Upload jouw foto's

Sony A700 - 100 - f/13.0 - 1/200 - 35 mm

Deze foto was dramatisch mislukt. Erg overbelicht waardoor er nauwelijks nog wat te zien was. Goed dus om lekker aan te klooien om te zien of er toch nog iets van te maken zou zijn. Lijkt mij redelijk gelukt. Er is een blauw verloop filter overheen gegaan, de belichting is uiteraard terug gebracht en van de golven is het tonale contrast verhoogd.
Het uiteindelijk resultaat viel mij niet tegen, maar omdat ieder meent zijn uil een valk te zijn, hoor ik graag jullie commentaar.


Reacties (9)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
spitsoor op 19 oktober 2011 om 17:04

nou, die heb je dan maar mooi weten te redden.
ik vind het een fraai plaatje zo!!!

groetjes, Anita

victoir op 19 oktober 2011 om 10:00

Knappe bewerking van deze plaat Wil,

GR Victoir.

vissi-darte op 18 oktober 2011 om 21:34

De zee en de lucht hebben twee significant verschillende kleurtonen. M.a.w. de reflectie van het hemellicht vind ik niet als zodanig in de zee terug en dat komt nogal surrealistisch op mij over. Een ander bevreemdend effect is dat de schuimkoppen uitgebeten / structuurloos zijn (een onomkeerbaar effect van overbelichting) en de wolkenpartijen weer niet.

Hoe dan ook ben ik niet zo'n fan van beeldbewerken dus ik kan je niet objectief melden of ik het resultaat in het kader van je doelstelling gelukt vind. Indien je toch aan het bewerken bent dan zou ik de opmerking van Mgompie ter harte nemen en er een aantrekkelijke gebeurtenis in monteren. Dat mag toch bij bewerken?

Groet, Allard

Mgompie op 18 oktober 2011 om 13:10

Voor een mislukte foto toch nog goed gelukt.......Alleen vind ik de foto op zich wat saai......een blikvangertje misschien?

Mgompie

Fredie op 18 oktober 2011 om 11:58

Er is geen overbelichting meer te zien. Prima gelukt. De golfslag van de zee goed te zien. Mooie wolkenpartij erboven. Het strand en golf erover misschien iets aan de groene kant. Een mooie foto.
Groetjes Frederiek

Jos44 op 18 oktober 2011 om 08:28

Je bent er toch aardig in geslaagd om van een overbelichte foto neen toonbare foto te maken en dat is al een prestatie op zich.
Persoonlijk zou ik die zwarte vlekjes, vogels volgens U, weggegomd hebben, zijn in deze toch niet goed waarneembaar en zeker zou ,ik die lensvlekken eruit gehaald hebben.
Maar voor het overige toch een mooie opname van een zee in actie ...
Groetjes van Js

ro op 18 oktober 2011 om 06:20

Hoi Wil, hebt het niet met bewerkingen, maar vind dit op een of andere manier wel wat hebben. Je hebt het beste eruit gehaald.
Groet Roland

sgoedhart op 17 oktober 2011 om 23:27

Ik vind dat je de heel erg overbelichte foto toch nog tot een mooi exemplaar hebt weten te photoshoppen. Echt niet te zien dat deze foto ooit mislukt geweest is. Ik vind trouwens dat je echt een eigen stijl begint te krijgen. Vooral met landschapsfoto's zijn jouw foto's erg herkenbaar. Leuk om te zien.
Omdat je om commentaar vraagt heb ik geprobeerd om wat puntjes te vinden. Eigenlijk kan ik geen storende dingen vinden. Misschien zou ik de zwarte puntjes boven in beeld ( zijn dat vogels?) weggegumd hebben.
Verder had ik zelf wat meer strand onderin beeld overgehouden. Dan heb je toch weer een extra lijn in dit, nu misschien, te rustige beeld.
Verder niks op aan te merken.
Groetjes,
Sander

Piro op 17 oktober 2011 om 23:35

Dank voor je opmerkingen Sander. Ja de zwarte stipjes zijn vogels en die heb ik expres niet weggegumd, wat ik zeker wel had moetn weggummen zijn de lens- of sensorvlekken die ik bij nadere beschouwing nu nog weer zie. Slordig van me. Strand staat er meer dan genoeg op, alleen daar loopt net het water af en lijkt dus niet op nat en spiegelend zand, maar op waterlijn. Wat meer droog zand zou wellicht een extra dimensie hebben gegeven.
gr. Wil

oudmaijer op 17 oktober 2011 om 23:19

Vindt deze foto een beetje eentonig en kleur komt een beetje on natuurlijk over.
Groetjes Bob.

1

Stemmen

Bekeken:114

Favoriet:0

Piro

Niveau:beginner
Lid sinds: 19-09-2006

Meer foto's uit de categorie Bewerkte fotografie

  • We-She
  • Dille, zwart-wit
  • Waarom ver weg . .
  • Who do you light a candle for?

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
17 okt. 2011 23:04:43
Camera:
Sony A700
Iso:
100
Sluitertijd:
1/200 sec
Diafragma:
f/13.0
Brandpuntsafstand:
35 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast