Upload jouw foto's

Nikon D610 - 100 - f/11.0 - 2/1 - 15 mm

Ik ben enorm gek op oude gebouwen en bezoek dan ook graag de meest bijzondere gebouwen wanneer ik op reis ga. Maar de gebouwen die ik bezoek zijn alles behalve toeristische plekken.

Ik ben namelijk verslaafd aan het fotograferen van trappen, en dan het liefst mooie wenteltrappen. Maar waar vind je die? In verlaten kastelen!

Ik ben urban-explorer met als doel de hele wereld over te reizen om in ieder land verlaten kastelen en met name unieke trappen te kunnen fotograferen.

Ik ben al maanden vooraf bezig met het plannen van mijn reis. Het zoeken naar locaties kost heel veel tijd omdat het privé terreinen zijn die niet openbaar toegankelijk zijn. Wanneer ik eenmaal de locatie gevonden heb probeer ik zoveel mogelijk informatie in te winnen over de huidige staat. Vaak worden kastelen weer verkocht, gerenoveerd of beveiligd met camera’s en alarmsystemen. Wanneer je dan 1200km gereden hebt en voor een dichte deur staat, is de teleurstelling enorm groot!

Ik heb er veel voor over om deze unieke locaties te kunnen bezoeken en fotograferen. Deze roze trap stond al heel lang op mijn wensen lijstje omdat het een locatie was met vele uitdagingen!

We vertrokken zondag avond om 19.00 om na een nachtje stevig doorrijden al om 5.30 uur s’ochtends bij dit prachtige kasteel in Italië te arriveren. Snel de auto onopvallend geparkeerd, een ingang gezocht en op zoek gegaan naar DE trap.

Het was nog even zoeken in het enorm grote kasteel voordat we de trap hadden gevonden, maar toen ik haar eindelijk zag: Wauw, wauw en nog eens wauw!! Het toppunt voor een trappen-gek als mij! Maar liefst 1200 kilometer gereden om deze beauty te kunnen vastleggen voor mijn collectie en het was de moeite meer dan waard!

Het is een onbeschrijfelijke kick wanneer het lukt om een verlaten kasteel succesvol te kunnen fotograferen in een ander land. Het unieke gevoel wanneer je daar rondloopt en letterlijk terug gaat in de tijd, Dit is mijn ultieme manier van reizen!


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
gabrielle28 op 14 juli 2017 om 14:27

Geweldig

RoosZ op 14 juli 2017 om 12:34

Deze trap is zeker een beauty en dat geldt ook voor de foto!
Mooie scherpte, kleuren, belichting en compositie!

PNCO op 14 juli 2017 om 00:21

heerlijke hdr van deze fraaie trap. Compositie is erg mooi en mooie kleursetting ook!

hartelijke groet Pieter

gebbe op 13 juli 2017 om 22:14

Prachtig weergegeven.
gr Nelly

goosveenendaal op 13 juli 2017 om 20:47

Sierlijke trap in rose tinten. Echt een vrouwentrap.....
Groeten, Goos

6

Stemmen

Bekeken:76

Favoriet:2

Colourbex

Niveau:professional
Lid sinds: 20-07-2015

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Pijp Leiding
  • Gekleurde huizen in Houten
  • Gezien in Beuningen
  • Mirror

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Datum:
13 jul. 2017 18:10:08
Camera:
Nikon D610
Iso:
100
Sluitertijd:
2/1 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
15 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast