133 keer bekeken
2

Ailurus fulgens fulgens

24 november, 2019
De behaarde voetzolen van de rode of kleine panda verminderen het risico, dat hij op vochtige, gladde takken uitglijdt. Daarnaast voorkomen ze warmteverlies. De Panda is vooral 'snachts actief en rust overdag op een schaduwrijk plekje. Zijn voorkeurshouding is opgerold met zijn staart als hoofdkussen of als gezichtsbedekking. Het liefst eet de rode panda bamboe, maar ook ander plantaardig en zelfs dierlijk voedsel staat op het pandamenu. Het voortbestaan van dit prachtig gekleurde dier wordt bedreigd door ontbossing van zijn leefgebied als gevolg van grote bevolkingstoename. Bedankt voor jullie reacties op [url=https://zoom.nl/foto/dieren/stiekum.3127147.html?object=user&object_id=81587] Stiekum[/url]
Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Gebruikte apparatuur

Canon EOS 6D

Komt voor in