Upload jouw foto's

E-M1MarkII (OLYMPUS CORPORATION) - 320 - f/4.0 - 1/13 - 66 mm

Hier een Situatie ,in moeilijk licht ...
Je ziet ,de Jpeg,geeft warmte sfeer en scherpte...en uit het handje ,je ziet de sluitertijd..erg mooi de dubbele stabilisatie van body en objectief
Dit was in de Sint Jan ,in Den Bosch


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
JanvanO op 18 september 2018 om 18:04

Als je er zelf gelukkig mee bent is het goed. Maar je plaatst de foto toch ook om te horen wat anderen ervan vinden, neem ik aan.

Je camera is zonder meer een prachtig apparaat ik fotografeer zelf ook met Olympus.
Ik maak wel alles in RAW, want dan heb je veeeeeel meer ruimte om dingetjes aan te passen dan dat je dat de camera laat doen. Bijvoorbeeld de middentonen die voor de helderheid zorgen, de schaduwen die je op kunt halen. De overbelichting die je bij kunt stellen, je kunt wel zeggen dat je de uiteindelijke foto pas maakt als je gaat bewerken, omdat je dan de belichting, helderheid, contrast, kleur, verzadiging enz. enz. pas instelt. Daarom vind ik het raar dat je in je profiel stelt dat je geen bewerkingsprogrammas nodig hebt. Dus alle professionele en semi-professioneel fotografen ook diegenen die dat betaald doen hebben ongelijk of zijn verkeerd bezig? Mijn schoondochter is professioneel fotografe en werkt in een fotostudio, daar maken ze foto’s voor Albert Hein ( folder) Marantz ( audio apparatuur) en alles word bewerkt met bewerkingssoftware. Dan moet je denken aan Adobe lightroom of / en Photoshop. Wil je het uiterste uit je camera halen fotografeer dan in RAW.

Wat betreft deze foto, terecht is er opgemerkt dat de zwarte delen lichter mogen, daar zit nl geen detail, omdat je in jpeg fotografeert kan dat niet.....Als je dit in RAW had gefotografeerd had je die mogelijkheid wel gehad. Je bent ongetwijfeld met veel liefde en gevoel aan het fotograferen, dat zie ik aan de modelshoots, maar dat blijven in mijn opinie platen waar veeel meer mee gedaan kan worden als je......precies in RAW fotografeert. Ik zou je toch willen adviseren het eens te proberen.

Als je zo betrokken over fotografie praat dan moet je volgens mij ook alles proberen om dat zo goed mogelijk te doen.

p9 op 18 september 2018 om 19:51

Hoi Jan....
Leuk dat je reageert ...
Ja soms stang ik hier om de boel op gang te houden..in allerlei.
Dit was natuurlijk ook weer iets
Ik heb de foto nog eens goed bekeken Jan...en kom tot dit gevoel ..
De spot verlichting stond op hem...en weinig op de donkere delen.
Ik heb daar mee gespeeld hoor ,kwa donkere delen in de balk ..en je ziet trouwens toch nog net tekening.
Lichter maken heb ik ook gedaan , maar dan gaat de sfeer eruit...ah zo is iedereen bezig Jan .
Ik kijk veel hoor Jan ..bij Raw fotografen..en ja ...dan heb ik geen haast ..ik weet wel dat er meer ruimte zit in belichting ..met Raw.
Ik heb Maarten Jacobi van Zoom , zelf nog eens uitgenodigd ,om samen op pad te gaan .en een serie te maken ..hij in Raw ..ik Jpeg. ..en dan op de site ..maar hij komt niet ..wel jammer om dat verschil wel eens te zien .
Ah verkeerd doen ,iedereen moet doen waar hij zich fijn in voelt Jan..en je ziet zelf het resultaat.
Mijn passie is scherpte op het focuspunt...en zo werk jij ook ...met de vlinders...
En de camera,s zijn momenteel zo goed ..honderden mensen hebben aan de instelling gewerkt ,kleuren en dergelijke..mijn gevoel ,maak hem in keer zo goed mogelijk...
In Raw ,de kale foto..worden vele vermoord door niet de juiste gevoelens toe te passen..Ja en dan zeg ik ..ja je ben niet zomaar een Chef kok .
Maar Jan ,ik zoek al 2 jaar een nieuwe laptop ,snel ,glans , 17 inch , maar die zijn er niet ..ja de laptop moet s,avonds van tafel..vanwege mijn katten.
En...ik heb lightroom 6 maar die zit nog steeds in de verpakking...als de verse laptop er is ...zal ik eens kijken hoe het gaat , nu bewerk ik met Picasa ...en ben eigenlijk zeer tevreden

Jaap93 op 17 augustus 2018 om 10:03

De donkere delen mogen nog een ietsje meer licht hebben.

p9 op 17 augustus 2018 om 10:31

Ik hou de sfeer erin Jaap

0

Stemmen

Bekeken:79

Favoriet:0

p9

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 04-08-2010

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • IMG_20200918_182656
  • Eindeloos
  • Kasteel Predjama
  • Oude Kerk in Delft
Datum:
17 aug. 2018 07:10:36
Camera:
E-M1MarkII (OLYMPUS CORPORATION)
Iso:
320
Sluitertijd:
1/13 sec
Diafragma:
f/4.0
Brandpuntsafstand:
66 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast