Upload jouw foto's

Panasonic Lumix DMC-TZ20

Bahia Palace in Marrakech is een paleis met tuinen uit eind 19e Eeuw. Toen gebouwd als het grootste paleis. Bahia “De prachtige” is van vloer tot plafond gedecoreerd bedoeld om de essentie van Islamistisch Marokkaanse stijl te tonen. Mooi en zeker niet ‘over the top’. De beschilderde en ingelegde plafonds, in iedere kamer verschillend zijn magnifiek. De wanden een complementair geheel aan zellij mozaïek , marmer, stucco en ingelegd / beschilderd hout. Bekijk ook de beschilderde houten deuren, want dat zijn ook kunstwerken. 14 jaar is er aan het paleis gebouwd met ambachtsmensen uit Fez. Van de 8 hectares en 150 kamers is maar een gedeelte open voor het publiek. Echter voldoende om een hele goede indruk te krijgen van haar magnifiekheid. Een gedeelte van het paleis wordt nog gebruikt door de huidige Koninklijke familie wanneer zij in Marrakech zijn.

Het Paleis is gebouwd in opdracht van Abu ‘Bou’ Ahmed. Abu Ahmed had 4 echtgenotes en een harem van 24 concubines. Het harem is te zien, rond het grote binnenplein met de fontein - Iedere dame had haar eigen kamer. Interessant weetje Abu Ahmed was voorheen een negroïde slaaf die uiteindelijk Eerste Minister voor de Sultan werd. De Franse kolonisator heeft ook tijdelijk het paleis ingenomen als de residentie van de protectoraat haar General, generaal Lyautey.

Op de foto een inkijk op een van de binnenplaatstuinen, een schitterend plafond en een van de kamer wanden met deurdoorgang. Helaas was het onmogelijk om dit paleis van de buitenzijde te fotograferen - dan was er alleen een blanco muur nu te zien.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
vissi-darte op 2 april 2012 om 21:42

Jeetje, die Abu Ahmed heeft daar even een "American Dream" verwezenlijkt in Marrakesh. Niet eens met een krantenwijk begonnen maar als slaaf!

Het zijn stuk voor stuk mooie foto's waarin je het licht goed hebt weten te gebruiken en te beheersen. Het is al even geleden dat we daar waren maar al kijkende komt de herinnering aan dit paleis weer boven.

Gr, Allard

shona op 2 april 2012 om 23:11

Ja hij had heeft goed voor elkaar gekregen! haha! Lijkt me giga vermoeiend 28 vrouwen, of in mijn geval om te draaien naar 28 mannen. Gelukkig was zijn paleis enorm en kon die zijn rustplek zoeken.

Ja met het licht was het soms best moeilijk, want het was midden op de dag dus kon aardig schel binnen komen door deuropeningen. Daardoor werd het contrast met donkere gedeelten groot. Heb wel wat moeten bijwerken met schaduw/licht. Zijn jullie ook in de Koraan School 'Medersa' geweest. Dat was ook zo mooi.

greoten Mireille

vissi-darte op 3 april 2012 om 17:30

Netjes gedaan met schaduw/licht. Meestal krijg je flauwe middentonen retour met zo'n bewerking. Die Koranschool, tja, ik denk ik wel maar weet het niet zeker meer. We hebben diverse Koranscholen bezocht in diverse steden. Het was een korte maar zeer intensieve reis van 6 dagen.

0

Stemmen

Bekeken:50

Favoriet:0

shona

Niveau:beginner
Lid sinds: 30-11-2009

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Herenhuis
  • 1605085939Cluj Napoca
  • Spiraal trap
  • Silence of the machinery
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
2 apr. 2012 17:01:18
Camera:
Panasonic Lumix DMC-TZ20
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast