de fotografie is een samenspel van drie hoofdinstellingen: diafragma, sluitertijd en iso. Deze noemen we ook wel de 'belichtingsdriehoek'. In deze driedelige basiscursus behandelen we ze elk in een apart deel. Het laatste deel gaat over ISO.

  Lees verder >>
 • 4 De belichtingsdriehoek deel 2: sluitertijd

  De belichtingsdriehoek deel 2: sluitertijd

  16 januari 2016, 10:00

  Belichten in de fotografie is een samenspel van drie hoofdinstellingen: diafragma, sluitertijd en iso. Deze noemen we ook wel de 'belichtingsdriehoek'. In deze driedelige basiscursus behandelen we ze elk in een apart deel. Het tweede deel gaat over sluitertijd.

  Lees verder >>
 • 8 De belichtingsdriehoek deel 1: diafragma

  De belichtingsdriehoek deel 1: diafragma

  8 januari 2016, 13:00

  Belichten in de fotografie is een samenspel van drie hoofdinstellingen: diafragma, sluitertijd en iso. Deze noemen we ook wel de 'belichtingsdriehoek'. In deze driedelige basiscursus behandelen we ze elk in een apart deel. We beginnen met het diafragma.

  Lees verder >>
 • 4 HDR zonder HDR-effect doe je met luminosity mask

  HDR zonder HDR-effect doe je met luminosity mask

  11 december 2015, 19:58

  Een term die rondzingt in de hdr-gemeenschap: luminosity masks. Daarmee maak je in Photoshop supersnel een selectie op basis van helderheid en kun je verschillend belichte foto's samenvoegen. Een soort hdr dus, maar dan zonder het hdr-effect. Kees Krick legt uit hoe het werkt.

  Lees verder >>
 • 0 Camera's die van water houden

  Camera's die van water houden

  14 augustus 2015, 13:03

  Om onderwaterfoto's te maken heb je een camera nodig die tegen water kan. Je hebt een aantal mogelijkheden. Zo bestaan er waterdichte camera's, maar is het ook mogelijk om een gewone camera met een speciale behuizing tegen het water te beschermen. Of neem je liever je smartphone mee het water in? Dat kan soms ook.

  Lees verder >>