Upload jouw foto's

ILCE-7RM2 (SONY) - 100 - f/11.0 - 10/1 - 16 mm

Goede en unieke composities zijn letterlijk overal te vinden. Enige voorwaarde is wel dat je goed om je heen moet kijken. Steeds vaker zie ik dat mensen en fotografen vaak 'voorgeprogrammeerd' naar een locatie gaan om een bepaald shot te maken. Een foto die we bijvoorbeeld op één van de grote social media kanalen een keer gezien hebben. Over het algemeen ben ik hier geen tegenstander van, zeker als je maar beperkt de tijd hebt en alleen maar die ene foto wilt maken. Ook ik ben hier zeker schuldig aan, zeker toen ik net begon met fotograferen. Een nadeel is dan, juist omdat die foto al ontelbaar keren gemaakt is, dat de kans groot is dat je dan met een middelmatige en niet originele foto thuis komt. Tenzij je het geluk hebt dat je de foto hebt kunnen maken met uitzonderlijke condities zoals een super mooie lucht en/of -zonsondergang, alleen is die kans vaak vrij klein. Door deze extreem doelgerichte manier van fotograferen, is de kans groot dat je andere mooie dingen juist mist die mogelijk een veel unieker beeld op kunnen leveren. Mijn voornemen is dan ook om anders te kijken, meer te zien , nieuwe dingen te proberen en mezelf blijven verbeteren met als doel dat dit zich terug betaalt in de resultaten. Dit is mijn eerste upload van 2019, een foto die ik op 30 december heb gemaakt in Rotterdam. Mogelijk dat deze foto verdwijnt tussen al het vuurwerkgeweld maar dit is wel het resultaat van het anders kijken naar de omgeving en het vinden van unieke composities en perspectieven.

Meer zien? Volg me op Instagram: www.instagram.com/vincenze


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
tvdam op 1 januari 2019 om 19:38

Prachtige foto. Uit je Exif blijkt dat je t vaker hebt gedaan. Goede invalshoek die weer een verrassende blik geeft op de |Erasmusbrug.
Wat Rob zegt=true: elke foto is al een keer gemaakt. Het is meer de kunst om in je eigen stijl steeds te blijven fotograferen. Inspiratie opdoen door te kijken naar andere foto's is heel leerzaam. De foto exact namaken is geen kunst. Zet je eigen handtekening id foto zodat mensen je werk herkennen zonder je naam te zien.
Mooi werk Vincenze

vincenze op 1 januari 2019 om 20:46

Eens en dank je wel! Zie mijn antwoord op Rob.

RobNagelhout op 1 januari 2019 om 16:48

Schitterende opname met een heel fijne een ook wel aparte sfeer. Ben het eens met je betoog maar ongeveer elke scene denkbaar is wel meerdere keren gefotografeerd en om dan origineel te blijven is moeilijk. Heb ik met mijn straat portretten ook, in wezen is elk portret hetzelfde behalve dat het iedere keer weer unieke persoonlijkheden betreft maar toch. Wat mij meer stoort is het inmense aantal slecht belichte en vaak ook op essentiele onderdelen onscherpe foto's die dan met behulp van een overdaad aan contrast veranderd worden in artistieke hoogstandjes terwijl het in wezen de grootste troep is. Maar door vriend- en fangedoe en favoriet verklaringen bij de vleet denken veel leden dat ze sterren zijn en als ze dan eens terechte kritiek krijgen is de boot aan
gr.Rob

vincenze op 1 januari 2019 om 20:50

Hoi Rob, dank je wel voor je compliment en bijdrage! Originaliteit blijft inderdaad een flinke uitdaging, het is bijna hetzelfde als iets nieuws uitvinden, elke keer weer. Het belangrijkst is naar mijn mening dat je dicht bij jezelf blijft, dat je foto's maakt waar je zelf tevreden mee bent. En met het tweede deel ben ik het ook eens, er wordt naar mijn idee veel troep verspreid en gefeatured door gerenommeerde accounts met veel volgers en dat is jammer. Helaas hebben wij daar zelf geen invloed op en kunnen we er niks aan doen. Het enige waar we wel invloed op hebben en wat we wel kunnen doen, is focussen op je eigen werk, om dat steeds beter en met meer plezier te doen!

Henkje op 1 januari 2019 om 16:26

Dit is werkelijk uniek! Volledig eens met wat je schrijft.

vincenze op 1 januari 2019 om 20:33

Dank je wel Henk!

1

Stemmen

Bekeken:116

Favoriet:0

vincenze

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 07-01-2010

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Geestmolen
  • Pijp Leiding
  • Gekleurde huizen in Houten
  • Gezien in Beuningen
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
1 jan. 2019 16:10:36
Camera:
ILCE-7RM2 (SONY)
Iso:
100
Sluitertijd:
10/1 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast