Upload jouw foto's

Canon EOS 7D - 200 - f/8.0 - 1/125 - 15 mm

Afgelopen zondag was ik met 'Gravinfoto' naar Luik om daar het moderne station op de foto te zetten en dit is de eerste van een kleine serie die ik van die dag wil laten zien. Zeker zolang ik nog geen goede macro's heb kunnen maken is dit toch wel een leuk alternatief naar mijn idee.
Ik vond het niet makkelijk om de al die lijnen goed op de foto te krijgen en van de 250 foto's die ik heb gemaakt zijn er eigenlijk maar een paar gelukt naar mijn idee. Ik moet nog beter opletten bij het bepalen van de compo's, die kleine details doen het natuurlijk. In deze staan die 2 bijvoorbeeld eigenlijk te centraal naar mijn idee maar een andere uitsnede die de moeite waard was kon ik niet echt vinden dus dan maar zo.
Het was een vieze grauwe regendag dus van de natuurlijke kleuren moest ik het niet echt hebben. Dit effect heb ik gekregen door flink te spelen met het contrast en de levels.
Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden en uiteraard sta ik open voor leerzame reacties.

De afgelopen dagen heb ik vrijwel geen tijd gehad voor zoom en alles inhalen is niet echt te doen maar van de laatste 2 dagen hoop ik toch nog wel een groot deel in de komende tijd weer te bekijken en misschien ook nog wel te reageren. Morgen nog 1 lange dag werken tot 23.00 en daarna ik wat meer tijd om te reageren.

Bedankt voor alle reacties op mijn Utrecht serie.

groetjes Ron


Reacties (37)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Mario33 op 28 juni 2010 om 23:10

Hoi Ron,
Prachtige foto.
Ik hou erg van lijnenspel en je hebt je hier echt uit geleefd!
Waarschijnlijk heb je hier heel veel keuze gehad om tot een compositie te komen maar dit bevalt me prima omdat er een soort van evenwicht in zit tussen onder en boven.
Ben benieuwd naar de rest van je serie.
Groet, Mario.

PhotoMad op 29 maart 2010 om 21:40

Je zou hier toch dizzy van worden met al die lijnen, dat effect heeft het nu al op mij bij het kijken naar de foto in het groot. Op een of andere manier roept de kijkhoek iets vreemd bij me op, alsof je op een hellend schip staat, zo schuin verloopt de vloer van rechts naar links, alsof er teveel aan de rechter bovenhoek is getrokken en het perspectief niet meer klopt. Kan een optische illusie zijn maar zo voelt het gewoon. Groetjes, Madeleine

ronab op 29 maart 2010 om 21:53

Hoi Madeleine,
Het is idd een optische illusie want ik heb nergens aan getrokken, dit is gewoon de werking van het perspectief door de schuine kijkhoek.
gr Ron

PhotoMad op 29 maart 2010 om 22:39

Duizelingwekkend dus Ron, lijkt me lastig om daar een compo uit te kiezen, zoveel mogelijkheden....

andrevanes op 28 maart 2010 om 11:57

Mooi lijnenspel in deze fraaie opname Ron.
Het is alleen wel een sombere plaat geworden, maar als de zon niet wil gaan schijnen kun je daar ook weinig aan doen.
Ondertussen heb ik gisteren wel de eerste vlinders gezien.
Dus het macroseizoen komt er snel weer aan.

Groetje's André.

Marieke45 op 26 maart 2010 om 21:42

Mooie foto,
Jullie zetten hier samen een prachtige reeks neer.

petermol op 26 maart 2010 om 19:39

Hoi Ron,
Ja je zal je ogen hebben uitgekeken hebben daar.
Mooi de lijnen uit de hoeken vandaan,maar jammer van die lichtkrant borden en klokken die storen een beetje.Ook dat je de huizen kan zien vind ik minder.
Maar kan me goed voorstellen dat het best lastig is en weer een heel andere tak van sport.

gr Peter

Hans1969 op 26 maart 2010 om 17:24

Ziet er mooi en weer strak uit. Schitterend station met veel mogelijkheden ook zag ik al eerder bij Ria. Zijn leuke uitstapjes zo.
Gr. Hans

megabijtje op 25 maart 2010 om 23:03

Hoi Ron, moeilijk he al die lijnen en vlakken, maar wel heel goed gedaan volgens mij, ik ben hier niet zo in thuis dus laat ik het beoordelen aan een ander over, ik kan alleen zeggen dat ik het mooi vind.
Grt.Mieke

Sizzle op 25 maart 2010 om 22:27

Ik vind het een hele aparte foto..en ook wel vanuit een mooi standpunt genomen..Met een heel apart en mooi lijnenspel..Maar hij staat een beetje scheef..verder een Goede en mooie foto..gr Marianne

Henry60 op 25 maart 2010 om 21:55

Hallo Ron,
Een fraaie architectonische opname met veel mooie lijnen er in ook zit er een mooie diepte erin.Het is net wat je zelf naar voren brengt als het zonnetje had geschenen zou het meer effect gehad op de opname.
Gr Henry

oostindienjp op 25 maart 2010 om 21:41

Altijd lastig de juiste lijnen te vinden en op een foto tot een geheel te combineren. De Beeldschermen links (tenminste dat veronderstel ik) overlappen elkaar/staan iets te dicht op elkaar naar mijn mening. Wellicht dat een stapje naar rechts iets meer perspectief aan de foto zou kunnen geven.

Mvrgr Johan

PS is het een idee om bepaalde elementen weg te shoppen?

hagel op 25 maart 2010 om 19:49

Toch wel mooi lijnenspel geworden.Vind de compo ook niet slecht er uit zien. meer weet ik er niet over te vertellen. Groet Harry

bennie57 op 25 maart 2010 om 18:53

Hoi Ron,


Mooi station is dit zeg je hebt een mooi lijnenspel te pakken het is wel jammer dat het zo,n sombere dag was anders had het er heel anders uitgezien misschien het is wel een aparte foto goed scherp eigenlijk moet je nog een keer terug als het mooi weer is dan kan je de foto,s vergelijken.


Groetjes Ben.

Ivy op 25 maart 2010 om 18:06

Jammer dat het slecht weer was, bij helder licht hebben je foto's toch een betere uitstraling. De bovenste helft van de foto laat een mooi lijnenspel zien, ik denk dat ik hem dan ook gecropt zou hebben. De onderste helft vind ik iets minder
gr. Mieke

suzesarah op 25 maart 2010 om 17:19

Dit is een boeiend en waanzinnig moeilijk project. Door de belijning van het gebouw krijg je onvermijdelijk perspectivische vertekening, maar daar moet je je niks van aantrekken.
Dan is de vraag hoe je in dit geheel de details voor je kunt laten werken. Misschien door er één als zgn. 'hoofdpersoon' van je foto te nemen en daar het lijnenspel op los te laten als het ware (sorry, ik zeg het wat onhandig).
Een mogelijkheid is ook om het eerste stukje van de stenen vloer eraf te knippen, maar misschien wordt de foto dan wel wat benauwd, terwijl het een hele ruimtelijke ruimte is. Misschien wilde je ook wel teveel. en een overzichtsfoto en goed licht en zo min mogelijk perspectivische vertekening. Het zou kunnen dat hier nu juist de overdrijving een heel goed hulpmiddel is.
Ben beniwued naar andere foto's van dit project, want mij boeit dit wel.
groet van Ingrid

tschalk op 25 maart 2010 om 16:18

Mooie lijnen, dat is het eerste wat me opvalt. Goed de hoeken gebruikt.
Ik denk zomaar dat de plaat het in z/w ook goed doet, zo niet beter.
Een infrarood filter is ook een optie, krijg je ook nog eens mooie contrasten.
De vloer lijkt iets weg te lopen, op de voorgrond nogal schuin, naar achteren rechtlopend, alsof de vloer getordeerd is. Dat is het lastige aan deze compo. Wellicht dat een en ander nog recht kan worden getrokken, maar dan zal je altijd zien dat er dan weer elders vertekening gaat optreden. Je hebt het jezelf niet gemakkelijk gemaakt !
Grt. Ton

jannes op 25 maart 2010 om 13:41

dit heb je prachtig gedaan Ron.
heel mooi lijnenspel.
ook prachtig die mensen die er staan.
leuke plaat. gr jans.

cofijn op 25 maart 2010 om 13:32

hoi Ron,
ja het lijnen spel
blijft een questie van smaak hoe je ze er op zet
maar vind deze wel geslaagt hoor
Gr henri

Tineke.Jonker op 25 maart 2010 om 11:28

Strakke lijnen in je foto, ook de kleuren vind ik mooi hier ...

Jaap93 op 25 maart 2010 om 10:12

Een beeld waar je toch wel even de tijd voor moet nemen om het op je in te laten werken. Mooi als overzicht maar de mooie details zijn denk ik aansprekender.
gr. Jaap

Gravinfoto op 25 maart 2010 om 09:49

Hoi Ron. De lijnen komen netjes uit de rechterboven- en linkeronderhoek. Mooi ruimtelijk door het ingenomen standpunt en goed belicht. Geeft een deel van het station mooi weer. Gr . Ria

hielker op 25 maart 2010 om 07:33

Een foto maken van kunst valt niet mee,vind dat goed bent geslaagd om een ruimtelijk beeld neer te zetten met een fijn lijnen spel vanuit de rechter boven hoek.
Groet Hielke

BertHama47 op 25 maart 2010 om 00:49

hallo ron
mooie opname van een mooi lijnen spel.
gr bert

Wiro op 24 maart 2010 om 23:31

Ron, een fraaie compositie met een voortreffelijk lijnenspel. Mooi belicht met veel details. Mooi hoe de lijnen op de basis beginnen, naar rechts verdwijnen, an als een sluier weer terug komen.
Gr. Willem

bendigi op 24 maart 2010 om 23:14

Hoi Ron,je hebt een ander soort fotografie ontdekt en jou kennende word je er helemaal goed in dat laat je met deze al zien,ik zal ook eens moeten afzakken naar Luik het is echt de moeite,een klein vraagje is het station nu al volledig gereed?,grtjes Benny.

ronab op 24 maart 2010 om 23:24

Nee Benny, het is wel bijna af maar ze waren er nog steeds mee bezig, zelfs op zondag waren er nog een paar werkmensen. Ik heb geen idee van de planning maar met wat ik zag kan het niet meer dan nog enkele maanden werk zijn.
Het is zeker de moeite waard om daar een dag rond te struinen!
gr Ron

bendigi op 24 maart 2010 om 23:26

Bedankt Ron, voor je toelichting,ik ga slapen nu,grtjes Benny.

oudmaijer op 24 maart 2010 om 23:09

Hoi Ron,
Een mooie diepte door een fraai lijnenspel ook de driehoek uit de boven hoek laten komen beneden hoek ook goed gebruik van gemaakt,.... foto is wel een klein beetje scheef naar mijn iedee.
Groetjes Bob.

ronab op 24 maart 2010 om 23:25

Hoi Bob,
De camera stond echt waterpas hoor, het scheef lijken komt door het perspectief.
gr Ron

cgfwg op 24 maart 2010 om 23:08

Ron wat een mooie opname top diepte door de lijnen uit de hoek te laten lopen . eens hel wat anders uit jou hand gr bets

kortjackje op 24 maart 2010 om 23:05

Tja Ron ik heb eerlijk gezegd ook nog te weinig verstand van dit soort plaatjes om er iets zinnigs van te zeggen.
Vind het er wel wat sombertjes uitzien zo, maar zonlicht kun je nou eenmaal niet op bestelling krijgen.
Zou deze misschien beter overkomen in zwart/wit?

Groeten,

Jack

ronab op 24 maart 2010 om 23:27

Hoi Jack,
Ik heb wel nagedacht over z/w maar ondertussen ook een aantal foto's van andere zoomers gezien in z/w van deze plek en vond dat toch niet zo sterk overkomen. De originele foto was nog een heel stuk somberder dus dan kun je nagaan hoe erg het weer was.
gr Ron

Utzefke op 24 maart 2010 om 22:58

Hoi Ron,

mooie plaat, die mij het gevoel van een licht aan het einde van de tunnel geeft! Fraai lijnenspel en veel diepte.

Gr. Jos

najocha op 24 maart 2010 om 22:50

Hallo Ron,
Mooie diepte in deze opname.
En een prachtig lijnenspel.
Scherpte is ook oke.
Gr John.

bosvene op 24 maart 2010 om 22:40

je hebt een mooi plekje opgezocht . en een goeie compo gekozen met al die lijnen . groet Tineke

lotjepluis op 24 maart 2010 om 22:34

Hoi Ron, een fraai lijnenspel in deze foto, gr Wilco & Anneke

hennie15153 op 24 maart 2010 om 22:08

Heel mooi lijnenspel en je foto is superscherp.
Mooi belicht en rustige kleuren.
Een heel mooi hoekgebruik, denk wel dat daardoor de vloer wat scheef loopt, maar was misschien gewoon je bedoeling, ik zie dat wel vaker bij architectuur en heb er zelf verder helemaal geen verstand van.
Maar hij is wel heel mooi om te zien, knap gedaan hoor, ik doe het je niet na.
Groetjes Hennie

fpetry op 24 maart 2010 om 22:07

Hoi Ron, waar je deze foto hebt gemaakt weet ik niet maar het is een hele goede architectuurfoto geworden. Prima vanuit de hoek opgezet en de diepte goed te pakken.
gr. Frans

willem54 op 24 maart 2010 om 22:03

Hallo Ron, Ik heb niets met dit soort foto's dat zul je ook wel gemerkt hebben en dat ik weinig reageer op dergelijke foto's. Want om eerlijk te zijn het boeit mij niet. en heb er ook geen verstand van om hier een zinnig commentaar bij te zetten. Hoop niet dat je me het kwalijk neemt . ben nu eenmaal een beestje gek. Met andere woorden alles wat groeit en bloeit mij steeds weer boeit.

Groet, Willem

wilhelmien op 24 maart 2010 om 22:02

Prachtig lijnenspel Ron, jammer dat het regenachtig was met zonlicht is het nog eens zo mooi denk ik! groetjes Wilhelmien

ro op 24 maart 2010 om 22:01

Dit soort fotogravie vind ik ook nog lastig, dus heb geen tips voor je. Hier heb je wel een mooie lijnernspel te pakken. Belichting is mooi. Linker bonderhoek mooi benut.
Groet Roland

Friends op 24 maart 2010 om 21:59

Hoi Ron, een aparte foto, een mooi lijnenspel en mooi vanuit de hoek komend, er zit ook veel diepte in je opname. Gr J&W

0

Stemmen

Bekeken:210

Favoriet:0

ronab

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 20-10-2006

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Zuidas
  • Sevilla Kon. Paleis DSCN1518
  • Rotterdam Skyline
  • Skyline van Rotterdam.
Datum:
24 mrt. 2010 21:55:11
Camera:
Canon EOS 7D
Iso:
200
Sluitertijd:
1/125 sec
Diafragma:
f/8.0
Brandpuntsafstand:
15 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast