Upload jouw foto's

Analoog Spiegelreflex

Afhankelijk van de monitor groter te bekijken in 840 pixels hoogte of 1080 pixels hoogte (FullHD)

Na "Ten Years After" en televisieweek vol rokende torens een opname uit een tijd dat er nog geen vuiltje aan de lucht leek te zijn. Het was een rainy mayday in New York 1995. Juist bij regen helpt kleur ons om de sfeer van de dag te schilderen. Ik zal niet gauw naar ZW of iets vaag monochrooms grijpen.

De opname is gemaakt vanaf de Hudson River. Het gebouw tussen de "Towers" is het 241 meter hoge Woolworth Building dat in 1913 werd gerealiseerd. Ik vond het indertijd wel iets van David en Goliath hebben.

De geschiedenis leert ons dat David is blijven staan terwijl Goliath door beide benen gezakt is. Ik zou er nog wel veel meer over kunnen zeggen maar laat ik me hier maar buiten de politiek houden.

De scan is van een (helaas) nogal schimmelig negatief.


Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
boddeus E-L op 5 maart 2012 om 13:39

goede reaktie zodat David goed zichtbaar met zijn puntmuts .Hij lijkt kleiner als hij is omdat hij verder weg staat......

vissi-darte op 7 maart 2012 om 21:54

De afstand tot de Twin Towers is vanaf het opnamestandpunt zo'n 1000 meter. De Woolworth Tower ligt 400 meter verder. De interpretatie van het perspectief in onze hersenen doet hem verder weg lijken.

shona op 22 september 2011 om 15:21

Tja...en foto met historie. Gelukkig bewaren mensen hun schimmelige negatieven of oude fotos. Mooi deze te zien en die toeristen denk ik maar even weg. Hinderlijk die gasten
groeten Mireille

Piro op 12 september 2011 om 23:02

Misschien helpt het schimmelige negatief sdamen met de niet erg uitgesproken kleuren hier wel voor de regenachtige sfeer. Het komt in ieder geval op mij zo goed over. Ik vind het wel jammer dat die linker onderhoek bezet is. Heb trouwens meteen even naar de rest van je foto's gekeken toen ik toch even wat "groter" moest. Geweldige impressie van de grote appel.
gr. Wil

vissi-darte op 13 september 2011 om 20:52

Ik begrijp wat je bedoelt. Dat van die linker onderhoek heeft me ook altijd gestoord. Op het moment suprême (de goede stand van de Woolworth Tower) doken die twee mede toeristen in beeld. Geen tijd om een ander standpunt te zoeken, de boot vaart door.

Met de moderne digitale techniek zou ik ze relatief makkelijk kunnen verwijderen, die toeristen. Toch heb ik ze laten staan. Samen met de Woolworth Tower hebben ze een belangrijke rol in het "tastbaar maken" van de dimensies van deze torens die we zeer waarschijnlijk nooit meer terug zullen zien. In die afweging vind ik een schoner beeld net even minder belangrijk.

Piro op 14 september 2011 om 10:29

De aanwezigheid van de personen in de linker onderhoek begrijp ik nu. De boot vaart door en je moet.
Neemt niet weg dat je ze weg zou kunnen "retoucheren" zoals dat ook in de oude doka wel gebeurde, maar jij hebt ze, om jou moverende redenen, laten staan. Ik blijf het een storend element vinden die n.m.m. niets aan de dimensies van de torens toevoegen, daarvoor zijn voldoende andere elementen in de foto aanwezig. We verschillen wat dat betreft dus van mening. En gelukkig maar dat dat kan, zonder dat dat leidt tot afbraak van welke torens dan ook.
gr. Wil

vissi-darte op 14 september 2011 om 21:32

Gelukkig gaat het hier slechts om twee virtuele toeristen. Die moeten wel af te breken zijn. Ik vind het zeker een storend element maar hoe langer ik met fotografie bezig ben, hoe belangrijker ik iets op de voorgrond ben gaan vinden....., maar ik had liever iets anders gehad....

silverpictures op 12 september 2011 om 13:38

Verschrikkelijk dat deze torens er niet meer staan!
Ik heb ze jammer genoeg alleen vanaf foto's kunnen aanschouwen. Ik heb wel in 2008 - 2009 en dit jaar de opbouw van Ground Zero gezien.

gr, Mart

kosmopol op 12 september 2011 om 11:01

Ik zal het nooit vergeten, wij verbleven in hotel Verte Vallée in Munster in de Vogezen toen we bij het terugkomen van een fikse wandeling de rokende torens in real time op alle TV schermen en monitors zagen... 10 dagen later waren wij zelf in de States en de angstpsychose en beveiligingsrush die daar ontstond en nog steeds voortduurt trouwens waren lijfelijk te ervaren... een keerpunt in de moderne geschiedenis.
Een terechte foto op deze dag. Foto die niet de zo voor de hand liggende link legt naar terrorisme en sensatie, maar die als reminder toch voldoende functioneel is.
Groet
Pol

rudy-rudy op 11 september 2011 om 21:01

Nu pas zie je de omvang van de twee mastodonten pas goed. Mooi om te zien vind ik de 'kleinere' Woolworth toren tussen deze twee giganten in staan.' Het sombere weer maakt de foto niet grauw of de lucht bleek zo als zo vaak het geval en gelukkig is zwart-wit niet gauw aan jou besteed. Bij mij trouwens ook niet.

Wie zat er nu werkelijk achter vraagt menigeen zich nog altijd af. Ik eigenlijk ook wel. Vragen die altijd wel zullen blijven denk ik zo als ook bij de moord op JFK destijds. Lee Harvey Oswald als enige schutter is technisch gezien onmogelijk gebleken.

groet ruud

Tannysprang op 11 september 2011 om 18:10

Tja....... weet niet meer te zeggen Allard.. mooie beschrijving .... wat is . en was.... TWIN TOWERS.. 1913-2001.. weg... .alles is betrekkelijk .. zomaar .!!! waarom..???. voor mij heel veel zeggend.. weet ..tijd... uur.. alles wat er gebeurde... .... ik was er..... heftig...... en wij zijn alweer... 10 jaar verder... en het leven gaat door. maar hoe....??. ANDERS. ..!!!

Heel mooi gedaan...

dank je.. Gr. Tanny

0

Stemmen

Bekeken:117

Favoriet:0

vissi-darte

Niveau:beginner
Lid sinds: 23-12-2009

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • De Gravin
  • Landschaftspark Duisburg
  • Deventer, Grote kerk.
  • Klooster Mariahilfberg,
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
11 sep. 2011 17:14:10
Camera:
Analoog Spiegelreflex
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast