Meld je gratis aan

Onbekende camera

join this group
Photos of churches, both outside and inside.
"Regardless of which faith."
https://www.facebook.com/groups/theovdboom/
Ronchamp is een gemeente in het Franse departement Haute-Saône in de regio Bourgogne-Franche-Comté en telt 2938 inwoners (2011). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Lure. In Ronchamp bevindt zich de bedevaartskapel Notre Dame du Haut die ontworpen werd door Le Corbusier.

De Notre Dame du Haut is een bedevaartkapel bij Ronchamp in de regio Bourgogne-Franche-Comté in Frankrijk. De huidige kapel is beroemd vanwege de bijzondere vormgeving door de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier en werd voltooid in 1955.
De kapel is gelegen op de top van een berg, de Colline de Boulémont, tegenwoordig ook wel genoemd Colline Notre-Dame du Haut, in het natuurpark Ballons des Vosges. De heuvel is alleen te bereiken over een weg uit de dorpskern van Ronchamp.
Van oudsher stond een kerk op de heuvel. Tot 1751, toen een kerk, Notre-Dame du Bas genoemd, in de dorpskern van Ronchamps gereed kwam, was dit de enige kerk in de omgeving. Na de Franse revolutie werden de kerk en de heuvel, zoals al het kerkelijk bezit, door de Franse republiek in bezit genomen. In 1799 werd de heuvel gekocht door mensen uit Ronchamps, waaronder de pastoor, sindsdien is de heuvel in particulier bezit. In 1913 brandde de oude kerk uit na een blikseminslag. In de periode 1922-1925 werd een nieuwe kerk gebouwd op de heuvel. Het laatste oude gebouw werd gesloopt in 1930. In de Tweede Wereldoorlog werd deze kerk door een bombardement volledig verwoest.


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
convust op 29 oktober 2017 om 17:01

Een mooie kapel met bijzondere vormen. Fraai in beeld gebracht.
Gr. Connie

oli op 28 oktober 2017 om 14:59

een prachtige, mooie en niet-alledaagse kapel. prachtig vastgelegd!
groetjes Ingrid

2

Stemmen

Bekeken:18

Favoriet:0

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Almere 12
  • black building
  • Duderstadt Harz Duitsland.
  • Waterpoort Sneek
Datum:
28 okt. 2017 11:47:56
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast