Upload jouw foto's

Nikon D200

Al die sneeuw, al dat ijs, ik houd het voor gezien! Even een lekkere rijpe zomerfoto!
Vijgen op Mallorca zijn heerlijk! Je hebt blauwe en wit/lichtgroene vijgen, de blauwe zijn wat zoeter, de witte fris van smaak.
Zo van de boom plukken, openbreken, even kijken of er geen wormpjes inzitten en smullen maar! Maar ook o zo heerlijk als je die blauwe in rode wijn zachtjes kookt! Beetje vanillesuiker, gewone suiker, een vanille- en kaneelstokje erbij, even pruttelen en dan serveren samen met vanille-ijs! Smullen!!!
Daarom krijgen deze vijgen van mij een ster!
Wat wel een drama is als er eventjes wat regen valt..., dan barsten alle rijpe vijgen meteen open en krijg je dit plaatje. Maar ook wel weer lekker voor al die kleine vliegende insecten die er ook weer heerlijk van smullen


Reacties (34)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
marijkevanbruchem op 7 maart 2013 om 15:41

wat een mooi foto

pascalkranen op 26 februari 2012 om 21:00

Deze moet je echt in het groot bekijken. Mooi scherp en mooie dof met net wat bokeh. Kleuren komen ook mooi over. De sterretje subtiel erin verwerkt. Past weer bij het bokeh op de achtergrond. Mooi gedaan
Gr,

Pascal

Hornet op 14 februari 2012 om 14:17

Hallo Anneke,
het water loopt mij in de mond, heerlijk, die met de rode wijn ken ik nog niet maar lijkt mij een heerlijk recept zeker met het ijs erbij.
Fraai in beeld gebracht met de sterretjes.
Groetjes Grady fijne dag en tot later

christinel op 13 februari 2012 om 21:07

vijgen.. heerlijk !!..
prachtige foto en dat receptje van
je erbij..je maakt me lekker hoor
ik ga het uitproberen bij
mijn kookclubje.
thx.. anneke!

<gr.chr.>


Ilka op 13 februari 2012 om 19:16

Mooi gedaan, die sterretjes, leuk! Vijgen rechtstreeks van de boom eten, lekkerder bestaat bijna niet! Het water loopt me in de mond bij het lezen van je recept, dus die heb ik snel even opgeschreven

Groet,
Ilka

FerraJoy op 13 februari 2012 om 19:56

staat een snelkoppeling hieronder bij anitavd...
Dank!
Gr.

ChIandra4U op 12 februari 2012 om 20:02

Dit is een topper voor mij !
Prachtige lekker beeld.
Groetjes
C

milanvandermeer1990 op 11 februari 2012 om 18:36

erg mooie foto...mmm ben dol op vijgen

True op 11 februari 2012 om 16:54

schitterend...af en toe ben ik er es...
een prachtfoto Anneke!
Olé..

henri1952 op 11 februari 2012 om 14:45

Ik weet alles van oorvijgen, maar deze foto en begeleidende tekst openen een nieuwe wereld voor me. Een schitterende foto!

anitavd op 11 februari 2012 om 10:33

Anneke wat een geweldige foto dit met z'n verhaal.
De kleuren zijn echt geweldig en die sterretjes begrijp ik van jouw kant, maar had niet gehoeven hoor.
Ik heb zelf ook een grote vijgenboom (of is het struik) in de tuin, maar hier worden ze niet rijp jammer genoeg. Ik ben er dol op. Dus bedankt voor je recept, ik zet hem bij mijn favorieten en ga het van de zomer zeker een keertje uitproberen. 10*
Gr Anita

FerraJoy op 11 februari 2012 om 10:43

Dank voor je reactie!
Maar ik ben en blijf een bewerker en ditmaal had ik mijn zinnen gezet op sterretjes (vanwege een nieuw fotobewerkingsprogramma). En ik wilde er iets anders mee, sterretjes zie je genoeg aan de hemel maar met vijgen... Vandaar!
En hierbij een koppeling naar dit overheerlijke recept, ik zag net dat ik de citroenschil was vergeten te melden. De kruidnagel doe ik er niet in...
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/nagerechten/in-rode-wijn-gepocheerde-vijgen-met-vanillemascarpone-4838.html
Fijne dag, gr.

Zuugnap op 11 februari 2012 om 05:54

grrrr wat mis ik deze shots & stream anneke
http://www.flickr.com/photos/zuugnap/

zodra je me gevonden hebt dan verwijder ik dit
commentaar wel wil geen stoorzender zijn in je stream

account is zo gemaakt daar kost niks

FerraJoy op 11 februari 2012 om 10:44

Gekoppeld!

rdj64 op 10 februari 2012 om 20:28

Niet alleen lekker maar dit is ook nog eens een heel exclusieve variant. Hij schittert je als een diamant tegemoet. Leuk gedaan.
Groet Roland

Andrea66 op 10 februari 2012 om 20:23

Dat ziet er niet alleen heerlijk uit het klinkt ook nog eens erg lekker. Onthouden dus! Mooie kleurtoon in de foto,lekker sfeertje. Gr Andrea

trix70 op 10 februari 2012 om 18:48

Ik lust ze niet maar als ik jouw recept lees begin ik toch te twijfelen.....mooie scherpe foto,de sterren zijn ook typisch jouw recept.
Gr.Patrick

Shot_in_the_dark op 10 februari 2012 om 16:52

Die sterretjes had voor mij niet zo gehoeven, maar al een echt zoetekauw loopt me wel het water in mijn mond.
Gr. Mila

hilly1945billy op 10 februari 2012 om 11:46

en vogels , lusten die ze ook ?
Ziet er heel smakelijk uit Anneke ,
je hebt er weer een schitterende plaat van gemaakt .
Groetjes , Hillie

RonVerdonk op 10 februari 2012 om 09:22

Hoi Anneke,
Lekkere vijgen met recept en al......... Dat zalwellekker smullen zijn. Prachtige opname van deze STERRENvijgen. Mooi van kleur en van scherpte. Prima gekozen compositie.
Gr. Ron

marley op 9 februari 2012 om 23:25

lekker creepy beeld geeft het wel zo apart @@

gr marley

Mgompie op 9 februari 2012 om 23:16

Mooie macro-achtige opname. En ze mogen dan opengebarsten zijn, zo zijn ze wel fotogeniek.

Mgompie

1957 op 9 februari 2012 om 23:04

schitterende foto en ik ben dol op vijgen.
gedroogd en dan in port zijn ze ook heerlijk, moet je maar eens proberen en dan een lekker stukje kaas erbij; ik krijg er meteen trek in.
groetjes Astrid

Henk Laverman op 9 februari 2012 om 21:50

Hallo Anneke,
Fraai opname, mooi bewerkt en fris van kleur.
hoi henk
ja stem 100 %

bobbley op 9 februari 2012 om 21:36

prachtige opname, mooi en scherp vastgelegd, fraaie compositie en kleuren
Bob

Corinne op 9 februari 2012 om 21:33

Hoi, heel mooi vastgelegd en bewerkt
Groetjes Corinne

jochiel op 9 februari 2012 om 21:33

Stralende foto, mooi gedaan... TOP! Oh ja leuk dat de in de laatste ZOOM magazine staat... gefeliciteerd!

kb op 9 februari 2012 om 21:32

ook 10 sterren nummero 8 waanzinnig die zon die zeer doet in je ogen en dan die kleuren!!

patje63 op 9 februari 2012 om 21:03

Spotliggie!! Gefeliciteerd Anneke

Groetjes, Pat.

FerraJoy op 9 februari 2012 om 21:08

En dat voor een foto waarvan ik twijfelde of ik hem plaatsen moest...

patje63 op 9 februari 2012 om 21:11

Mooi toch!!! Enne dat recept ga ik nog wel eens proberen.........

FerraJoy op 11 februari 2012 om 10:45

http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/nagerechten/in-rode-wijn-gepocheerde-vijgen-met-vanillemascarpone-4838.html

patje63 op 11 februari 2012 om 11:40

Haha, dank je! Ga zometeen eens even kijken.

Fijn weekend, Pat

bvanb op 9 februari 2012 om 21:00

Heel knap gedaan.
enne.. bedankt voor het recept.

Grt Rudy

kusmir71 op 9 februari 2012 om 20:59

Mens, wat mooi!!! Rechtstreeks naar mijn favo bak, top top top. Jemig zeg, ontzag voor hoe je dit hebt gedaan, liefs mir

FerraJoy op 9 februari 2012 om 21:00

Jeetje, ik heb een blauwe bips, ik val spontaan van mijn bureaustoel van jouw reactie! Gracias!

bianca37 op 9 februari 2012 om 20:52

heerlijke foto letterlijk en figuurlijk
ziet er erg mooi uit
sfeervol plaatje
gr Bianca

Damarofoto op 9 februari 2012 om 20:46

Dit kan ik wel even gebruik. Très bien fait.
De sterretjes zijn een fantastisch toegevoegde waarde. Hij is gewoon hele super.
De volle mep Anneke............... het kan gewoon........ niet............... anders
Bij jullie ook nog steeds sneeuw?
Hier is de Elfstedenkoorts afgezakt. Ik snap veel hier in Nederland, maar dit fenomeen snap ik echt niet als buitenstaander............. alsof er ik weet niet wat aan de hand is. Maar goed, hij gaat niet door
Bonsoir, Jean

FerraJoy op 9 februari 2012 om 20:58

Ja Jean, onvoorstelbaar maar sommige dorpen hier in de bergen moeten nog sneeuwvrij gemaakt worden! En zoals jij de Elfstedenkoorts niet begrijpt begrijp ik niet de sneeuwval hier
En als half Fries moet ik toch ook zeggen dat ik het heel jammer vind dat de tocht der tochten niet doorgaat. Maar veiligheid voorop en het is goed dat ze het zo besloten hebben. En Jean, je leert het nog wel eens te begrijpen hoor! Van de zomer heb ik ook hier een soort inburgeringscursus moeten doen... Varkensoren op de barbeque! Ik moest het proeven en ik word nog misselijk als ik eraan denk, wat een vette misselijkmakende zooi! Uchhh.... Tsja, wij allochtonen...

patje63 op 9 februari 2012 om 20:45

Deze sterren verdienen van mij de 10 sterren Anneke. Scherpte, kleur, compo en sterren vormen een heel mooi geheel! Plus je hebt me lekker gemaakt met je recept, lijkt mee heerlijk jammie!

Groetjes, Pat.

FerraJoy op 9 februari 2012 om 20:50

Echt een keer maken Pat!

cgfwg op 9 februari 2012 om 20:44

sterren hoef je niet die geef je zelf al . heel erg mooi en scherp gr bets

joankwekkeboom op 9 februari 2012 om 20:34

Ik heb ze nooit gegeten, dus heb geen ervaringen met vijgen, maar dit is wel een schitterende plaat geworden!!

Vooral het sterretje vind ik een mooi detail!

Gr Joan

edelzoom op 9 februari 2012 om 20:33

Tja wat moet ik hier nu van zeggen, mmmmmmmmmmmmmm
tja ik weet het niet,

Anneke dit is een heerlijke foto genieten,
En ik kan niet anders dan hier 100% voor te gaan geven,
Je verdient dit gewoon

Met liefdevolle groetjes
Jan

18

Stemmen

Bekeken:225

Favoriet:1

FerraJoy

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 26-02-2008

Meer foto's uit de categorie Bewerkte fotografie

  • Play the blues for me
  • NDSM Relikwie,,,,,
  • Bewerking: Verlaten . .
  • Bril
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
9 feb. 2012 20:28:39
Camera:
Nikon D200
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast