Upload jouw foto's

Nikon D200

Afgelopen zaterdag was ik op pad voor een opdracht toen ik tegen dit fraaie nieuwe gebouw van het CBS aanliep.

Architecten: Branimir Medić en Pero Puljiz


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Gaubis op 18 juni 2010 om 10:52

Hoi John,

Mooie foto. Naar aanleiding van Patrick's opmerkingen zou ik de foto aan de onderkant een stuk afsnijden. Zodat de beplanting aan de linkerkant wegvalt en de graspol bij het paaltje ook niet meer zichtbaar wordt. Dan zou je de RO-hoek kunnen leggen ter hoogte van de overgang gele bestrating grijze bestrating. Dat zou de foto rustiger maken en meer aandacht leggen op de architectuur.

Daarnaast heb ik een vraag aan jou. De compositie geeft een mooi beeld van het gebouw. Jij hebt het grootste gevelvlak gefotografeerd terwijl deze in de schaduw ligt. Ik had onlangs een discussie dat over de belichting bij architectuur foto's. Mijn mening is dat karakteristieke elementen van het gebouw en het belangrijkste deel juist in het zonlicht zouden moeten liggen. In deze foto zou de rechter bakstenen gevel in de schaduw mogen liggen en de rest in de zon, zodat de entree ook beter zichtbaar is. (ik weet dat dit niet altijd mogelijk is i.v.m. de orientatie van het gebouw) Maar hoe kijk jij hier tegenaan?

Groeten Paul

John_Verbruggen op 20 juni 2010 om 21:53

Hoi Paul, ook hier kies ik bewust voor een ruimere uitsnede. De krommes van de rotonde zorgen voor een leuke tegenhanger van de rechte lijnen. Tevens zorgt het voor een invoerende lijn.
De lichtval was geen bewuste keuze. Ik was daar voor een naast gelegen woonwinkelcentrum dat ik in opdracht fotografeerde. Toen ik dit gebouw zag vond ik dat natuurlijk te aantrekkelijk om te negeren. In de schaduwgevel zitten nog wel reflecties en wat gereflecteerd licht, dat maakt het wat minder donker. Om hier alle 5 vlakken in het licht te hebben is een hele goede timing nodig.

Gaubis op 20 juni 2010 om 22:05

Hoi John,

Ik snap jouw keuzes voor de lijnen. Het is gewoon een keuze en ook afhankelijk voor wie je de foto maakt. Met betrekking tot de zon vind ik het ook niet noodzakelijk om alles in de zon te krijgen. Maar wel de belangrijkste gevel die een groot deel van de foto in beslag neemt. Daarom vind ik de andere CBS foto qua belichting top en bij deze vind ik het jammer. Maar ik begrijp dat je niet altijd kunt wachten op het mooiste licht.

Groeten Paul

pjhtheunissen op 15 juni 2010 om 16:54


een knappe architectuur foto
waar goed over de compo is nagedacht.
gr.peter

Patrick89 op 15 juni 2010 om 16:10

Mooie foto qua composite.. Verder bevat de foto nog wel wat storende elmenten.. Ik zou een poging wagen om wat rotzooi her en der weg te klonen..
Verder is het een strakke plaat..

Gr, Patrick Stroobach
www.patrickstroobach.nl

John_Verbruggen op 15 juni 2010 om 16:22

Je doelt toch niet op de schaduw van de lampenpaal neem ik aan?

Patrick89 op 15 juni 2010 om 16:41

Ja dat weet ik niet helemaal.. Ik heb meer problemen met alle graspollen her en der..

John_Verbruggen op 15 juni 2010 om 16:48

Die pol bij die paal is lastig te verwijderen. Die pollen dichter bij het gebouw horen daar. Maakt deel uit van de beplanting namelijk. Ik zal morgen een andere foto plaatsen, dan snap je wat ik bedoel.

Ik heb ondertussen in het orgineel wel de rommel op de weg opgeruimd.

2

Stemmen

Bekeken:87

Favoriet:0

John_Verbruggen

Niveau:professional
Lid sinds: 11-01-2005

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Heaven
  • Hoogkerk
  • Leeg
  • Arnhem CS 9
Datum:
15 jun. 2010 15:24:58
Camera:
Nikon D200
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast