Meld je gratis aan

Onbekende camera

Kerken-Church-Eglise-https://www.facebook.com/groups/theovdboom/
Zeddam is een dorpskern in voormalige gemeente Bergh, nu gemeente Montferland, die weer gelegen is in de Gelderse streek De Liemers.
Het dorp is gelegen aan de voet van het Montferland en het Bergherbos. Zeddam ligt aan de weg van Doetinchem naar 's-Heerenberg. Deze weg liep tot het begin van de 21e eeuw door het dorp, maar in verband met de verkeersoverlast wordt sinds het begin van de 21e eeuw het verkeer om Zeddam heen geleid. In 1969 werd Vinkwijk bij Zeddam gevoegd.


De Sint-Oswalduskerk is gelegen in Zeddam, een dorp in de gemeente Montferland gelegen in de Gelderse Achterhoek. De kerk, gelegen in het Bovendorp van Zeddam, is de rooms-katholieke parochiekerk van Zeddam. Zeddam is de enige Nederlandse parochie met Sint-Oswaldus als beschermheilige.
De kerk dateert uit 1891 en werd ontworpen door Gerard te Riele. Het is een driebeukige hallenkerk in neogotische stijl. De voorganger was een tweebeukige hallenkerk, waarvan de toren behouden bleef. Deze toren dateert grotendeels uit de 13e eeuw en is in romaanse stijl, met uitzondering van het bovenste deel dat uit de 15e of 16e eeuw dateert en in gotische stijl is


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:20

Favoriet:0

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • People in the streets of Lucca
  • 22E6AE2B-35C6-4026-A7EC-A51FB5348487
  • Grote kerk zwolle
  • Andernach
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
22 dec. 2017 11:53:57
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast