Upload jouw foto's

E-M1MarkII (OLYMPUS CORPORATION) - 200 - f/2.0 - 15/1 - 8 mm

Hong Kong heeft een enorme hoeveelheid aan hoge flatgebouwen, de meeste al redelijk oud. Veel zijn sociale woningen, weinig spannend qua architectuur. Wat ze zo bijzonder maakt, zijn de verscheidenheid aan kleuren die gebruikt worden, maar ook het feit dat vanwege ruimtegebrek (de gemiddelde woning is daar formaat postzegel), men plek moet zien te vinden om bijvoorbeeld de was op te hangen. Omhoog kijkend zie je daarom overal oude kleerhangers met jurkjes, onderbroeken en versleten sokken buiten het raam hangen., of het nu op de 2 of 32e etage is. Hier zou je gelijk de huurbaas op je dak hebben, daar is dit echter heel normaal.

Het gebouw op de foto is een hele oude die recentelijk erg populair is geworden bij bijvoorbeeld jonge instagrammers, door veelvuldig gebruik in bijvoorbeeld films. Uniek is het dus zeker niet meer, maar wilde het toch zeker zelf even gezien hebben! En het was gelijk een mooie kans om mijn nieuwe camera uit te testen .


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
MavaRi op 19 november 2018 om 12:10

Ondanks dat je dit beeld veel online ziet een mooie foto die je iedere keer doet verbazenn! Wat je zelf al aangeeft is het best wel een hotspot? Ben benieuwd hoe de chaos daar is mbt fotografen? Zag laatst een mooi artikel over hoe instagram fotohotspots maakt, maar natuur/woonleefbaarheid sloopt. Heb je daar iets van gemerkt in dit stukje hongkong?

Sjekster op 19 november 2018 om 12:46

Ik was er pas rond 22:30u geloof ik, toen was het al vrij rustig. Er waren nog 2 groepjes met fotografen bezig. Ik heb begrepen dat de bewoners er in ieder geval niet zo blij mee zijn, overdag. Dan wemelt het waarschijnlijk van de selfie crowds. Begrijpelijk, dus ik heb eerst maar even kat uit de boom gekeken. Het was al zo goed als uitgestorven (kraampjes en restaurantjes waren al gesloten), dus toch maar aan de slag gegaan. En af en toe vriendelijk glimlachen doet ook wonderen!

1

Stemmen

Bekeken:70

Favoriet:0

Sjekster

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 24-08-2018

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Zuiderpark 12-03-2017 (10)
  • IMG_2433AJ  2018-09-18 den Haag
  • Réfléchir
  • Roof Photography
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
19 nov. 2018 10:02:11
Camera:
E-M1MarkII (OLYMPUS CORPORATION)
Iso:
200
Sluitertijd:
15/1 sec
Diafragma:
f/2.0
Brandpuntsafstand:
8 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast