Meld je gratis aan

Onbekende camera

Foto’s van kerken, zowel buiten en binnen.
“Ongeacht welk geloof”.
Wordt lid van deze groep
https://www.facebook.com/groups/theovdboom/Colombey-les-Deux-Églises is een gemeente in het Franse departement Haute-Marne (regio Grand Est), vooral bekend als de woonplaats en laatste rustplaats van generaal Charles de Gaulle. De gemeente telt 650 inwoners (1999) en maakt deel uit van het arrondissement Chaumont.


Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Hemelvaart van Colombey-les-deux-Eglises
Het bouwen van gedeeltelijk nieuwe twaalfde eeuw schip van vier traveeën en twee gangpaden.
De kerk is een monument sinds 1936 voor het koor, de apsis en de zijkapellen

De Gaulle had al voor de Tweede Wereldoorlog een landhuis gekocht even buiten de dorpskern van Colombey. Hij noemde het la Boisserie. Nadat hij 1946 was afgetreden als voorzitter van de voorlopige regering, ging hij er wonen. Ook toen hij in 1959 president werd, bleef la Boisserie zijn officiële woonplaats, waar hij elk weekend doorbracht. Met de opvallende uitzondering van de West-Duitse bondskanselier Konrad Adenauer, ontving hij er nooit buitenlandse gasten.
Na zijn aftreden in 1969 trok De Gaulle zich meteen terug in zijn landhuis. Hij verliet Colombey alleen nog voor enkele excursies en voor een paar reizen in het buitenland. Hij overleed onverwachts thuis op 9 november 1970 en werd op het plaatselijk kerkhof begraven. De grafsteen van De Gaulle en zijn echtgenote, vlak naast de kerk, is zeer eenvoudig en bevindt zich naast het graf van hun eerder overleden gehandicapte dochter.

De begraafplaats is inmiddels voor veel Fransen een soort bedevaartsoord geworden, waarvan veel eretekenen getuigen. Op een nabijgelegen heuvel werd een reusachtig, 44 meter hoog Kruis van Lotharingen opgericht ter ere van generaal De Gaulle.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
boddeus E-L op 2 november 2017 om 14:41

interessante tekst Bedankt voor de moeite.Mi jammer dat einde links van kerk er niet op staat en wat vertekend Zie niet wat vorr groothoek gebruikt maar te klei of en/of kerkplein te klein Gr Th

0

Stemmen

Bekeken:13

Favoriet:0

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Almere 12
  • black building
  • Duderstadt Harz Duitsland.
  • Waterpoort Sneek
Datum:
31 okt. 2017 10:53:30
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast