Meld je gratis aan

Onbekende camera

Kerken-Church-Eglise https://www.facebook.com/groups/theovdboom/


Marseille (Occitaans: Marselha) is - na Parijs - de tweede stad naar inwoneraantal van Frankrijk. Marseille is de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en de hoofdstad van het departement Bouches-du-Rhône. Het heeft de grootste handelshaven van Frankrijk. Marseille ligt aan de Middellandse Zee, tussen de Côte Bleue en de Calanques, in de regio die bekendstaat als de Provence.

Notre-Dame de la Garde is een basiliek in Marseille, Frankrijk. Dit neobyzantijns bouwwerk is gesitueerd op het hoogste punt van de stad Marseille, een 162 meter hoge kalkstenen rots aan de zuidkant van de oude haven. Deze kerk is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. Daarnaast trekt deze kerk vele bedevaartgangers, met name tijdens de Maria Hemelvaartsdag op 15 augustus. De lokale bevolking noemt deze kerk ook wel la bonne mère ("de goede moeder".
Voor deze kerk is opdracht gegeven door Saint Charles Eugène de Mazenod, de toenmalige bisschop van Marseille en is ontworpen door architect Henri-Jacques Espérandieu (1829-1874). De eerste steen voor de fundering is gelegd op 11 september 1853 en de bouw is afgerond in 1864. Bij de bouw is zo'n 170.000 ton materiaal gebruikt, waaronder 23 scheepsladingen marmer en porfier uit Italië. Het interieur is gesierd met ingelegd marmer en mozaïeken. De kerk is gebouwd op de plek van een 13e-eeuwse kapel, eveneens gebouwd ter ere van de Heilige Maria. Zij is traditioneel de beschermheilige van de zeevaarders.
Bij de basiliek staat een 60 meter hoge klokkentoren met op de top daarvan een enorm standbeeld van de Heilige Maria met het kindje Jezus. Dit beeld is zichtbaar vanuit grote delen van de stad en ook van ver op zee.


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
thema13 op 19 november 2017 om 11:23

dank jullie wel!!

convust op 18 november 2017 om 23:07

De basiliek heb je mooi in beeld gebracht tegen de strakblauwe lucht.
Gr. Connie

joopm op 18 november 2017 om 20:07

Mooie opname van deze kolos.
Gr. Joop

Jos Dries op 18 november 2017 om 16:57

SCHITTEREND Theo , erg mooi OP die heuvel en het perfecte licht geeft een goede sfeer en heldere kleuren . STEM en STER .PS OOK de andere foto s weer even gekeken . Groeten en bedankt voor je reacties Jos Dries

3

Stemmen

Bekeken:26

Favoriet:1

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • rasta 2
  • rasta
  • Dom van Keulen
  • upside down
Datum:
18 nov. 2017 13:41:50
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast