Upload jouw foto's
 • 0 Krijg controle over de scherptediepte in je foto

  Krijg controle over de scherptediepte in je foto

  16 oktober 2019, 10:26

  Wil je dat je hele foto van voor tot achter scherp is, of juist dat het haarscherpe hoofdonderwerp afsteekt tegen de onscherpe voor- en/of achtergrond? Daarvoor is de zogenaamde scherptediepte bepalend. Die kun je zelf regelen, mits je met een aantal beperkingen rekening houdt. Welke punten dat zijn, vertellen we je in een notendop.

  Lees verder >>
 • 0 Gebruik de Portretmodus van de iPhone voor de mooiste portretten!

  Gebruik de Portretmodus van de iPhone voor de mooiste portretten!

  15 oktober 2019, 09:52

  De portretmodus van smartphones is tegenwoordig zo goed dat je ook hiermee de meest prachtige portretten maakt. Zo doe je het met de nieuwe iPhone 11 Pro!

  Lees verder >>
 • 0 Geef je foto een HDR-look in Lightroom

  Geef je foto een HDR-look in Lightroom

  14 oktober 2019, 13:34

  Ook zonder het samenvoegen van meerdere foto's kun je een HDR-look creëren in Adobe Lightroom! Dit doe je door vooral het contrast en de belichting in de foto aan te passen. We leggen het je uit.

  Lees verder >>
 • 0 Waarom is strijklicht zo mooi voor een landschapsfoto?

  Waarom is strijklicht zo mooi voor een landschapsfoto?

  13 oktober 2019, 10:52

  Verschillende soorten licht zorgen voor verschillende landschapsfoto's. Een van de lichtrichtingen is strijklicht en dat is juist uitermate geschikt voor een landschap!

  Lees verder >>
 • 1 Je foto klaarmaken voor een afdruk

  Je foto klaarmaken voor een afdruk

  13 oktober 2019, 09:35

  Eén van de redenen om te kiezen voor raw is dat je alles zelf onder controle hebt. Het geeft je vrijheid bij het bewerken van je beeld, maar het geeft je ook voordeel als je besluit je foto's af te drukken. Hoe bereid je je beelden daarop voor?

  Lees verder >>
 • 0 Tips voor portretfotografie met je smartphone

  Tips voor portretfotografie met je smartphone

  11 oktober 2019, 11:02

  Als je een portretfoto maakt, wil je dat de geportretteerde zo leuk mogelijk op de foto komt te staan. Tegelijkertijd wil je misschien ook iets van de omgeving laten zien. We leren je welke mogelijkheden er zijn en hoe je portretfoto's maakt waar zowel jij als de geportretteerde heel blij mee zijn.

  Lees verder >>
 • 0 Leuke effecten in Lightroom creëren

  Leuke effecten in Lightroom creëren

  9 oktober 2019, 09:46

  Lightroom heeft ook een aantal mogelijkheden om speciale bewerkingen te maken. Zo kun je een fotoreeks tot panorama samenvoegen en mooie HDR-beelden creëren. Én we leren je hoe je een foto mooi omzet naar zwart-wit.

  Lees verder >>
 • 3 Verschillende bestandsformaten exporteren in Lightroom

  Verschillende bestandsformaten exporteren in Lightroom

  8 oktober 2019, 11:47

  Bestanden kun je in verschillende kwaliteiten opslaan. Dit kan daarnaast nog in verschillende kwaliteiten, en er zijn nog meer bestandsformaten voor foto's. We starten met de formaten buiten raw om, daarna zoomen we in op de verschillende raw-formaten.

  Lees verder >>
 • 0 Foto's slim vergroten of verkleinen in Photoshop

  Foto's slim vergroten of verkleinen in Photoshop

  7 oktober 2019, 11:32

  Vaak is het handig om je foto te verkleinen voordat je hem op internet plaatst. Dit zorgt ervoor dat hij snel laadt, voor degenen die de foto bekijken. Maak de foto ook weer niet té klein, want dan wordt de foto 'uit elkaar getrokken' en zie je de individuele pixels. Een foto vergroten is ook mogelijk, al is dit niet zonder risico. Als je een afbeelding 'opblaast', worden details vaak wazig en lelijk.

  Lees verder >>
 • 1 Gebruik de bewolking in je voordeel - Fotograferen bij slecht weer

  Gebruik de bewolking in je voordeel - Fotograferen bij slecht weer

  4 oktober 2019, 13:36

  Bij bewolking heb je talloze mogelijkheden om met mooie en vooral andere beelden thuis te komen dan wanneer er een strakblauwe hemel te zien is! Ga dus ook op pad bij slecht weer!

  Lees verder >>