Upload jouw foto's

Onbekende camera - 100 - f/6.3 - 24 mm

De buitenplaats Beeckestijn te Velsen Zuid ligt aan de Rijksweg 136 ongeveer 1 kilometer ten zuiden van de Velsertunnel.

De geschiedenis van Beeckestijn in de gemeente Velsen gaat terug tot de vijftiende en zestiende eeuw. Toentertijd was het een versterkt landhuis van de familie Beeckestijn.

Het huidige landgoed is grotendeels aangelegd door de familie Trip die het in de achttiende eeuw in handen kregen. Dit was in de tijd dat veel Amsterdamse kooplieden, rijk geworden door de handel met de Oost, landhuizen lieten bouwen in de buurt van Velsen.

Na de familie Trip kwam het in het bezit van de familie Boreel. Tot halverwege de twintigste eeuw bleef het particulier bezit waarna het ernstig vervallen werd overgedragen aan de gemeente Velsen.

Bij het landgoed bevinden zich authentieke formele tuinen en een landschapspark. Deze zijn sinds de jaren zestig van de vorige eeuw langzaam weer in hun oude glorie hersteld. Uitgangspunt hierbij was het een kaart uit 1772, gemaakt door de tuinarchitect Johann Georg Michael.

In het huis zelf was jarenlang een museum gevestigd. Daar waren onder meer achttiende-eeuwse stijlkamers, keuken en een kinderspeelkamer te bewonderen.
Op donderdag 16 februari 2006 sloot museum Beeckestijn na 37 jaar zijn deuren. De gemeente Velsen besloot in het kader van grootscheepse bezuinigingen het landgoed met huis en tuinen te verkopen.

Bewerking; samengevoegd uit drie verschillend belichte opnames, dmv brackening. Daarna samengevoegd tot HDR met tonemapping. Hierna omzetting tot lichte sepia-tint.


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
mich2103 op 9 november 2008 om 15:28

Mooie symmetrische compositie die past bij zo'n klassiek huis. HDR en zwartwit bewerking voegen hier veel sfeer toe. Mooie foto. groet, Michel

karina.kleijn op 9 oktober 2008 om 18:43

Vond deze foto in kleur al erg aantrekkelijk en heb het gevoel nu een echte stap terug in de tijd te doen.
Verwacht elk moment een jonkvrouw of jonkheer voorbij te zien komen
Knap gedaan het is een fijne bewerking.
prima begeleidend verhaal ook.
groetjes, karina

Hannekesfotografie op 9 oktober 2008 om 02:31

Mooie krachtige HDR foto.
Goede kleurkeuze!
gr. Hanneke

Mgompie op 8 oktober 2008 om 21:35

Prachtig koloniaal erfgoed! Tenminste, zo komt het bij mij over. Mooie foto, en nog niet vanaf de Velzertunnel gezien....!!!!

Mgompie

0

Stemmen

Bekeken:337

Favoriet:0

Nicqui9501

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 09-09-2005

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Logo Nhow hotel
  • Rotterdam Cubes
  • Twist
  • Kleurtjes!
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
8 okt. 2008 16:51:41
Camera:
Onbekende camera
Iso:
100
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
f/6.3
Brandpuntsafstand:
24 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast