Meld je gratis aan

Onbekende camera

https://www.facebook.com/groups/theovdboom/

Lippenhuizen (Fries: Lippenhuzen) is een dorpje in de gemeente Opsterland in de Nederlandse provincie Friesland. Het dorp telt 1.361 inwoners (2015). In het verre verleden werd het dorp Kobunderhuizen genoemd.

Herv. Kerk op verhoogd omheind kerkhof. Eenvoudig kerkgebouw uit 1743 met halfrond gesloten vensters in door lisenen gevormde spaarvelden. In de kerk 17e eeuwse preekstoelkuip met trap, achterschot en klankbord, een herenbank met wapens, drie koperen kronen. IJzeren doopbekkenstandaard. Eenklaviers orgel, in 1859 door L. van Dam en Zonen gemaakt. Mechanisch torenuurwerk.
De Piterkerk in Lippenhuizen wordt de komende negen maanden[ 2010 ] voor 350.000 euro grondig onder handen genomen. De kerkdiensten zijn zolang in de consistorie. Wie naar de plek van het orgel van de Piterkerk kijkt, ziet een groot gapend gat. Alleen de omlijsting zit er nog. Het uit 1859 daterende Van Dam-orgel is vorige week voorzichtig gedemonteerd en voor een grote opknapbeurt naar Utrecht vervoerd. Het is de start van een grote renovatie van de hele kerk, die tot oktober buiten gebruik is.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:21

Favoriet:0

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Flatiron building
  • Rotterdam CS
  • Gent
  • Waterloopbos
Datum:
2 dec. 2017 15:06:32
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast