Upload jouw foto's

Canon EOS 7D - 100 - f/11.0 - 30/1 - 12 mm

Had de koppel al es op de foto gezet in de zomer en wilde toen al met sneeuw. Heb de leading lines gekozen die je naar de koppel brengen. Helaas geen fietsers om wat mooie licht lijnen erbij te zetten. Het was ook behoorlijk koud die avond.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
JKoppelaar op 22 oktober 2015 om 13:03

Een mooie plek om te fotograferen, zeker met dergelijke omstandigheden. Persoonlijk had ik twee dingen anders gedaan en heb ik één vraag:
-Je tijdstip vind ik wat laat. Hierdoor komt de foto wat grauw over. Dit komt voornamelijk dat er veel dezelfde kleurtinten in je foto zitten.
-Perspectivisch gezien is je foto wat slordig. Het huis rechts staat behoorlijk schuin. In photoshop is dit gemakkelijk op te lossen.
-Daarnaast mis ik toch wat scherpte. Ik vraag me af waar je scherpstelpunt ligt, want je diafragma lijkt me prima!
Hopelijk kan je wat met de tips.

gipukan op 22 oktober 2015 om 13:30

Bedankt J! Altijd goed een andere inkijk. Het tijdstip was het enigst mogeljke moment dat er geen mensen in beeld zouden zitten. En de foto is grauw omdat het er grauw en bar koud was die avond. Deze foto heb ik ook snel genomen zonder voorbereiding. Het huis heb ik toen niet op gelet en nu ik het zo bekijk had ik het eruit kunnen croppen. Hoe zou je dat huis recht zetten in Photoshop? Ik werk met Aftershot op Ubuntu.

JKoppelaar op 22 oktober 2015 om 14:30

Graag gedaan, inderdaad goed om een andere kijk op de zaak te krijgen. Waardeer ik ook altijd!
Binnen photoshop zijn diverse mogelijkheden. Je kunt het handmatig doen, maar ook via gemakkelijkere tools. Meestal kost dit wel een stuk van het beeld. Hoe het zit met Aftershot weet ik niet, ik ken dat programma niet.
Inderdaad komt het grauwe vooral door het weer, maar ook door te tijdstip. Het is 10 voor 12 donker weer, zeker in januari. Het zogenaamde blauwe uurtje geeft sprekender foto's, ook tijdens grauw weer kan dit uurtje verrassend zijn. Dat bedoelde ik met grauwige foto.

(ps: ik zie ook een vlekje rechts bovenin, in de lucht)

groet Jan
www.jankoppelaar.nl

gipukan op 22 oktober 2015 om 15:15

Goed gespot Heb mijn lens en sensor nog gechecked na afloop maar niets gevonden. dus of een sneeuwvlok out of focus of een flair dacht ik toen. Had het weg kunnen poetsen. Kan je de app tpe? Die geeft de beste tijdstippen weer. Die ben ik later pas gaan gebruiken. Mocht het weer zo sneeuwen dan kan ik de foto nieuw maken in beter licht

0

Stemmen

Bekeken:80

Favoriet:0

gipukan

Niveau:professional
Lid sinds: 25-11-2010

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Industrie in voorbije jaren
  • Hekwerk
  • Abandoned
  • Groningen, Zernike, door de bocht

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
21 okt. 2015 23:48:18
Camera:
Canon EOS 7D
Iso:
100
Sluitertijd:
30/1 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
12 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast