Upload jouw foto's
 • 1
 • Uniek hoogte verschil in Nederland

  freelookfotografie

  Redactie opmerking

  Slecht weer blijkt voor fotografen maar weer eens het tegenovergestelde te wezen; de zware wolkenlucht is prachtig, het met de wind meebuigende riet en het onstuimige water geven voldoende beweging voor een lekker dynamische foto. Mét een grafisch randje: op het eerste gezicht lijk je naar een montage te kijken, maar niets is minder waar. Dit gevoel ontstaat vooral door de strakke, gelaagde compositie. De bewerking, gedaan met een sterk gevoel voor drama, wakkert dit gevoel nog eens aan en lijkt het geheel enigszins uit de werkelijkheid te tillen.

 • 6
 • Pier Blankenberge

  Blokjeom

  Redactie opmerking

  Wat doe je als je wilt dat een waterlandschap je niet meteen aan gewoon water doet denken? Dan gebruik je een 10 stops lichtvertragende grijsfilter waardoor je bij deze opname een belichtingstijd van maar liefst 90 seconden krijgt. Hierdoor wordt de golvende zee een mooie zachte onscherpe brij en vervagen ook de wolken. Alleen de statische pier laat zich van een heldere en scherpe kant zien. Die vervreemdende tegenstelling geeft deze foto haar fotografische kracht.

 • 3
 • vanmorgen 6:15

  dirk11

  Redactie opmerking

  Een heel andere sfeer zien we hier, veel gemoedelijker door de egale paarse gloed van het ochtendlicht. Het water vind je hier zowel terug in de lucht en in de sloot als in de mist ertussenin. De boompjes en vogels op de voorgrond en de huizen en spoorbaan op de achtergrond maken dit tot een echt kijkplaatje voor aan de muur.