Upload jouw foto's
 • 0 Fotograferen in en om het water

  Fotograferen in en om het water

  7 augustus 2015, 14:00

  Onder de waterspiegel houdt zich een voor ons onbekende en magische wereld schuil. Daarom is het extra leuk om onderwaterfoto's te maken tijdens het zwemmen, snorkelen, of duiken. Of dat nu op vakantie is of vlakbij huis. Ook boven de waterspiegel valt er trouwens genoeg te fotograferen. Hoe leg je dit alles het beste vast?

  Lees verder >>
 • 16 Kleine camera's met grootse prestaties

  Kleine camera's met grootse prestaties

  1 augustus 2015, 10:00

  Wil je mooiere en betere foto's maken, dan krijg je al snel het advies een spiegelreflex te kopen. Maar ja, dat is nogal wat. Zo'n camera is groot, zwaar en duur. Dan heb je ook nog een lens nodig, misschien wel twee of meer. Kan het niet anders? Jazeker, want ook camera's op zakformaat zijn tegenwoordig krachtpatsers.

  Lees verder >>
 • 0 Krachtige iOs bewerkingsapp Leonardo

  Krachtige iOs bewerkingsapp Leonardo

  18 juli 2015, 20:43

  Voor je smartphone bestaan vele bewerkings-apps, maar veel verder dan de basisbewerkingen gaan de meeste niet. Wij vonden Leonardo voor je, een volwassen fotobewerker voor iPhone en iPad, met gereedschappen waar je vroeger een stevige pc voor nodig had.

  Lees verder >>
 • 6 20 tips om alles uit Instagram te halen

  20 tips om alles uit Instagram te halen

  2 juni 2015, 15:00

  Op Instagram kom je de fraaiste foto's tegen. Blader door prachtige natuurfoto's of neem een kijkje in iemands leven in een ver land. In dit artikel twintig tips voor zowel nieuwe als bestaande Instagrammers.

  Lees verder >>
 • 7 Workshop RawTherapee

  Workshop RawTherapee

  1 augustus 2014, 12:53

  Als je verder bent in je fotografie, fotografeer je vaak in raw. Omdat in deze bestanden meer wordt opgeslagen, zijn vanuit raw met bewerking mooiere en betere foto's te maken. Met RawTherapee kan dit zelfs gratis.

  Lees verder >>
 • 17 Kies de camera die het beste bij je past

  Kies de camera die het beste bij je past

  2 juni 2014, 11:55

  Er bestaan enorm veel camera's. Dat maakt het kiezen er niet gemakkelijker op. Er zijn er niet alleen veel, camera's bestaan ook nog eens in allerlei soorten. Zo heb je compactcamera's, spiegelreflexen en systeemcamera's. Wat is nu wat en welk type past het beste bij wat jij voor ogen hebt?

  Lees verder >>
 • 1 Weer of geen weer: Weatherproof fotografie

  Weer of geen weer: Weatherproof fotografie

  1 juni 2010, 17:17

  Unieke fotokansen doen zich niet alleen voor bij mooi weer. Daarom is het een prettig idee dat er manieren zijn om je spullen goed te beschermen. Onmisbaar voor iedereen die ook onder barre omstandigheden foto's wil maken. Zo kun je de camera altijd paraat houden, en hoef je hem niet bij de eerste regendruppels of windvlaag schielijk in zijn veilige tas terug te stoppen.

  Lees verder >>
 • 40 Basiscursus: basisinstellingen van je camera

  Basiscursus: basisinstellingen van je camera

  19 mei 2010, 10:42

  Een camera die op de automatische piloot staat, is prima in staat om mooie plaatjes te schieten. Toch blijft het een machine die op een voorgeprogrammeerde manier 'denkt'. Daarom kan de ingebouwde computer nooit de persoon achter de camera vervangen. Laat niet alle beslissingen aan de camera over en bepaal zelf de beste instellingen. Zo worden je foto's beter dan ooit!

  Lees verder >>
 • 6 Basiscursus: fotobewerking

  Basiscursus: fotobewerking

  26 maart 2010, 15:39

  De beelden die uit je camera rollen, zien er vaak al prachtig uit. Maar met fotobewerking is er nog véél meer uit te halen. De ene keer volstaat het om de belichting te optimaliseren; dan weer fris je de kleuren lekker op. Verder zet je scheve foto's snel weer recht en poets je (stof)vlekjes en storende elementen weg. Alleen met de juiste nabewerking haal je het uiterste uit elke foto!

  Lees verder >>
 • 2 Top 10 cameratrends

  Top 10 cameratrends

  25 maart 2010, 16:53

  Nieuwe camera's verschijnen aan de lopende band, soms wel tien tegelijk van één merk. Het verschil met voorgaande modellen is niet altijd groot. Hipper kleurtje, nieuwe vormgeving, hier en daar een pixeltje meer ... niet direct dingen om voor naar de winkel te rennen. Toch zijn er ook nuttige verbeteringen en echt nieuwe snufjes. Tien belangrijke ontwikkelingen in cameraland.

  Lees verder >>