Upload jouw foto's
 • 0 Makkelijk foto's vergelijken in Adobe Lightroom!

  Makkelijk foto's vergelijken in Adobe Lightroom!

  30 juni 2019, 09:34

  Wil je het origineel en je bewerking van een foto vergelijken? Of moet je kiezen tussen twee bewerkingen? Zo zet je de foto's naast elkaar in Adobe Lightroom om makkelijk te vergelijken.

  Lees verder >>
 • 0 Omgaan met fel zonlicht!

  Omgaan met fel zonlicht!

  28 juni 2019, 10:25

  We krijgen te maken met mooie zomerse en zonnige dagen! Dat betekent wel veel en fel zonlicht. We leggen je uit hoe je ook met dit felle licht kunt blijven fotograferen en hoe je dit licht juist kunt inzetten.

  Lees verder >>
 • 0 Inspiratie: High-key en Low-key portret

  Inspiratie: High-key en Low-key portret

  26 juni 2019, 12:15

  High- en Low-key portretten zijn populair in de studiofotografie. Beide geven een hele andere sfeer aan een foto. We leggen je uit hoe je beide lichtopstellingen gebruikt en mooie portretten maakt!

  Lees verder >>
 • 0 5 inspirerende onderwerpen voor Macrofotografie

  5 inspirerende onderwerpen voor Macrofotografie

  25 juni 2019, 08:24

  Macrofotografie kennen de meeste mensen van extreme close-ups van insecten en bloemen; foto's waarop de meeldraden van een tulp tot in detail zijn te bestuderen. Prachtige plaatjes! Maar je kunt zo veel meer met macrofotografie! We geven je 5 inspirerende onderwerpen om mee te experimenteren.

  Lees verder >>
 • 4 Zo zet je je foto perfect recht!

  Zo zet je je foto perfect recht!

  24 juni 2019, 08:58

  Wanneer je je camera schuin houdt met fotograferen, ontstaan er al gauw scheve lijnen in je foto. Gelukkig kun je deze makkelijk rechttrekken in de nabewerking met Adobe Photoshop! We leggen het je uit.

  Lees verder >>
 • 0 3 uitdagingen met Nachtfotografie!

  3 uitdagingen met Nachtfotografie!

  23 juni 2019, 13:39

  Eigenlijk biedt de nacht veel meer mogelijkheden om te fotograferen dan het vaak harde licht overdag. Vooral 's zomers zou menig landschapsfotograaf eigenlijk liever 's nachts leven en overdag slapen. We leggen drie onderwerpen uit voor het fotograferen in het donker!

  Lees verder >>
 • 1 Welke apparatuur neem je mee op reis?

  Welke apparatuur neem je mee op reis?

  21 juni 2019, 13:07

  Op reis is de vraag: wat neem je mee? Of liever gezegd: wat neem je niet mee? Een hele belangrijke eerste stap. Het hangt er namelijk vanaf wat je gaat ondernemen.

  Lees verder >>
 • 0 Denk hieraan als je een panorama maakt!

  Denk hieraan als je een panorama maakt!

  21 juni 2019, 11:42

  Op reis zie je de mooiste landschappen die erom vragen gefotografeerd te worden. Maar hoe vaak is het al voorgekomen dat de foto's saai uitpakken? Soms schuilt die saaiheid in het beeldformaat. Als je een weids landschap fotografeert in de verhouding 2:3 of 3:4, dan fotografeer je relatief veel lucht of veel voorgrond. In zo'n situatie kan een panoramaformaat een mooiere foto opleveren.

  Lees verder >>
 • 0 Eenvoudige portret retouche in Photoshop!

  Eenvoudige portret retouche in Photoshop!

  19 juni 2019, 09:17

  Het retoucheren van portretfoto's is een van de meestgebruikte Photoshop-technieken. Niemand vindt het leuk om vereeuwigd te worden met een flinke puist op de neus, maar niemand heeft een volledig gave huid. Vooral jonge mensen hebben vaak last van acne (jeugdpuistjes), en zoiets wil je natuurlijk graag weghalen voor het perfecte portret. We leggen uit!

  Lees verder >>
 • 0 Hoe maak je een dubbele belichting?

  Hoe maak je een dubbele belichting?

  18 juni 2019, 12:13

  Bij een dubbele belichting maak je twee foto's die jouw camera automatisch samenvoegt tot een dubbelbeeld. Hiermee maak je creatieve en unieke beelden. We leggen je uit hoe je te werk gaat!

  Lees verder >>