Upload jouw foto's

DSC-H1 (SONY) - 64 - f/4.0 - 1/400 - 6 mm

Wat een bijzondere brug heeft Kampen. De brug is vierhonderd meter lang en twintig meter breed, twee keer zo breed als de oorspronkelijke brug. De scheepvaartdoorgang is verdubbeld tot dertig meter. De brug ligt aan de uiteinden op betonnen landhoofden en wordt in de rivier gedragen door vier tussensteunpunten. De massieve pijlers van de oude brug zijn vervangen door rankere exemplaren die minder stuwing veroorzaken en daardoor bijdragen aan een betere waterdoorstroming. De vier nieuwe stalen heftorens zijn samengesteld uit stalen kokerkolommen met een vulling van beton.

De toppen van de heftorens buigen naar elkaar toe en dragen de as van de evenwichtswielen. Deze wielen, die de kabels van het contragewicht geleiden, zijn in de langsrichting van de brug geplaatst en bekleed met bladgoud. De heftorens worden 's avonds verlicht en verwijzen, met de evenwichtswielen als bijzondere beëindiging, naar de oude stadstorens elders in de stad.


Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
JanJonas op 11 december 2008 om 23:31

Ook weer een mooie, echt mooi van kleur.

gijsje op 15 september 2008 om 21:11

Grappig is het eigenlijk dat je op Zoom ook heel veel leert over mooie locaties en de bijzonderheden daarvan. fijn dat je zo uitgebreid van deze brug een omschrijving plaatst Willemijn, heel interessant! Mooi weergegeven, scherp en prachtig van kleur en fraaie luchten. Goed gezien en vastgelegd. Groetje, Gijsje

Hornet op 15 september 2008 om 12:37

Hallo Willemijn,
Wat een bijzondere brug en behoorlijk groot kun je wel zeggen. Mooi vastgelegd en dan nog die fraaie boot ervoor met terras.
Geeft de foto een extra door de mooie kleuren.
Groetjes Gra

lynde op 14 september 2008 om 15:45

Mooie opname van deze bijzondere brug. Mooie frisse kleuren en belichting.
gr. Lynde

inekespronk op 13 september 2008 om 18:55

Hoi Willemijn,dat is wel een grote brug je verhaal de bij is zeer leerzaam want wist hier niks vanaf.Prachtige foto ook mooi dat schip mee genomen.Fraai jekleuren en scherpte mooi overzicht van de de brug.
Fijn weekend
Gr Ineke

bsanders op 13 september 2008 om 11:57

De brug is zeker bijzonder en het is een mooi helder plaatjes. Maar de boot ervoor trekt mijn aandacht ook. Pracht schip, mooi dat je die gelijk meegepakt hebt
groetjes Bernadette

0

Stemmen

Bekeken:227

Favoriet:0

willemijn1302

Niveau:beginner
Lid sinds: 30-10-2007

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Zeelandbrug
  • Westermoskee - Strakke Vormen en Bogen
  • The Urban Tree
  • Moderne Architectuur
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
13 sep. 2008 11:54:42
Camera:
DSC-H1 (SONY)
Iso:
64
Sluitertijd:
1/400 sec
Diafragma:
f/4.0
Brandpuntsafstand:
6 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast