Upload jouw foto's

Canon EOS 350D DIGITAL (Canon) - 100 - f/10.0 - 1/250 - 70 mm

Wilde met deze foto op technisch vlak bekijken tot in hoeverre het mogelijk is een foto te voorzien van horizotale en verticale lijnen.
Foto is genomen met een brandpuntafstand van 70mm.
Een leuk bijkomend ding is dat deze foto zo veel rechte lijnen bevat dat ik tijdens het shoppen er achter kwam dat het praktisch onmogelijk lijkt. Mijn precieze oog lijkt altijd iets scheefs te zien.
Nou ja, altijd leuk om de grenzen op te zoeken en te verlengen.
Groeten, Stefan


Reacties (16)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
tanja-b op 22 oktober 2007 om 23:35

Je hebt m toch goed recht gekregen. Is dat achteraf of niet? In het groot is ie erg leuk. Lekker binnen gluren. De rechtse flat gluurt mee. Ook mooi kleurrijk en helder. Groeten Tanja

paulapaulina op 22 oktober 2007 om 10:54

Deze foto vind ik leuk als je hem uitvergroot. Je ziet dan wat er achter de ramen gebeurd (ramen open, vrouw aan t strijken, kelding hangt te luchten) en dat vind ik eigenlijk het leuke aan deze foto. De horizontale en verticale lijnen zijn duidelijk aanwezig maar voor mijn gevoel is het ook iets scheef, links de ramen loopt allemaal niet helemaal gelijk.

Target77 op 21 oktober 2007 om 16:25

Hoi Stefan,

Moet zeggen dat er weinig scheefs te bekennen valt. Goed gedaan! Qua compositie vind ik het mooi en kleurrijk met die ramen zo. Het lijnenspel is helemaal top!

Groetjes,
Ben Bousché

isostar op 21 oktober 2007 om 14:08

Ben hier vaak genoeg langs gekomen, heb dit niet gezien, dus heel knap, want vind de foto prima! Leuk hoe dat gebouw rechts om de hoek komt kijken.
Wat die lijnen betreft: schuin of recht, de foto moet 'kloppen', soms kan een schuinen lijn de foto verstoren, uit evenwicht brengen, maar als er vervolgens weer lijnen in lopen die de boel corrigeren kan het totaal beeld weer kloppen.
De rechte lijnen van het hoofdgebouw versterken juist het gedeelte rechts.
Guido

TeoS op 19 oktober 2007 om 06:39

Hoi Stefan,

Tja, precisie kan soms voor jezelf lastig zijn. Als je bij het rechttrekken ed een raster over je foto gooit zijn er eigenlijk altijd wel lijntjes/hoeken die afwijken.
E.e.a. heeft ook te maken hoe haaks/loodrecht je het onderwerp pakt.

Het leuke aan deze foto vind ik het "scheef" hangen van achterste gebouw terwijl die wel recht staat.

gr. Teo

WeVeO op 19 oktober 2007 om 00:45

Zoals vaker gezegd lijkt rechts er een beetje bij te hangen. Ben benieuwd hoe de foto overkomt als je maar een klein gedeelte van het linker gebouw in beeld brengt.
Maar je ziet wat het teweeg brengt .

Groet, Wim

henkvanm13 op 19 oktober 2007 om 00:22

Begrijp ongeveer wat je bedoeld,hoewel links niet helemaal rechtloopt.gebouw rechts lijkt uit het beeld te vallen maar staat kaars recht.Mooie kleurrijke foto.
Groet Henk

javermeulen op 18 oktober 2007 om 23:59

Ziet er leuk uit, al die lijnen. Volgens mij zijn het de Bisschoppen in Utrecht op de Uithof. Inderdaad studentenflats dus. Het schijnt dat de studenten tijdens feestjes nog wel eens wat uit de ramen naar buiten gooien, zoals bierflesjes.
Gr,
Johan

n_jansen op 18 oktober 2007 om 21:43

Hallo Stefan,

Mooie harmonie in lijnen en kleuren, effect van de 2 flats mooi weergegeven, iedere etage heeft zijn eigen kleur gordijnen,
de bovenste volgens mij zelf gele, lijkt mij een studenten flat, geef meteen even een tip aan de plaatselijk glazenwasser, bij het uitvergroten zij de ramen niet erg helder meer (ligt niet aan de foto) maar aan de vieze ramen.

Groet, Nanne

Dee op 18 oktober 2007 om 21:36

Behalve architectonische waarde [en jouw speurtocht natuurlijk] vind ik deze foto vooral erg gaaf. Ik dacht eerst aan een woonflat maar dan hebben ze niet allemaal dezelfde gordijnen. Wat is het voor een gebouw? Groet Danny

AKraster op 18 oktober 2007 om 21:18

Horizontaal vind ik het er prachtig uit zien. Verticaal zie iets schuins, maar eigenlijk alleen naar vergroting. Ik vind het een mooie foto. Die twee gebouwen als contrast, de kleuren en de lijnen. Gr,Arjan

kha op 18 oktober 2007 om 21:14

Lekker bezig geweest.. zit nog niet zo goed in de technische aspecten van de fotografie, dus de discussie laat ik even aan mij voorbij gaan. Leuk om te experimenteren en ik vind het in ieder geval een interessante foto. Groet Ko

Slauerhoff op 18 oktober 2007 om 19:48

Ik begrijp eigenlijk heel die opdracht niet. Je bedoelt in hoeverre je nog onderscheid kunt maken met het blote oog? Dat is toch een kwestie van scherpte/resolutie (oplossend vermogen)? Afgezien daarvan. Ik vind het nog een goede foto ook nog. Vr.Gr. Jan

lisah op 18 oktober 2007 om 19:44

Hoi Stefan, Eigenlijk is in deze foto het meest opvallend het kleurcontrast tussen beide gebouwen, en de rechte versus 'echt' schuine lijnen in het beeld.Volgens mijn informatie kun je alleen met een specifiek objectief bereiken dat zowel horizontale als verticale lijnen in een gevel in het beeld loodrecht op elkaar staan. Zonder te shoppen, uiteraard. De naam van zo'n objectief is shift-objectief.
Wat betreft je foto, het grootste gebouw staat er mooi scherp op en is aardig van kleur. Het schuine gebouw lijkt er wat aan te hangen, wat minder geslaagd is. Maar het is leuk te experimenteren! Gr. Lisa

Diliberto op 18 oktober 2007 om 19:29

Wat een opdracht heb jij jezelf gegeven. Ik ga het niet controleren hoor, maar zou bij zo'n opdracht kleiner zijn begonnen. Waarom heb je voor 70 mm gekozen en niet voor 50 wat eigenlijk de standaard is.
Voor het beeld zie ik maar 1 opvallende schuine lijn overigens verder dus prima uitgevoerd
gr Frans

Tiety op 18 oktober 2007 om 19:22

Nou ik zie toch overwegend rechte lijnen . Mooie foto trouwens met al die lijnen en kleuren. Goed vastgelegd.
Gr. Tiety

0

Stemmen

Bekeken:216

Favoriet:0

rakker

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 20-05-2007

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • SUGAR CITY
  • SUGAR CITY
  • Oldenaller met oranjerie
  • Erasmusbrug
Datum:
18 okt. 2007 19:13:56
Camera:
Canon EOS 350D DIGITAL (Canon)
Iso:
100
Sluitertijd:
1/250 sec
Diafragma:
f/10.0
Brandpuntsafstand:
70 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast